SVETELEKTRO

28. februára 2012   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Dotknite sa displeja EA DIP180


SOS electronic s.r.o.

Nový grafický displej EA DIP180B-5NL prináša vysoký kontrast, malú spotrebu a rýchlu odozvu. A čo je pre mnohých dôležité – je dostupný aj s dotykovým panelom.

Displej EA DIP180B-5NLWTP bol navrhnutý pre použitie v priemyselných ovládacích paneloch. Preto je dostupný aj s analógovým rezistívnym dotykovým panelom. To umožňuje skombinovať ovládanie zariadenia a zobrazenie informácií do jediného prvku.

EA DIP180B-5NLWTP je grafický displej s rozlíšením 180×32 pixelov. Obsahuje 3 integrované grafické kontroléry typu SED1520 (alebo kompatibilné) na ovládanie ľavej, strednej a pravej časti displeja. Biele LED podsvietenie poskytuje kryštálovo čisté zobrazenie a výbornú čitateľnosť za každých svetelných podmienok.

Výhody / vlastnosti:

  1. grafický modul 180×32 bodov
  2. dostupný aj dotykovým panelom
  3. úsporné biele LED podsvietenie
  4. výborná čitateľnosť za každých svetelných podmienok
  5. jednoduchá montáž zapájkovaním – bez skrutiek
  6. tepelne kompenzovaný
  7. rozsah pracovných teplôt -20 až +70°C

Dotykový panel sa pripája na externý kontrolér, alebo kontrolér s analógovými vstupmi. Dotykový panel funguje podobne ako potenciometer – ak je pripojené napätie na „Top-Bottom“ vstup, napätie zodpovedajúce Y (vertikálnej) pozícii sa vyčíta mikrokontrolérom na „Left-Right“ vstupe. Rovnakým spôsobom sa dá určiť horizontálna – X pozícia kontaktu na dotykovom paneli.

Displej poskytuje vysoký kontrast a rýchlu odozvu vďaka použitiu „supertwist“ LCD technológie. Aj pri extrémne nízkych teplotách okolo -20°C je doba odozvy dostatočných 2,5 sekundy. Moduly sa vyznačujú automatickou teplotnou kompenzáciou, preto nevyžadujú žiadnu externú kompenzáciu kontrastu počas prevádzky. Spolu so širokým rozsahom pracovných teplôt -20 až +70 °C, je ideálny pre rôzne priemyselné aplikácie. Mechanicky sa modul upevní zapájkovaním pinov do DPS, bez potreby skrutiek apod.

Detailný popis vám poskytne EADIP180 datasheet.



V prípade záujmu o produkty Electronic Assembly prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár