SVETELEKTRO

13. mája 2013   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Detekcia plynov? Ide to aj jednoduchšie…


SOS electronic s.r.o.

Strážiť koncentráciu nebezpečných plynov je s hotovými kalibrovanými modulmi série USM 5.1 hračkou.

Je všeobecne známe, že je vhodné a často aj nutné monitorovať vzduch v rôznych výrobných prevádzkach, nákupných centrách ale aj v menších budovách a domácnostiach. Za týmto účelom vám už viacero rokov ponúkame špičkové senzory od japonskej spoločnosti Figaro. Ako to však býva, aplikácia samotných senzorov vyžaduje určitý vývoj a niekedy aj náročnú kalibráciu, čo môže byť nevýhodné a drahé, najmä pri menších výrobných sériách.

Výhody / vlastnosti:

  1. 5 typov modulov pre monitorovanie koncentrácie plynov
  2. hotové kalibrované riešenie
  3. určené pre metán, LPG, etanol (alkohol), vodík (H2) alebo CO
  4. extrémne jednoduchá aplikácia
  5. napájanie 5VDC
  6. výstup s otvoreným kolektorom

 

Preto sme zaradili na sklad hotové kalibrované moduly série USM 5.1 využívajúce overené senzory Figaro. Séria USM 5.1 pozostáva z 5 typov pre monitorovanie CO, etanolu, metánu, LPG a vodíka. S týmito modulmi sa nemusíte starať o vývoj, testovanie a kalibráciu. Všetko čo je potrebné, je zapojiť ich na zdroj 5VDC a výstup s otvoreným kolektorom dokáže spínať relé, sirénu apod. Moduly neposkytujú údaj o okamžitej koncentrácii daného plynu, ale sú nastavené na určitú hodnotu koncentrácie (podľa tabuľky) pri ktorej zopnú výstupný tranzistor.

Čo sa týka ceny, vychádza séria USM pomerne veľmi výhodne, keď si uvedomíme, že je to už hotové kalibrované a otestované riešenie obsahujúce pomerne drahý senzor. Preto sú ideálne na skonštruovanie rôznych bezpečnostných zariadení s minimálnym úsilím.
Detailné informácie vám poskytne datasheet USM 5.1.
Moduly sú dostupné priamo z nášho skladu, v prípade záujmu prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Komentáre (1)

  1. 5ko píše:

    Odkedy má vodík chemickú značku H2 ??? Už aj Amerika je ako Rusko-musí mať všetko najväčšie?

Pridaj komentár