- SVETELEKTRO - https://svetelektro.com -

Krabičky série FIBOX NEO

Vysokokvalitné riešenia pre priemyselné inštalácie.

[1]
fibox-neo

V ponuke TME sa nachádza mnoho mechanických prvkov – nielen základných, ako sú skrutky či matice, ale aj celé systémy určené pre priemyselné aplikácie. Patria sem puzdrá určené na inštaláciu ovládačov (napr. ako súčasť automatizácie budov), meracích prístrojov ako aj zariadení internetu vecí (IoT). Najnovším prírastkom v tejto ponuke sú puzdrá série NEO známej (a profesionálmi veľmi vyhľadávanej) značky FIBOX. Nižšie uvádzame puzdrá a ďalšie výrobky z tejto série.

Krabičky série NEO

 

Puzdrá série NEO firmy FIBOX slúžia na účely implementácie riadiacich systémov, ako aj prvkov ICT infraštruktúry, zabezpečovacích systémov, elektroinštalácií a pod. Táto skupina výrobkov zahŕňa utesnené, avšak rádiové vlny netlmiace (čo je obzvlášť dôležité v prípade zariadení takzvaného „internetu vecí“) telesá, montážne konzoly a montážne dosky. Všetky tieto produkty sú dostupné priamo zo skladov TME, vďaka čomu vieme našim zákazníkom zabezpečiť najrýchlejšie možné doručenie.

Telesá krabičiek

 


NEOPC323215T

Na dverách je viditeľné široké tesnenie zaisťujúce triedu tesnosti IP67.

Puzdrá NEO boli navrhnuté tak, aby zaisťovali maximálnu ochranu elektronických komponentov proti vplyvom prostredia (stupeň ochrany krytom IP67) – ako aj bezpečnosť používateľov a iných osôb v blízkosti rozvodných skríň. Telesá sú vyrobené z polykarbonátu odolného voči poveternostným vplyvom a tepelnou toleranciou v rozsahu od -40°C do 80°C – ich trieda horľavosti je UL94-5VA (samozhášanie do 60 sekúnd, žiadne kvapkanie/odpadávanie kúskov). Mechanická pevnosť série NEO je definovaná ako IK09, čo zaručuje odolnosť proti nárazu s energiou 10J (v praxi: netvorenie sa prasklín po náraze telesom s hmotnosťou 5 kg z výšky 20 cm). Puzdrá sa vyznačujú nízkou hmotnosťou pri súčasnom zachovaní tuhosti (zosilnená konštrukcia rohov a krytu); možno ich použiť vo vnútri aj mimo budov (integrovaná strecha puzdra prekrýva štrbinu dverí).

Puzdrá vo vnútri ponúkajú maximálny možný priestor: vyznačujú sa veľkou kapacitou. Dvere je možné otvoriť do uhla viac ako 180 stupňov a poskytujú tak pohodlný prístup k zariadeniam nainštalovaným vo vnútri. Ďalšou výhodou polykarbonátových výrobkov je ich jednoduché spracovanie, napr. vŕtanie otvorov pre priechodky, ako aj to, že nie sú vystavené korózii a sú odolné voči UV žiareniu. V ponuke sú dostupné modely s priehľadnými krytmi** (tónovanými).

Montážne dosky

Výrobca pre uľahčenie inštalácie zariadení vo vnútri puzdier NEO pripravil dva druhy montážnych dosiek: homogénne, vyrobené z ocele, a perforované, vyrobené z plastu. Sú továrensky vyprofilované a predvŕtané, takže ich inštalácia nevyžaduje žiadne dodatočné spracovanie. V prípade perforovaných montážnych dosiek je možné zariadenia uzavreté v puzdre upevniť skrutkovačom a plastovými skrutkami, čo značne uľahčuje montážne práce (tieto dosky majú v zadnej časti dištančný profil, vďaka ktorému je celá konštrukcia vystužená, a dodatočné zaťaženie nebude viesť k prasknutiu). Oceľové prvky sú chránené proti korózii galvanizáciou a lakovaním. Budú najlepšou voľbou pre aplikácie vyžadujúce zosilnenú konštrukciu alebo uzemňovaciu základňu (prípadne pre aplikácie vyžadujúce jednostranné obmedzenie elektromagnetického rušenia).

 


NEOMPI3222

Perforácia umožňuje jednoduchú montáž zariadení s použitím minimálneho počtu nástrojov.

Konzoly, montážne sady

 

PMKNEO30

Prvky umožňujúce montáž puzdra na stĺpe pri zachovaní prvotriednej tesnosti.

Jednoduchú montáž samotného puzdra umožňuje výrobcom pripravené príslušenstvo. V prípade montáže na stenu ide o konzoly zasúvané do štrbín v telese puzdra – blokované plytkými skrutkami neprenikajúcimi dovnútra, vďaka čomu si puzdro zachováva vysoký stupeň utesnenia (t.j. odolnosť voči striekajúcej a tečúcej vode a prachu). Ich ďalšou výhodou je umiestnenie montážnych otvorov, ktoré sú vysunuté mimo obrysu puzdra – puzdro tak možno demontovať zo steny bez otvárania krytu. Okrem týchto prvkov ponúka FIBOX aj sady s koľajničkami a objímkami, ktoré umožňujú montáž telesa puzdra na stĺpe – na montáž vtedy slúžia kovové sťahovacie objímky (sada je zobrazená na fotografii).

Text spracovala spoločnosť Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

www.tme.eu [2]

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (4)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)