SVETELEKTRO

11. februára 2013   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Chyťte vietor do siete (alebo do batérie)


SOS electronic s.r.o.

S novou veternou elektrárňou AIR 40 je možné získať priemerne až 40 kWh mesačne – ľahko a bezpečne.

 

Výhody / vlastnosti:

  1. kvalitná malá veterná elektráreň s výstupným napätím 12, 24 alebo 48V
  2. 40 kWh mesačne pri priemernej rýchlosti vetra 5,8 m/sec
  3. pracuje pri rýchlosti vetra 3,1-22 m/s
  4. mikroprocesorom riadený kontrolér
  5. hliníkové telo
  6. kompozitné lopatky optimalizované pre tichú prevádzku
  7. rotor priemeru 1,17m
  8. elektronická ochrana proti nadmernej rýchlosti vetra
  9. bezuhlíkový alternátor (dynamo) s veľkou životnosťou

Malé veterné elektrárne sú výborným zdrojom energie pre všetky „off-grid“ aplikácie s nízkym a stredným odberom ako napr. telekomunikácie, osvetlenie, SCADA (telemetria) a iné. V porovnaní s fotovoltaickými panelmi, vyžadujú len pomerne veľmi jednoduchú inštaláciu – pripevniť na stožiar.

 

AIR 40 sú špičkové mikroprocesorom riadené veterné elektrárne s precíznou mechanickou konštrukciou. Vďaka nízkej hmotnosti a integrovanému kontroléru sú ľahko inštalovateľné a poskytujú energiu prakticky okamžite po inštalácii. Kompozitné listy turbíny sú optimalizované pre tichú prevádzku, trvanlivosť a maximálny výkon v širokom rozsahu rýchlostí. Veľkou výhodou AIR 40 je pomerne nízka štartovacia rýchlosť vetra – už od 3,1 m/s. „Srdcom“ AIR 40 je bezuhlíkové (brushless) dynamo s permanentnými magnetmi a s dlhou životnosťou.

Výstupný výkon AIR 40 závisí od reálnych podmienok na stanovišti, priemerne však dokáže poskytnúť 40 kWh / mesiac pri priemernej rýchlosti vetra 5,8 m/s (21km/hod). Pri väčších rýchlostiach vetra to vie byť aj podstatne viac. Veterné elektrárne sú schopné samostatnej prevádzky a sú tiež osvedčeným doplnkom fotovoltaických panelov, kde vhodne dopĺňajú znížený výkon PV panelov, najmä v zimnom období.

Bližšie informácie vám poskytne datasheet AIR 40. V prípade záujmu prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (1)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár