Quectel je dobre známy výrobca 2G, 3G, 4G, GNSS a NB IoT modulov.
Na urýchlenie vývojového procesu ponúka množstvo vývojových nástrojov, hardvérových aj softvérových.

 

1. Pre moduly 2G a NB IoT je k dispozícii tzv. General GSM/NB IoT EVB Kit.
Tento vývojový kit ponúka bohatý súbor rozhraní, interaktívny interfejs pre komunikáciu človek – stroj, vizualizáciu pracovného stavu modulu pomocou LED, kompletnú dokumentáciu a softvérové nástroje na pribalenom CD.

Okrem uvedeného obsahuje aj kábel prevodníka USB/UART, USB kábel, kábel, RF kábel, anténu, napájací adaptér 5VDC, HF súpravu, CD s dokumentáciou, ovládačmi a SW nástrojmi, ako aj návod pre rýchle spustenie.

Kompatibilné moduly sú všetky 2G moduly ako je M95, M66, ale aj kombinované 2G/GNSS moduly typu MC60 + NB IoT moduly ako napr. BC95. NB IoT moduly BC66 a BC68 sa dodávajú na Arduino Shieldoch, ktoré zároveň slúžia aj ako EVB kity.

 

2. Pre UMTS a LTE moduly je k dispozícii UMTS & LTE EVB Kit,
ktorý je určený na použitie s modulmi UC20, EC2x a UGxx a EG95. Tento kit obsahuje USB/UART konverter, kábel USB, 4x RF káble, 2x hlavné antény, pasívnu anténu GNSS, anténu WiFi, HF súpravu, ALC5616 a TLV320AIC3104 DPS, CD s dokumentáciou, ovládače a SW nástroje a samozrejme Quick Start Manual. Pre PCIe moduly je k dispozícii špeciálna verzia – Mini PCIe EVB Kit .
 

3. LTE Open EVB Kit je určený pre návrhárov na vývoj aplikácií založených na moduloch Quectel LTE-QuecOpen a moduloch Wi-Fi. Pomocou kitu je možné otestovať základné funkcie modulov ako je EC2X (EC21 / EC25 / EC20 R2.0 / EC20 R2.1), BG96 a AG35.
 

4 – 5. Pre moduly GNSS sú k dispozícii dva vývojové kity – L76 EVB Kit a L80 EVB Kit.
Obidva kity majú GNSS modul osadený na DPS a pre okamžité rozbehnutie nie sú potrebné žiadne ďalšie komponenty. Súprava L76 EVB obsahuje modul L76 GNSS, súprava L80 EVB obsahuje modul L80 GNSS.
 

6. Najpokročilejším vývojovým kitom je Smart EVB Kit, je to skutočný šampión medzi vývojovými nástrojmi.
Je určený pre použitie s modulmi SC20 a SC60 Smart LTE s operačným systémom Android. Tento kit má veľa rozhraní vrátane panelu TFT s kapacitným dotykovým senzorom, fotoaparátom, zosilňovačom zvuku, reproduktorom, stavovými LED diódami, držiakom uSD a mnohými ďalšími. V skutočnosti je veľmi podobný kompletnému smartfónu, ktorý je umiestnený na veľkom paneli/DPS.

Ak potrebujete ďalšie informácie o dostupných vývojových kitoch, alebo ak máte záujem aj o ďalšie produkty značky QUECTEL, radi vám poradíme na adrese info@soselectronic.sk