- SVETELEKTRO - https://svetelektro.com -

DVi, HDMi, USB, ethernet … všetky potrebujú ESD ochranu

Monolitický komponent DVIULC6-4SC6 pre ESD ochranu vysokorýchlostných signálov je zárukou vysokej spoľahlivosti a dlhej životnosti zariadení, obzvlášť v priemyselnom prostredí.

Možno ste už mali zariadenie, ktoré bez zjavnej príčiny prestalo fungovať, alebo čo je ešte horšie – začalo fungovať s nevysvetliteľnými výpadkami. Dôvodom môže byť veľmi pravdepodobne poškodenie elektrostatickou energiou. Následky takéhoto poškodenia sú vždy nepríjemné a často ťažko odhaliteľné. Vo väčšine prípadov by pritom stačilo, ak by zariadenie obsahovalo komponenty ESD ochrany. Cena týchto súčiastok je zlomkom ceny v porovnaní s potenciálnymi škodami, ktoré vie ESD (electrostatic discharge) spôsobiť. Pre účinnú ochranu voči statickej elektrine je obyčajne potrebné splniť dve hlavné podmienky: použiť vhodné ochranné súčiastky a tiež starostlivo navrhnúť DPS s minimalizáciou parazitných indukčností.

Výhody / vlastnosti:

  1. ESD ochrana 4 liniek
  2. vyhovuje IEC61000-4-2 level 4
  3. dokáže ochrániť aj napájanie (Vbus)
  4. ultranízka kapacita 0,6pF/865 MHz
  5. vynikajúca integrita dát, použiteľný až do 1,65Gbit/sec
  6. rýchla odozva
  7. SMD púzdro SOT23-6L
  8. vyššia spoľahlivosť vďaka monolitickej integrácii

DVIULC6-4SC6 [1] je moderná súčiastka od ST Microelectronics určená pre ESD ochranu širokej škály vysokorýchlostných liniek ako DVI, HDMI, IEEE1394, USB, ethernet, video linky a SIM karty v komunikačných zariadeniach. V miniatúrnom SMD púzdre SOT23-6L dokáže chrániť až 4 nezávislé signály a tiež chrániť napájanie (Vbus/GND) vďaka integrovanému transilu. S ultranízkou kapacitou 0,6pF a vynikajúcou zhodou kapacity voči gnd, ako aj medzi jednotlivými vstupmi, zaisťuje vysokú integritu signálu a umožňuje bezproblémovú ochranu aj párových signálov bez asymetrického skreslenia až do rýchlostí 1,65 Gbit/sec. DVIULC6-4SC6 predstavuje integrované monolitické riešenie s vysokou spoľahlivosťou, zaručujúce zhodu s ESD štandardami na úrovni zariadenia a tým aj väčšiu imunitu na úrovni systému.

Detailný popis vám poskytne datasheet DVIULC6-4SC6 [2].



V prípade záujmu nás prosím kontaktujte na adrese info@soselectronic.sk [3].



Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)