Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • vysvetlenie programu

vysvetlenie programu

Moderátori: psichac, Moderátori

vysvetlenie programu

Odoslaťod anakondiel » 21 Aug 2011, 10:01

zdravim chlapi, vedel by mi niekto popisat cast programu, ktoru som oznacil? jedna sa o meranie teploty s LM35. Za odpovede dakujem.
Prílohy
bascom.PNG
anakondiel
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 189
Vek: 33.9
Založený: 04.02.2010
Bydlisko: Nove Zamky
Karma: 0

Odoslaťod Ado_PO » 21 Aug 2011, 11:23

skúsim?

získaj hodnotu A
získaj hodnotu B
výpočet hodnoty C
vydeľ hodnotu C štyrmi
lokalizuj 1. riadok a 1. znak na displeji
zobraz Temp, hodnotu C, znak 0
lokalizuj 1. riadok a 16. znak na displeji
zobraz znak d
počkaj 500ms
pripočítaj ku D
ak D je väčšie ako 6, potom D=1

Keď som sa pozrel na konkrétnu stránku, D je
charakterizované ako bajt a je zároveň na začiatku
programu definované D=1.
Kým D neprevýši hodnotu 6 sa celé meranie zopakuje
5x a potom sa program ukončí?
RoHS? Hrôza a des.
Ado_PO
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 821
Vek: 35.08
Založený: 31.03.2008
Bydlisko: U Koňarov/Prešov
Paragraf: 22
Karma: 6

Odoslaťod anakondiel » 21 Aug 2011, 12:39

mam to zapojene na kontaktnom poli, len sa mi nezda ten program, nameria mi to hodnotu 14stupnov, co je urcite nerealne.zapojenie som presiel par krat a zda sa byt v poriadku, nevies v com moze byt proble?dakujem za odpoved.

//Automatické spojenie príspevkov. Pridané po 2 minútach:

Nechapem preco su nacitane hodnoty odcitane a potom vydelene 4mi,
anakondiel
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 189
Vek: 33.9
Založený: 04.02.2010
Bydlisko: Nove Zamky
Karma: 0

Odoslaťod jenda23 » 21 Aug 2011, 12:52

To co jsi sem dal je cosi vytržený z kontextu co nedává smysl. Je zapnutý předzesílení vstupu pro AD? Jaká je reference? Vnitřní/vnější? Její úroveň? z tohohole vydíš leda hovno, pokud máš vnější tak při vhodnej konstelaci těhlech parametrů můžeš dělit z cela libovolnym čísem....
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
jenda23
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4795
Vek: 28.74
Založený: 27.06.2008
Bydlisko: Česká Třebová
Paragraf: 23
Karma: 58

Odoslaťod anakondiel » 21 Aug 2011, 13:27

referencia je interna,som zaciatocnik s avrkami taktiez aj v bascome, tak prosim o trpezlivost.
anakondiel
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 189
Vek: 33.9
Založený: 04.02.2010
Bydlisko: Nove Zamky
Karma: 0

Odoslaťod jenda23 » 21 Aug 2011, 13:39

Ne v pohodě, co používáš za procesor? Čidla připojuješ rovnou nebo signál nějak upravuješ?

Ale osobně nechápu co touhle sekvencej zamejšlej, podle názvu to je měření zápornej teploty to sou k tomu dvě čidla což mi nedává smysl, nebo jeden vstup je offset a druhej vstup čidla? A taky záleží co máš za čidlo, sou dva typy LM35 CZ a DZ jedno umí od nuly po 100°C a druhá od -40 do 110°C. Zapojení obsahuje i záporný napětí, a nějak nevim jak by se v AD zpracovávalo páč AD neumí zpracovat záporný napětí.
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
jenda23
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4795
Vek: 28.74
Založený: 27.06.2008
Bydlisko: Česká Třebová
Paragraf: 23
Karma: 58

Odoslaťod anakondiel » 21 Aug 2011, 13:46

Pouzivam atmegu8, a mam pripojene jedno cidlo napriamo na vstup A/D, tak ako je na tej scheme,resp. aj v datasheete je to takl. cidlo je CZ, takze meria aj zaporne ak sa nemylim, DZ meria od 0 do 100.najprv som meral len kladne hodnoty s inym programom a to fungovalo ako tak, teraz by som chcel vyskusat aj zaporne hodnoty ale neviem ako nato,
anakondiel
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 189
Vek: 33.9
Založený: 04.02.2010
Bydlisko: Nove Zamky
Karma: 0

Odoslaťod jenda23 » 21 Aug 2011, 13:53

co připojuješ na ten druhej AD vstup?
Lokomotiva je jako žena.Je jich stovky typů a každej z nich je jinej,každá z nich je svým způsobem krásná.Když jí chceš aspoň trochu poznat jsou to stovky hodin času.Nejde s ní být aniž bys jí bezmezně miloval,je nemožný jí znát do poslední skulinky
jenda23
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4795
Vek: 28.74
Založený: 27.06.2008
Bydlisko: Česká Třebová
Paragraf: 23
Karma: 58

Odoslaťod anakondiel » 21 Aug 2011, 14:00

V screene je hore stranka, z ktorej to je, neviem ci si pozeral schemu. K cidlu su pripojene dve diody a odpor.vystup z cidla ide na 1 vstup ad, a ak sa nemylim tak zaporne napatie na druhy vstup AD
anakondiel
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 189
Vek: 33.9
Založený: 04.02.2010
Bydlisko: Nove Zamky
Karma: 0


Naspäť na Bascom

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.49 sekúnd