Kreslenie stupnice

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
Arzén
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 352
Dátum registrácie: 04 Mar 2009, 00:00
Vek: 33

Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa Arzén » 23 Júl 2016, 19:11

Ahoj chalani. Poradil by mi niekto nejaký program na kreslenie stupníc na analógové meracie prístroje?
0

Používateľov profilový obrázok
jezevec
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1297
Dátum registrácie: 22 Aug 2008, 00:00
Bydlisko: JM

Re: Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa jezevec » 23 Júl 2016, 19:18

Panely i stupnice kreslím ve front designer 3.0
0

Používateľov profilový obrázok
Arzén
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 352
Dátum registrácie: 04 Mar 2009, 00:00
Vek: 33

Re: Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa Arzén » 23 Júl 2016, 19:32

a nieco bezplatne? :D
0

Používateľov profilový obrázok
muziker
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 6267
Dátum registrácie: 10 Mar 2009, 00:00
Bydlisko: BA, KE, RV, Praha, Toronto,
Vek: 72

Re: Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa muziker » 23 Júl 2016, 20:10

Ja som používal na stupnice panelové meradlá typu MP40, MP80 a MP120 veľmi dobré stupnice na hárkoch "Propisot" z papiernictva. Na staršie panelové meradlá typu DHR3, DHR5, DHR8 bolo uverejnených zase dosť stupníc v rádioamatérskych časopisoch AR a RK.
Kamarát mi síce urobil pár stupníc v uvedenom SW, ale ani jedna "nesedela" presne na začiatku a na konci stupnice a tak vlastne bol nepresný celý priebeh pôvodnej stupnice čo neprospievalo presnosti merania (neviem či problém vznikol pri samotnom kreslení alebo vznikol až pri tlači "atramentovkou" na fotopapier), takže s výsledkom presnosti som nebol veľmi spokojný.
0
muziker

Používateľov profilový obrázok
jezevec
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1297
Dátum registrácie: 22 Aug 2008, 00:00
Bydlisko: JM

Re: Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa jezevec » 23 Júl 2016, 20:23

Pokud neseděla stupnice s originálem, je chyba na židli u počítače. Když dělám náhradu stupnice, vytisknu zkušebně na transparentní fólii a porovnám krytí. V případě nepřesností udělám korekci.
0

pin
Power user
Power user
Príspevky: 2322
Dátum registrácie: 09 Máj 2009, 00:00

Re: Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa pin » 23 Júl 2016, 20:34

Špecializovaný program na stupnicu k prístroju je tu:
http://tonnesoftware.com/meter2.html
Verzia MeterBasic je zdarma a urobí jednu lineárnu stupnicu. Platená verzia (35 US$) zvláda 6 stupníc rôznych - aj užívateľom definovaných priebehov.
0

OM0XA
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 235
Dátum registrácie: 03 Okt 2012, 23:18
Bydlisko: Poprad

Re: Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa OM0XA » 23 Júl 2016, 23:37

Ja som si kreslil stupnice na analogove meraky v LibreCAD. Je zadarmo.
0

Používateľov profilový obrázok
cs001
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1484
Dátum registrácie: 28 Apr 2010, 00:00
Bydlisko: Michalovce

Re: Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa cs001 » 24 Júl 2016, 00:14

Corel Draw... nakresli cokolvek
dvakrat som kreslil stupnice pre uzivatelov tohto fora...
0
Technics, Pioneer, Tannoy, Lenco, Sony, Beyerdynamic, Vivanco, LG, Lenovo, Dell, Minolta, OKI, Canon, Keithley, Fluke, Labs, Futaba, Citroen, Opel...

Milanko
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 599
Dátum registrácie: 25 Jún 2008, 00:00
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa Milanko » 24 Júl 2016, 08:32

Súhlas - Corel Draw toho vie...
0
Človek môže uspieť v takmer čomkoľvek za čo má neobmedzené nadšenie.

Používateľov profilový obrázok
Milos66
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4724
Dátum registrácie: 28 Sep 2013, 11:31
Bydlisko: Turčianska kotlina
Vek: 54

Re: Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa Milos66 » 24 Júl 2016, 09:02

Arzén napísal:a nieco bezplatne? :D
Nechcel niečo free? Corel je pre bežného človiečika asi dosť nedostupná alternatíva.
0
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
The Mandalorian fan

Používateľov profilový obrázok
cs001
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1484
Dátum registrácie: 28 Apr 2010, 00:00
Bydlisko: Michalovce

Re: Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa cs001 » 24 Júl 2016, 09:38

...v prvom prispevku este nie :wink:
0
Technics, Pioneer, Tannoy, Lenco, Sony, Beyerdynamic, Vivanco, LG, Lenovo, Dell, Minolta, OKI, Canon, Keithley, Fluke, Labs, Futaba, Citroen, Opel...

Používateľov profilový obrázok
lh
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 704
Dátum registrácie: 23 Mar 2013, 14:02
Bydlisko: z južnej strany Poľany
Vek: 43

Re: Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa lh » 24 Júl 2016, 10:00

Inkscape. Pohodlné a zadarmo :thumbup:
Prílohy
stupnica v inkscape
stupnica v inkscape
0

Používateľov profilový obrázok
josek
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 902
Dátum registrácie: 10 Jan 2012, 12:12
Bydlisko: PN
Vek: 68

Re: Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa josek » 24 Júl 2016, 10:42

cs001 napísal:Corel Draw... nakresli cokolvek
dvakrat som kreslil stupnice pre uzivatelov tohto fora...
Len doplním môj postup:
rozoberiem merák (merák prepáč :lol: ), oskenujem stupnicu, prevediem do stupnice šedej tak, aby sa dal sken použiť ako jedna vrstva pozadia a ďalej to je hračka "obkresliť" siluetu v pozadí v kresliacej vrstve tak aby bola 100% zhoda.
0

Používateľov profilový obrázok
Arzén
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 352
Dátum registrácie: 04 Mar 2009, 00:00
Vek: 33

Re: Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa Arzén » 24 Júl 2016, 11:04

Ďakujem vám za odpovede. Ja inač používam Meter Basic ale potrebujem vyrobiť stupnicu ktorá ma nasledovné usporiadanie číslic: 12, 3, 6, 9, 12 a v Meter Basic mi to nejde spraviť :(
0

loax
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 10 Mar 2011, 00:00
Vek: 46

Re: Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa loax » 24 Júl 2016, 11:43

Používam program GALVA (http://galva.software.informer.com/), je na volne použite a zatiaľ som si dokázal nakresliť akúkoľvek stupnicu. Len si treba zvyknúť na jeho ovládanie.
0

staffy
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1514
Dátum registrácie: 30 Máj 2009, 00:00
Bydlisko: Zvolen/Brno
Vek: 29
Kontaktovať používateľa:

Re: Kreslenie stupnice

Príspevok od používateľa staffy » 25 Júl 2016, 07:42

AutoCAD, Eagle, hocičo kde vieš robiť s čiarami a súradnicami...ten Inkscape je dobrý nápad.
0
Foobar User
Mimochodom, volám sa Maroš ;)

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok