SVETELEKTRO

22. júla 2016   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

ePaper, e-Ink, …máme pre vás displej, ktorý nahradí aj papier


SOS electronic s.r.o.

Aj vy by ste chceli displej s nulovou spotrebou v kľudovom stave a ideálnymi pozorovacím uhlami?

Pre tých z Vás, ktorý tento typ displejov ešte nepoznáte pripomenieme, že je to tzv. elektroforetický displej, t.j. displej obsahujúci biele častice v mikrokapsuliach rozptýlených v tenkej vrstve tmavého viskózneho roztoku. Privedením krátkeho impulzu sa tieto biele častice pohnú, prípadne natočia smerom k prednej strane displeja, čo spôsobí, že sa daný pixel javí ako biely. Privedením impulzu opačnej polarity sa daný pixel javí ako čierny. Vysoká viskozita roztoku spôsobuje, že mikročastice ostávajú vo svojej polohe bez zmeny prakticky natrvalo (roky).

To znamená, že je to okrem iného aj ideálny displej pre batériou napájané zariadenia, keďže potrebuje elektrickú energiu len na zmenu zobrazovaného obsahu. Displej je reflexný, t.j. nepotrebuje podsvietenie ale pre dobrú čitateľnosť je potrebné aspoň minimálne okolité osvetlenie. Výhodou je, že je bez problémov čitateľný aj pri priamom slnečnom svetle. Kúzlo ePaper displeja spočíva aj v tom, že zobrazený obsah sa skutočne podobá tomu akoby bol nakreslený/ napísaný na papieri – aj čo do pozorovacích uhlov.

 

K doterajším niekoľkým typom sme najnovšie zaradili do našej stabilnej skladovej ponuky 3 univerzálne grafické displeje od spoločnosti ThingWell:

2,13“ – TINK-EPD29A01 – 250x122px

2,9“ – TINK-EPD213A01 – 296×128 px

4,3“ – TINK-EPD42A03 – 400x300px px

Všetky 3 displeje sú typu COG (TFT active matrix) s rozhraním SPI a majú hrúbku len cca 1,5mm.

Hovorí sa, že je lepšie raz vidieť než x-krát počuť. Preto vám prinášame viacero fotografií ako tieto displeje zobrazujú (na displejoch je ešte ochranná fólia). Zároveň na fotografiách môžete vidieť ten istý 2,9 displej z ostrého ohla zo všetkých strán, ktoré podľa nášho názoru dostatočne ilustrujú aké vynikajúce pozorovacie uhly ponúkajú tieto displeje. Pozorovacie uhly sú skutočne prakticky maximálne možné (+-90´).

V prípade záujmu prosím kontaktujte SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

 

Výhody/ vlastnosti
 

  • e-paper displej s vysokým kontrastom
  • obsah je zobrazený aj bez napájania
  • napájanie je potrebné len pre zmenu obsahu
  • vysoký kontrast, ultra široký pozorovací uhol
  • extra tenké (cca 1,2 mm)
  • rozsah pracovných teplôt 0,,,+60´C

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár