DVBT a UPC analog

Chcete pomocť v oblasti VF techniky?

Moderátori: mirosne, Moderátori

206martin
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 20 Máj 2012, 20:18
Bydlisko: Bratislava

DVBT a UPC analog

Príspevok od používateľa 206martin » 01 Jún 2013, 14:47

Prosím vás o radu:

Chcem zlúčiť dva TV signály do jedného TV. Terestriálne DVBT a analógovú káblovku od UPC. Bývam v BA a vysielač Kamzík mám vzdušnou čiarou cca 5 km. K dispozícii mám antenu Philips SDV 8622/12, tu je link,

http://www.philips.sk/c/prislusenstvo-d ... ifications

a takyto zlučovač .. http://www.eltasat.sk/prislusenstvo-sat ... c-hybridny

Ako to mám zlúčiť tak, aby mi na káblovke nezrnila ČT2? Ona v podtsatate zrní iba vtedy ak mám napájanú antenu philips. Lenže ak vypojím predzosilňovač na anténe z napájania tak mi štvorčekuje WAU, DAJTO, FOOOR a ZSTV. Bývam na najvyššom poschodi v dome, lenže antenu možem mať umiestnenu na opačnej strane domu, t.j. nemôžem ju dať na stranu z ktorej je priamy výhľad na Kamzík. Ešte dodám, že anténa je nasmerovaná vo vertikálnej polohe smerom na Kamzík a je pripevnená na zabradlí balkóna, čiže signál príjima krížom cez byt.
Vďaka za rady
0

vackandur

Príspevok od používateľa vackandur » 01 Jún 2013, 18:21

Napájací zdroj máš kde pripojený?
Máš to v takejto postupnosti: Televízor - zlučovač – napájacia výhybka- anténa DVB-T
Alebo: Televízor - napájacia výhybka – zlučovač – anténa DVB-T

Používateľov profilový obrázok
Jirka84
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2104
Dátum registrácie: 21 Mar 2012, 20:30
Bydlisko: kousek na sever od Olomouce
Vek: 69

Príspevok od používateľa Jirka84 » 01 Jún 2013, 18:50

Předem se omlouvám za reakci, nechci se nikoho dotknout, protože:
sice nevím, kdo doporučil na cca 5km vzdálený (blízký) Kamzík, ale už těch 40dB širokopásmově zesílených touto takzvanou "anténou" je bomba ! Mně na vzdálenou V.Javorinu i Krížavu (cca 90-100km !!!) stačí so síťového rozvodu (5 zásuvek) cca 30dB kanálové zesilovače s bohatou rezervou (bydlím v Olomouci ! - Morava). Vidím to na totálně zahlcené celé pásmo (na vstupu do tv), přijímané onou kabelovkou právě díky tomu nesmyslnému obrovskému zesílení místního silného vysílače z Kamzíka. Doporučuji anténu vrátit pro "neschopnost přijímat místní vysílač". Dát normální krátkou jagy/síto anténu bez zesilovače, pak zjistit skutečnou kvalitu (případně i sílu - méně podstatná) signálu před a po sloučení. Teprve pak podle posouzení se zajímat o přiměřené zesílení (6-20dB ?) pouze pásmovým nebo ještě lépe kanálovým zesilovačem. Bez měření je to ale vše pouze o "hraní si na anténáře".
0
Mám rád: Tady jsi taky doma
Pro radost
Zabava doma Kutná Hora ... Zábava pro známé Poděbrady

..mladí nedělají vždy , co se jim říká..

206martin
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 20 Máj 2012, 20:18
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od používateľa 206martin » 01 Jún 2013, 23:25

vackandur napísal:Napájací zdroj máš kde pripojený?
Máš to v takejto postupnosti: Televízor - zlučovač – napájacia výhybka- anténa DVB-T
Alebo: Televízor - napájacia výhybka – zlučovač – anténa DVB-T
Skúšal som obidve varianty:
Pri prvej t.j. Televízor - zlučovač – napájacia výhybka- anténa DVB-T som mal zazrnené asi štyri stanice z analógu, medzi nimi ČT2 úplne nepozeratelné a terestriál mi išiel výborne, až na ZSTV, tá občas štvorčekovala.

A pri druhej t.j. Televízor - napájacia výhybka – zlučovač – anténa DVB-T mi vypadávajú a štvorčekujú WAU, DAJTO, FOOOR a ZSTV ale celý analóg od UPC ide uspokojivo, aj ked s nižšou kvalitou obrazu, ale dá sa ešte ako-tak.
0

Používateľov profilový obrázok
psichac
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5097
Dátum registrácie: 27 Okt 2009, 00:00
Bydlisko: Bratislava
Vek: 26
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psichac » 01 Jún 2013, 23:54

nemáš kolíziu medzi terestriálom a káblom ? myslím vysielanie na rovnakej frekvencií...
0
zaujimáš sa o DVB-T alebo DXing všeobecne? klikni sem a dozvieš sa viac
-->FTP server<--||diskusia k FTP serveru||zase tie tvoje komentare...
Inak som Rado ;)

206martin
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 20 Máj 2012, 20:18
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od používateľa 206martin » 02 Jún 2013, 00:06

psichac napísal:nemáš kolíziu medzi terestriálom a káblom ? myslím vysielanie na rovnakej frekvencií...
Neviem presne, čo tým myslíš? Máš na mysli, že trebárs na analógu chytám STV1 a tiež aj na terestriále chytám STV1 a obidve mám zlúčené do TV, kde ich mám aj súčasne naladené? Neviem presne ako si to myslel...
0

