SVETELEKTRO

24. septembra 2006   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

2 Pásmové stojanové reproduktory


zawin

Typ: 2 pásmové stojanové repro

Hlbkotónové repro: TVM ARN-188-05/8
Výškové repro: ARV-089-00/8

Uzavretá ozvučnica
Rozmery (šxvxh): 220x500x200mm
Objem: 19l
Frekvenčný rozsah 40-16.000Hz
Impedancia: 8Ohm
Materiál: DTD 18mm
Príkon: 70W

Približná cena: 1400SK


Úvod:
Pre stavbu týchto reproduktorov som sa rozhodol preto lebo som chcel kvalitný zvuk na počúvanie hudby z PC.

Reproduktory, ozvučnica, výhybka:
Pri stavbe reproduktorov som sa rozhodoval mezdi cenou a kvalitou . Nakoniec sa mi ako najlepšie riešenie rozhodol pre reproduktory ARN-188-05/8 a ARV-089-00/8. Dalšie rozhodovanie bolo či tieto reproduktory dať do uzavretej alebo bassrefexovej ozvučnice. Ale nakoniec som sa rozhodol pre uzavretu lebo mi neprisli basreflexove natrubky :). A možem povedať že basreflex tam ani nepotrebujem. Basy mu úplne postačujú. Bednu som akurát vytlmil molitánom hrúbky asi 2cm. Čo sa týka výhybky tú som ešte nepoužil len som dal na výškový reproduktor 2,2uF svitkový kondenzátor. Na povrchovú úpravu som použil tapetu. Na zadnú stranu som umiestnil repro- terminál aby bola s reproduktormi jednoduchšia manipulácia a ľahšie pripojenie ku zosilňovaču.

Výsledný dojem a zvuk:
Zo zvukom som nadmieru spokojný bassy hrajú dosť nízko a výšky su čísté bez zvýrazdenia sykaviek len vzhladom na výškové repro majú trochu malý počutelný uhol tj. ked otočím bednu aby nesmerovala na mna tak výšky sa úplne stratia. Po čase by som chcel výškový reproduktor nahradiť ARV-104-03/8 a kúpiť výhybku. Myslim ze že vzhladom na cenu som postavil dosť slušnú reprosústavu ktorá sa ani zdaleka neda porovnat oproti nejakym trapnym čínskym HiFi vežiam.


Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (1)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)
Najnovšie články od zawin (zobraziť všetky)

Komentáre (7)

  1. DJ_BobiseK píše:

    peknee 🙂 ja mam 2xARN188/04-a + ARV104…ked budu hotove dam foto 🙂 teraz su len v stadiu dokoncovania,inak este si pories vyhybky,to ze si dal uzavretu bednu si spravil mudro,ja som si sice odsimuloval bassreflex cez WinISD ale nakoniec som bassreflex upchal lebo to bolo až moc prebassované

  2. maco píše:

    pekne bednicky… sorry nevidim ti do vnutra ale pri takejto vyske a objeme dufam ze mas vo vnutry vystuhy stien formou prepazok s vyrezanou dierou (myslim ze je su to najlepsie vystuhy).. tiez by som mozno nieco pospekuloval s bassreflexom.. pridas tym dalsiu zataz membrane a tym dokazes tomu tlacit aj vatsi vykon, taktiez uvidis ako sa ti zviraznia basy a repraku sa znizi vykyv.. proste dobre navrhnuty bassreflex ti lepsie drzi membranu.. k tymto basakom by som isto volil repro z rady ARV 104… urcite z hladiska kvality podania vysok.. a z hladiska mechanickeho prevedenia.. dodaju bednam krajsi vzhlad a tiez su rozoberatelne to znamena ze ked ich spalis tak vymenis len kalotu alebo pri troche stastia ich previnies.. ono na to prides ked odpalis desat vysakov…xixixi (vlastna skusenost)

  3. maco píše:

    este som chcel dodat k tomu bassreflexu.. pokial mas bednicky napajane peknym celotranzistorovym zosikom trosku vacsim vykonom tak on si basaciky podrzi elektricky zapornou spatnou vazbou a uvidis ze pouzitim tranzistorov sa ti otvori uplne nova dimenzia zvuku a vytiahne ti to vsetky plusy z tvojich repracikov

  4. petr píše:

    no dobre, ale to mas bez vyhybky???

  5. pavuk píše:

    ja som tiež robil bedne ale tie vyškače pišťali nemalo to dobrý zvuk

Pridaj komentár