SVETELEKTRO

21. novembra 2012   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Hotové riešenie pre bezpečné ovládanie s modulmi Aurel


SOS electronic s.r.o.

Bezpečná autentifikácia a jednoduché použitie sú kľúčovými vlastnosťami komponentov rady RX-4MHCS od spoločnosti Aurel. Využívajúc KeeLoq technológiu spoločnosti Microchip predstavujú kompletné riešenie pre diaľkové ovládanie a autentifikáciu.

Spoločnosť Aurel s bohatými skúsenosťami v oblasti RF prenosu dát a výroby hrubovrstvých obvodov (thick-film technology) zakomponovala do svojich produktov modernú technológiu KeeLoq (HCS). Tak vznikla ucelená rada produktov pre bezpečné ovládanie (RKE-remote keyless entry) v pásme 433,92 MHz. Pozostáva z vysielačov – kľúčeniek a prijímačov s dekodérom. Nízka spotreba, vysoká citlivosť a vysoká bezpečnosť vďaka 64 bitovému kryptovaciemu kľúču (unikátny v každom zariadení) použitému na generovanie 32-bit plávajúceho kódu, poskytujú okamžite použiteľné bezpečné riešenie na ovládanie zámkov, brán a akýchkoľvek iných zariadení, kde okrem samotnej funkcie ovládania cez RF signál požadujeme aj autentifikáciu. Vysielaný kód sa mení pri každom vyslaní a nikdy sa neopakuje, čo vylučuje neautorizovaný prístup.

 

Výhody / vlastnosti:

  1. bezpečný a ľahko aplikovateľný systém pre diaľkové ovládanie a autentifikáciu
  2. 64 bit plávajúci kód Keeloq-HCS od spoločnosti Microchip
  3. prenos v pásme 433,92 MHz
  4. vysoká citlivosť a selektivita RF časti
  5. dostupné aj hotové okamžite použiteľné moduly s výstupnými relé
  6. výborný pomer cena/ úžitkové vlastnosti

 

Prijímacím prvkom je modul RX-4MHCS dostupný vo verziách RX-4MHCS, RX-4MHCS/F (oba so 4 výstupnými kanálmi nastaviteľnými do monostabilného aj bistabilného režimu) a RX-4MHCS-4B (4-bitový výstup, 12 kanálov). Rozdiel medzi MHCS a MHCS/F je, že verzia „/F“ umožňuje priradiť ľubovoľnému tlačidlu ľubovoľný výstup (napr. tlačidlu č. 1 výstup č.4), zatiaľ čo verzia bez prípony „F“ priradí k 1. tlačidlu kľúčenky výstup č.1 atď. Pred použitím zostavy kľúčenka + prijímač je potrebné naprogramovať prijímač podľa jednoduchej procedúry (bez počítača) popísanej v datasheete. Veľkým plusom je široký rozsah pracovných teplôt, takže po zabudovaní do vhodnej krabičky sú použiteľné aj vo vonkajšom prostredí. Prijímacie moduly sú dostupné aj ako hotové DPS so 4 výstupnými relé v 2 verziách – HCS-DEC-4 a HCS-DEC-4/F. Moduly HCS-DEC-4 sú okamžite použiteľné bez akéhokoľvek spájkovania alebo iného vývoja HW.

Vysielacím prvkom sú kľúčenky s 1-12 tlačidlami. Skladom držíme verzie s 1-4 tlačidlami, na požiadanie vieme dodať aj 6 a 12 tlačidlovú verziu. Prijímacie moduly dokážu spolupracovať až s desiatimi kľúčenkami. Ako je to bežné, prijímače aj vysielače (kľúčenky) spolupracujú len ak sú od rovnakého výrobcu, tzn. prijímacie moduly je možné ovládať len kľúčenkami Aurel a podobne kľúčenky Aurel nie je možné použiť na ovládanie modulov od iných výrobcov. Ďalšie informácie vám poskytnú datasheety pri jednotlivých komponentoch. Skladom držíme aj mnohé iné RF moduly spoločnosti Aurel.

V prípade záujmu prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (1)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Komentáre (2)

  1. Petus píše:

    škoda, že jsem si už koupil jiný bezdrátový set…

  2. Lubes píše:

    Zdravím, neviete mi poradiť, ktoré RF moduly od Aurel budú spolupracovať ? potreboval by som to však bez kódovania, lebo to by som chcel pomocou IO HT12E/ HT12D. budú napríklad spolupracovať príjmač/vysielač AC-RX-433 [www.sos.sk] / TX-4MSIL [www.sos.sk] ? Poradte ak sa v tom niekto vyznate, dík

Pridaj komentár