SVETELEKTRO

1. júla 2012   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

DEXON: Jak ozvučit administrativní prostory


DEXON CZECH s.r.o.

V tomto článku z oblasti plošného ozvučování, se zaměříme na ozvučení firemních, či chcete-li administrativních prostor. Na jiném místě jsme již načali, co vše se dá použít pro ozvučení zasedací místnosti, dnes ale myšlenku ozvučení povýšíme na ozvučení plošné, tedy celkové.

Jaký zvolit ozvučovací systém?
Ozvučení administrativních prostor sebou nese potřebu ozvučovat několik místností, obvykle kanceláří a několik dalších prostor. Proto je vhodné ozvučení provádět výlučně ve 100 V režimu s několika zónami. Výhodou pak je možnost spínání a regulování hlasitosti na zónách zvlášť, vyhlašování oznámení do jednotlivých zón a další komfort, který přináší použití rozhlasové ústředny JPA 1240 (vysoce komfortní JPA 1240A), nebo Mobile 60 Výkonově náročné zóny můžeme doplnit koncovým, posilujícím, zesilovačem.

Co když je potřeba zvuková evakuace?
Velké administrativní budovy většinou vyžadují tzv. evakuační rozhlas, který řeší nejenom komfort obsluhy, ale také i napojení na požární systém EPS, zálohu zesilovačů, napájení, dohled, měření atd. Celý systém řešíme tak pomocí Velkého ozvučovacího systému Jedia / Dexon či Dexon Cybernet 2000 jehož popis naleznete na našich stránkách v kategorii plošného ozvučení.

Jaké zvolit reproduktory a reprosoustavy?
Použití reprosoustav je dáno především interiérem, volíme např. sloupové DPT pro ozvučení do větší šířky, ARS řadu (reprosoustavy s ohledem na cenu, plastové na zavěšení), SP (dřevěné nebo plastové s konzolou). Jelikož 100V rozvod je nutností, tak z reproduktorů volíme řadu RPT (reproduktory obsahují transformátor) nebo vestavujeme transformátor PT 100 do modelu SP 412. Do sádrokartonových stěn se naopak hodí RPT 80×80 nebo RP 81×111, které mají samozatahovací klapky a tak jejich instalace je snadná.

Kdo vám s návrhem ozvučení pomůže?
Pro zpracování návrhu ozvučení doporučujeme kontaktovat firmu Dexon Czech s.r.o. na našich stránkách www.dexon.cz. Tento český výrobce posoudí ozvučovaný prostor a kompletně navrhne dané ozvučení.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár