- SVETELEKTRO - https://svetelektro.com -

Indukčné senzory série E2E Next z ponuky Omron

Riešenia pre automatizáciu tej najlepšej kvality.

Indukčné senzory, teda nevyhnutná súčasť modernej automatizácie

Indukčné senzory sú mimoriadne dôležitou skupinou komponentov riadiacich systémov, ktoré sa nachádzajú v každom automatizovanom priemyselnom zariadení a čoraz častejšie aj v domácnostiach. Vďaka jednoduchej konštrukcii a širokej škále veľkostí zaručujú takéto senzory veľmi dlhú a bezproblémovú prevádzku, zatiaľ čo novšie a novšie riešenia umožňujú prispôsobiť vhodný senzor akejkoľvek aplikácii..

Konštrukcia a princíp fungovania senzorov Omron

Princíp indukčných senzorov je veľmi jednoduchý. Sú navrhnuté tak, aby detegovali prítomnosť konkrétneho objektu alebo objektov v ich prostredí. Dokážu tiež spočítať všetky prvky alebo len prvky s vybranými charakteristikami. Nie je dôležité, či je pohybujúcim sa prvkom zariadenie, ku ktorému je snímač pripojený, alebo prvok, ktorý sa voči nemu pohybuje. Keď sa dva objekty priblížia do určitej vzdialenosti, elektromagnetické pole vytvorené okolo prednej časti snímača interaguje s približujúcim sa kovovým objektom a vytvára v ňom vírivé prúdy. So zmenou vzájomnej polohy oboch prvkov sa mení amplitúda a frekvencia vibrácií. Na získanie vhodnej intenzity signálu je senzor dodatočne vybavený zosilňovačom, pričom za udržiavanie vhodnej hysterézie je zodpovedný tzv. Schmittov preklápací obvod. Senzory ponúkané spoločnosťou Omron sú vyrobené z mosadze, poniklovanej alebo nehrdzavejúcej ocele. Existujú dvoj-, troj- alebo štvorpólové vyhotovenia. Dĺžky káblov sa pohybujú od 0,3 do 15 metrov.

Použitie indukčných senzorov

Nie je možné vymenovať všetky aplikácie indukčných senzorov. Oblasti, v ktorých sa táto technológia uplatňuje, sú veľmi rozmanité. Bez senzorov priblíženia by nebolo možné prevádzkovať väčšinu automatizovaných výrobných zariadení alebo priemyselných hál. Nižšie uvádzame niekoľko príkladov použitia indukčných senzorov:

Senzory E2E Next, teda pokročilé riešenia pre náročných

Indukčné senzory najvyššej kvality sa musia vyznačovať vysokou odolnosťou voči okolitým klimatickým podmienkam, primeranou citlivosťou a spoľahlivosťou. Spoločnosť Omron ponúka všetky tieto a ďalšie funkcie. Jedným z najmodernejších a bezkonkurenčných je indukčný senzor E2E Next. Najdôležitejšie vlastnosti, ktoré ich odlišujú od tých, ktoré sú dostupné na trhu, sú:

 

 

Ponuka Omron v TME

Spoločnosť Omron ako popredný výrobca komponentov priemyselnej automatizácie má okrem vyššie uvedených indukčných senzorov aj komplexné portfólio produktov, ktoré pokrýva všetky oblasti automatizácie.

Treba poznamenať, že katalóg výrobcu obsahuje aj fotoelektrické, kapacitné alebo optické senzory. V kombinácii s indukčnými senzormi opísanými vyššie umožňujú vybrať si zo všetkých riešení dostupných na trhu. Okrem toho ponuka zahŕňa potrebné pripojovacie káble pre vyššie uvedené senzory.

Portfólio spoločnosti Omron je oveľa širšie. S cieľom uspokojiť potreby zákazníkov v oblasti automatizácie ponúka výrobca zariadenia ako napr.:

Text spracovala spoločnosť Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Zdroj: https://www.tme.eu/sk/news/library-articles/page/44395/indukcne-senzory-serie-e2e-next-z-ponuky-omron/ [1]

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (1)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)