SVETELEKTRO

9. januára 2007   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

2p Stĺpové reprobedne


0908

Ako meniče su použité stredobas ARN 226 05/8 a GTC 11/100,8.Výhybka je nasimulovaná v LSP.
Uzavretá ozvučnica má niečo cez 85 l.
Rozmery sú 30x30x110 cm a je vyrobená z masívneho dreva.Zhrniem to takto za málo peňazí veľa hudby. Celkové finančné náklady na reprosústavu nepresiahli 3500 Sk/pár.


Neviem co by som mal k tomu este pisat ked ma nieco napadne napisem ale az casom teraz mam dost inej prace este ich musim doladit hlavne povvrchovu upravu namorene su ale len na smrekovec opadavy a treba ich prebrusit a 4 krat nalakovať









Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)
Najnovšie články od 0908 (zobraziť všetky)

Komentáre (15)

  1. FUBU píše:

    Nechcem veľmi kritizovať. Reprobedňa je naozaj krasna, ale nepáči sa mi že si tu napraskal 4 fotky a žiadnu schému. Mňa ako konštruktéra zaujíma aj schéma zapojenia. Mám pomalý internet 64kB/s a tvoj článok s fotkami mi naťahovalo 4 minúty. Bol by krajší ak by si urobil optimalizáciu a aby obrázky nezaberali tak veľa. A bodla by aj ta schéma výhybky. Ja si ju viem predstaviť, ale mnoho ľudí čo si to chce postaviť asi nevie ako vyzerá taká schéma výhybky na reprobedňu. Takže namiesto 4 obrázkov by mi tu stačil jeden. Veď všetky ostatné sú o tom istom. Nič by som nepovedal ak by si ďalšie sfotil aj zo zadu. 🙂 bohužiaľ po dlhom čakaní až mi natiahne tento článok, som bol natoľko sklamaný, že som musel napísať tento príspevok do fóra.
    Ale inak snaha sa cení 🙂

  2. UnReSt píše:

    Od kedy je ARN 226-05/8 stredobas? ma to od 30-3000 Hz

  3. Jaro píše:

    Hod to na amplion:-)))))))) :-))))))))

      • 0908 píše:

        neboj aj tam, budu uz s ana tom pracuje

        • balki píše:

          Mne sa zdá ten objem trochu velký na jeden reprák ale možno foto klame. Keby som mohol poradiť, tak repraky by som osadil bližšie ku sabe (lepšie sfázovanie). Teraz som si spomenul že jedného času som mal požičané 2 stĺpové reprobedne od kamoša na jednu akciu. Boli 3p uzavreté a osadené velmi podobnými reproduktormi od TESLA. Len s tým rozdielom že v bedni boli dva do série (4+4Ohm). Vyzerali na to že aký taký výkon sa dá z nich „vytlačit“ aspoň výrobca mi tvrdil že sú cca 150W. Ked bola akcia v plnom prúde tak sa jedna bedna odpálila…(abolo po zábave!). Pointa je v tom že zosik ktorým boli napájané mal 2*100W 4Ohm. A max. výkon aký do nich mohol ísť bol cca 50W 8Ohm! A mne neostávalo mic iné ako akciu dokoncit len s jednou bednou, a tie repraky som musel zacvakať. Možno to bola len výrobná chyba, ale nejde mi dohlavy že kamošovi išli viac ako 2 roky bez poruchy. (možno nadišiel ich čas :))
          Čo z toho vyplýva: s teslami velmi opatrne a netreba spoliehať na údaje výrobcu!

          • Jaro píše:

            To je hlupost. TVM 226 ma 70W a tolko aj znesie, Problem si mal v tom,ze nemali byt zapojene do serie ale paralelne-Cize by ti vyslo 2ohm, takze aj repro tam bolo spatne:malo tam byt 2x8ohmov zapojenych paralelne!!! potom by si mal 140W. A vobec to niesu repra na disko…

          • balki píše:

            Ja netvrdím že tam boli TVM 226! Nakoniec ja som tie bedne nevyrábal. Zapojenie reproduktorov tam nehralo rolu, išlo o to že sa odpiekli a to eršte ten zosik nebol na plno!

          • Jaro píše:

            Ked to nebola 226 tak co to bolo?? ostatne TVM nemaju ani 70W. A ked to bolo chujovo zapojene, tak mozes byt rad ze ti neodisiel zosik…

          • balki píše:

            Ja doteraz neviem čo to mal za reprá…ale tvrdil že majú cca 150W tak som to v tedy neriešil a pustil som sa do akcie 🙂 Ale impedanciu mali 8Ohm takže boli sériovo, zosiku sa nemalo čo stať nakoniec to bol nejaký továrenský s kopou ochrán.

          • Jaro píše:

            To si musel mat staste, TVM nieco vydrzia..

          • balki píše:

            No…zasa nie všetko, ale hovorím mohla to byť výrobná chyba… A nakoniec to neboli prvé reprá od TVM čo som vydel zničené (či technicky alebo odpálené)

          • Jaro píše:

            No vraj ich spali iba jednosmer. na vystupe… 🙂

  4. sudruhdude píše:

    Bedňa je vskutku krásna, jej objem je využitý optimálne pri tomto ,,stredobase“(je to basák ako remeň, mám ho vyskúšaný), do takéhoto typu reproboxu by som však hodil 2xARN165-05/4 sériovo.Je to však len vec môjho osobného vkusu – hľadím totiž na vzhľad.Touto výmenou by bol zisk na výkone (myslím akustický tlak pri zachovaní kvality zvuku) minimálny.Naozaj pekná práca.

    • 0908 píše:

      dakujem za pochvalu ale to bola moja prva praca a mozno casom spravim nieco ine ale to uz bude nieco viac drevo bude orech alebo ceresna co mam zohnane a susim a bude to k domacemu kinu .1 tak uvidim este sam ani neviem co by to malo byt aj ked uz ake take predstavy mam len teraz nieje nato cas musim sa priopravot uz postupne na matury

Pridaj komentár