Používateľov profilový obrázok
Axwell
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2388
Dátum registrácie: 28 Feb 2009, 00:00
Bydlisko: Hurbanovo
Vek: 29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Axwell » 02 Jún 2013, 01:20

zle,takto to nejde, daj si tam prepinac kde si prepnes medzi dvb-t a analogom,
0

Používateľov profilový obrázok
psichac
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5097
Dátum registrácie: 27 Okt 2009, 00:00
Bydlisko: Bratislava
Vek: 26
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psichac » 02 Jún 2013, 12:58

206martin napísal:
psichac napísal:nemáš kolíziu medzi terestriálom a káblom ? myslím vysielanie na rovnakej frekvencií...
Neviem presne, čo tým myslíš? Máš na mysli, že trebárs na analógu chytám STV1 a tiež aj na terestriále chytám STV1 a obidve mám zlúčené do TV, kde ich mám aj súčasne naladené? Neviem presne ako si to myslel...
nie, myslem som napr že z kamzíka chytáš K27 a aj v UPC je možno niečo na K27 a ruší sa to navzájom...

načo to vlasne potrebuješ zlúčiť? ved ak máš v TV DVB-C tuner tak by ti malo ísť pár staníc z UPC aj bez karty (niektoré sú nekódované)
0
zaujimáš sa o DVB-T alebo DXing všeobecne? klikni sem a dozvieš sa viac
-->FTP server<--||diskusia k FTP serveru||zase tie tvoje komentare...
Inak som Rado ;)

206martin
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 20 Máj 2012, 20:18
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od používateľa 206martin » 03 Jún 2013, 09:01

psichac napísal: nie, myslem som napr že z kamzíka chytáš K27 a aj v UPC je možno niečo na K27 a ruší sa to navzájom...

načo to vlasne potrebuješ zlúčiť? ved ak máš v TV DVB-C tuner tak by ti malo ísť pár staníc z UPC aj bez karty (niektoré sú nekódované)
Ahoj Rado,

Dnes som to skusal naladit cez kabel, ( TV ma kablový tuner DVB-C) a pri ladení cez tento tuner mám dve možnosti: 1. Rychle alebo 2. Kompletné ladenie.
Pri Rýchlom ladení trebá zadávať rôzne parametre, ktoré momentálne neviem a pri Kompletnom ladení nenastavujem nič a podľa návodu ako udávava výrobca, TV nájde všetky možne stanice.
No a výsledok je ten, že pri Kompletnom ladení nejde nastaviť ako krajina Slovensko, tak som dal susedné Česko a vtedy mi nenašlo nič viac len základný analógový súbor. Digitálne stanice nenašiel žiadne.
Mojim cieľom je totižto pozerať: Markíza, Joj, Joj+,Doma,STV1, STV2, ČT1, ČT2, M1, M2 a ORF1.
No a v zakladnom súbore bratislavskej UPC nieje Doma a Joj+.
Ja by som spokojne vydržal iba s analogom od UPC len tam nieje Doma a Joj+.

Ak by mi niekto vedel poradiť ako dať toto dokopy, budem veľmi rád. Preto sa snažím zlúčiť terestriál s analógom, no ak by mal niekto efektívnejšie riešenie budem veľmi vďačný.
0

Používateľov profilový obrázok
Axwell
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2388
Dátum registrácie: 28 Feb 2009, 00:00
Bydlisko: Hurbanovo
Vek: 29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Axwell » 04 Jún 2013, 18:49

no UPC asi sa o analog nestara uz, takze tam nic nove asi nepridava uz... co je skoda, kedze napr. na nasej kablovke sa zakladna stanica modernizovala na digital a dalej sa to do kablov prevadza na analog a da sa naladit vyse 40 programov.

Podla mna by ti mohlo stacit DVB-T uplne, AT,SK,HU mozno i CZ s dobrymi vonkajsimi antenami to vies vsetko naladit.
CT1,CT2 ide uz naladit cez slovenske DVB-T s kartou za jednorazovy poplatok mas tieto dve gratis.
M1,M2 a kopa dalsich HU programov vies bez problemov naladit
ORF1 by sa tiez malo dat
a vsetky dalsie slovenske a este aj viac ako pises vies naladit.
0

206martin
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 20 Máj 2012, 20:18
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od používateľa 206martin » 08 Jún 2013, 13:22

Zdravím všetkých, ktorý mi prispeli do témy...

a chcem sa poďakovať všetkým ktorý dali navody ako na to. Momentálne po rodinnej rade som sa rozhodol, že TV signál budem riešiť zatiaľ, iba cez káblovku od UPC. Konkrétne cez DVB-C tuner a analogový tuner. Signál je stabilný a obraz pekný, chýba mi iba DOMA, DAJTO, WAU a FOOOR, ale to sme sa rozhodli, že to necháme tak.
Niektoré stanice su cez DVB-C volne naladiteľné, a kvalita je vynikajúca. Dosiahol som to automatickým ladením pri nastavení krajiny na NEMECKO. Týmto ďakujem špeciálne Radovi ale aj ostatným, lebo možno v buducností využijem aj ich riešenia.

Momentálne môžme uzavrieť tému ak nemá nikto nič ďalšie...

Martin
0

fatter
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 08 Júl 2013, 14:31

Príspevok od používateľa fatter » 11 Júl 2013, 13:05

Tieto dve veci sa nedaju zlucovat sirokopasmovym hybridnym zlucovacom. Iba kanalovym alebo ciastocne pasmovym zlucovacom. Da sa vyrobit aj na objednavku. Funguje to v pohode.
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok