SVETELEKTRO

28. decembra 2017   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

EA OLEDL128 – OLED alternatíva k displejom EA DOG


SOS electronic s.r.o.

Bestsellery na poli grafických a znakových LCD displejov – displeje série EA DOG už majú v rodine aj nového člena v OLED technológii.

Aj vy zvažujete použitie grafického displeja s technológiou OLED namiesto LCD? Máme pre vás riešenie v podobe displeja OLEDL128-6GGA, ktorý je mechanicky kompatibilný so sériou EA DOGL.

Séria (LCD) displejov EA DOG si už získala množstvo priaznivcov, pre dôvody, ktoré sme vám popísali vo viacerých našich článkoch. Dlhodobá dostupnosť, tenká konštrukcia, minimálna neaktívna plocha a ľahké upevnenie len zaspájkovaním vývodov do DPS robia sériu EA DOG stále veľmi atraktívnou.

Alternatíva v podobe OLED displeja prináša ďalšie benefity známe z OLED technológie, najmä:
– skvelý kontrast cca 2000:1
– extrémne pozorovacie uhly v podstate na hrane fyzikálnych zákonov (180´)
– bezproblémová prevádzka a rýchla odozva (ms) aj v mrazoch

 
Možno si poviete, že najradšej by ste mali vo vašej priemyselnej aplikácii aj plnofarebný (RGB) OLED displej. Situácia na trhu je taká, že malé plnofarebné RGB AMOLED displeje použiteľné pre priemysel a s garantovanou dlhodobou dostupnosťou sú prakticky nedostupné.
Inými slovami – zatiaľ iba najväčší svetoví výrobcovia smartfónov a televízorov vyrábajúci v obrovských sériách majú k dispozícii RGB OLED displeje (so zaručenou dostupnosťou). To však nie je výrazné obmedzenie, nakoľko v priemysle je obyčajne podstatná hlavne dobrá čitateľnosť displeja a v tej monochromatické OLED displeje excelujú (PMOLED – passive matrix).
 
Dobrou správou je, že čoskoro by mali byť dostupné aj menšie verzie OLED displejov, ktoré budú alternatívou k LCD EA DOGL a EA DOGM.

Zobrazenie nového OLED displeja je možné vyskúšať pomocou vývojovej dosky EA USB9781 a programu OLED simulator.

V prípade záujmu prosím kontaktujte SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk

 
Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár