SVETELEKTRO

1. apríla 2012   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

DEXON: Jak ozvučit mítingy politických stran, stávky a demonstrace


DEXON CZECH s.r.o.

Tento článek řeší mobilní mítingové ozvučení. Máme na mysli systém, který bude mobilní a dostatečně variabilní a výkonný.

Zásadou také je, že čím větší politická strana, tím obvykle i větší počet posluchačů na mítinku, z čehož vyplývá výkonově náročnější systém, který je především určen pro reprodukci řeči.

Jaké vybrat mikrofony a mixážní pult?
Zdroji signálu (buzení) jsou vhodný mixážní pult s dostatkem mikrofonních vstupů, k čemuž se výborně hodí např. XENYX 802 nebo XENYX 1204. Na tento mixážní pult napojíme bezdrátový mikrofonní komplet MBD 810 (ruční) nebo MBD 910(náhlavní + klopový), nebo jejich vícekanálové ekvivalenty, vše podle toho, kolik „mobilních“ řečníků předpokládáme. Samozřejmě se hodí i mikrofony „drátové“ z řady MD 110 nebo MD 500 instalované v řečnických stojanech.

Jak navrhnout variantu výkonový mixážní pult – pasivní reprosoustavy?
Jako mixážní pult můžeme u méně výkonných sestav použít i výkonový mixážní pult PMS 208, což je mix a zesilovač v jednom, na který pak už napojujeme pasivní reprosoustavy BC 1200 nebo BC 1500 postavené na hliníkových trojnožkách.

Jak navrhnout variantu zesilovač – pasivní reprosoustavy?
Máme–li ale zvolen klasický mixážní pult bez zesilovače XENYX xxx, pak potřebujeme buďto budící zesilovač DAP 700 nebo DAP 1000, na který napojíme pasivní reprosoustavy BC 1200 nebo BC 1500 postavené na hliníkových trojnožkách (nejvýkonnější sestavy), nebo použijeme rovnou aktivní soustavy BC 1200A nebo BC 1500A (středně výkonné sestavy).

Jaké megafony zvolit pro demonstrace?
Mítingové ozvučení neznamená ale jenom ozvučovací set mix – zesilovač – reprosoustavy, ale v případě demonstrací různých občanských sdružení, hnutí a organizací často i použití klasického (finančně dostupnějšího) megafonu ER 66S.

Kdo vám s návrhem ozvučení pomůže?
Pro zpracování návrhu ozvučení doporučujeme kontaktovat firmu Dexon Czech s.r.o. na našich stránkách www.dexon.cz. Tento český výrobce posoudí ozvučovaný prostor a kompletně navrhne dané ozvučení.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár