Ahojte fachmani.
Oslovil ma jeden rezbár, že potrebuje cez vianoce ozvučiť Betlehem.
V podstate potrebujem niečo, čo po zapnutí cez spínacie hodiny spusti hudbu...
Minulý rok to bolo veľmi na rýchlo, poriešil som to MP3 prehrávačom , kde som nahral koledy a nechal som to hrať na nabijačke dookola a cez spínacie hodiny som zapínal len PC reproduktory.
Tie spínacie hodiny zapínajú pohyb betlehemu a osvetlenie zhruba v hodinových intervaloch.
Teraz by som to chcel trošku Upgradnuť a upratať.
Máte niekto nejaký nápad, hotovú konštrukciu... link..
Našiel som toto:
Mini DY-SV5W MP3 Player Module Trigger / Serial Port Control Audio Voice Playing Board
Jozef.
Automat na prehravanie hudby
Moderátori: Merak, Moderátori
- Mek
- Zaslúžilý člen

- Dátum registrácie: 15 Okt 2015, 20:49
- Vek: 38
- Kontaktovať používateľa:
Re: Automat na prehravanie hudby
Upgradnut a upratat, jo, ale v akom zmysle konkretne? Co je zle na terajsom rieseni?
0
... byvaly spravca Hospudky u amplionu, Martinekk-ov brat. Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby. Povolanim som SW inzinier.
Moja databaza suciastok: ELPARTS
Moj velky elektro projekt: MEGA TRANSISTOR CLOCK
Moja databaza suciastok: ELPARTS
Moj velky elektro projekt: MEGA TRANSISTOR CLOCK
Prečo to ovládaš hodinami a nie pohybovým senzorom,aby sa to hýbalo a hralo, len ak je niekto nablizku,čo to pozerá.Prečo to má fungovať zbytočne.
Ale môžeš to aj skombinovať.
Ale môžeš to aj skombinovať.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
a čo tak použiť plošák z hudobnej vianočnej ..... ? riešiť iba spínanie a máš to , ako 5ko píše .....
0
Pohladnica nepripada do uvahy,
Pri Betleheme je malý rozvádzač, v ňom sú spinacie hodiny, ktoré zapínajú pohyb postavičiek.
Dizajnéri sú zo starej školy, relátka a spol..
MP3 prehrávač má jeden problém... pri výpadku elektriny sa sám nespustí, čo je na horách v zime bežné,
a zima mu tiež nerobí dobre.
Pohybový senzor by potreboval nastaviť oneskorenie vypnutia, a zase by sa musel riešiť problém z neželaným zapnutím... v noci, aby to nehulákalo o 3-tej ráno.
Preto potrebujem nejaký mini modul, ktorý začne prehrávať koledy (hovorené slovo), pri zapnutí.
Objednal som na Ali modul, tak uvidím čo to bude za zázrak.
Napájanie modulu, koncového zosilňovača a prípadne osvetlenia si poriešim.
Zatiaľ ďakujem za ochotu a nápady.
Jozef.
Pri Betleheme je malý rozvádzač, v ňom sú spinacie hodiny, ktoré zapínajú pohyb postavičiek.
Dizajnéri sú zo starej školy, relátka a spol..
MP3 prehrávač má jeden problém... pri výpadku elektriny sa sám nespustí, čo je na horách v zime bežné,
a zima mu tiež nerobí dobre.
Pohybový senzor by potreboval nastaviť oneskorenie vypnutia, a zase by sa musel riešiť problém z neželaným zapnutím... v noci, aby to nehulákalo o 3-tej ráno.
Preto potrebujem nejaký mini modul, ktorý začne prehrávať koledy (hovorené slovo), pri zapnutí.
Objednal som na Ali modul, tak uvidím čo to bude za zázrak.
Napájanie modulu, koncového zosilňovača a prípadne osvetlenia si poriešim.
Zatiaľ ďakujem za ochotu a nápady.
Jozef.
0
Keby si niektore zariadenia napajal z baterky alebo cez menič,vydržia počas výpadku.
Pohybovy senzor má predsa možnosť nastavenia doby svietenia ,a spinanie v noci obmedzíš spinačkami.
Viem,že by boli najradšej,keby to fungovalo ako moderný orloj a najradšej za Vatikansku menu,ale zadarmo už ani slnko nesvieti
Pohybovy senzor má predsa možnosť nastavenia doby svietenia ,a spinanie v noci obmedzíš spinačkami.
Viem,že by boli najradšej,keby to fungovalo ako moderný orloj a najradšej za Vatikansku menu,ale zadarmo už ani slnko nesvieti
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
- mr.dred
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
Ono to spínanie na napr. "návštevné" hodiny je dobrá vec... rovnako aj spínanie na prítomnosť návštevníkov.... to sa dá tými spínačkami a pohybovým senzorom...Ale ten pohybový spínač bude robiť divy, lebo (neviem prečo ich robia tak, že "zapne"... po nastavenom čase "vypne" a pri stálej prítomnosti znovu "zapne"... prečo?? Veď keď je pohyb v sledovanom priestore - načo sa vypína?! Nech drží obvod zapnutý bez prerušenia až do opustenia priestoru... a potom - po nastavenom čase nech sa vypne...
Betlehém má však svoje osobité "čaro" - čiže by bolo treba aby sa vždy po spustení "ceremónu" odohrala aj podhrávka tak, ako bola narežírovaná... čiže od začiatku do nekonečna ... Tak že je potreba autoplay na tom audiu...a jeho vypnutie bude až po opustení priestoru návštevníkmi... Musí tam byť "zásoba" nahrávok aj na hodinu +... čo keď si budú prezerať iné diela a pohybové čidlo to niekde v polovici vypne a zapne znovu od začiatku - bude to rušivé - neprirodzené, keď nejaká koleda ešte neskončí a hneď to "resetom" začne odznovu... Prijateľnejšie by bolo manuálne ovládanie - prvý zapne a posledný vypne... alebo ten pohybový snímač "prekopať", aby bol zopnutý pokiaľ v tom priestore niekto je.
Efekt je zhodný s tým, ako keď sedíš na záchode, kde je pohybový senzor - a zrazu tma .. teraz nevieš či si si náhodou oči nevytlačil...tak mávaš rukami, dupkáš nohami, aby sa znovu rozsvietilo
Betlehém má však svoje osobité "čaro" - čiže by bolo treba aby sa vždy po spustení "ceremónu" odohrala aj podhrávka tak, ako bola narežírovaná... čiže od začiatku do nekonečna ... Tak že je potreba autoplay na tom audiu...a jeho vypnutie bude až po opustení priestoru návštevníkmi... Musí tam byť "zásoba" nahrávok aj na hodinu +... čo keď si budú prezerať iné diela a pohybové čidlo to niekde v polovici vypne a zapne znovu od začiatku - bude to rušivé - neprirodzené, keď nejaká koleda ešte neskončí a hneď to "resetom" začne odznovu... Prijateľnejšie by bolo manuálne ovládanie - prvý zapne a posledný vypne... alebo ten pohybový snímač "prekopať", aby bol zopnutý pokiaľ v tom priestore niekto je.
Efekt je zhodný s tým, ako keď sedíš na záchode, kde je pohybový senzor - a zrazu tma .. teraz nevieš či si si náhodou oči nevytlačil...tak mávaš rukami, dupkáš nohami, aby sa znovu rozsvietilo
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!