SVETELEKTRO

20. júla 2011   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Letné sústredenie talentovanej mládeže v elektronike


zawin

SOŠE Liptovský Hrádok, 17. – 28. august 2011

SSE organizuje sústredenie, ktoré je určené pre mládež do 18 rokov. Cieľom sústredenia je rozšíriť znalosti a zručnosti, ktoré jeho účastníci získali počas školského roka, alebo v krúžkovej či individuálnej činnosti. Ďalej umožní deťom bližšie sa zoznámiť a prakticky si vyskúšať aj oblasti, s ktorými doteraz nemali možnosť pracovať.

Na sústredení budú inštruktori (účastníci predošlých LSTME) a lektori – odborníci v programovaní, v tvorbe a v strihaní videa a zvuku na počítači, v konštrukcii elektronických obvodov, a bude tam aj možnosť postaviť a naprogramovať robotické konštrukcie zo stavebnice Lego dacta. Program sústredenia je otvorený k individuálnemu vzdelávaniu pokročilých účastníkov.

Rámcové zameranie sústredenia:


Výpočtová technika:
tvorba www-stránok (html alebo php), algoritmy, programovanie (jazyky Pascal, C++, Python, …), grafika, operačný systém Linux.

Aplikácia VT, robotika:
konštrukcia robotických modelov zo stavebníc LEGO a ich ovládanie pomocou počítača, príprava na Robocup (záchranár, futbal).

Videotvorba:
práca so zvukovým reťazcom, práca s videokamerou, tvorba vlastných videoklipov, spravodajských šotov, ucelených videoprogramov.

Konštrukcia:
elektronické súčiastky, konštrukcia s návrhom plošného spoja s osadením a oživením, zapojenie s mikroprocesorom a jeho naprogramovanie.

Voľný čas, rekreačný šport:
loptové hry, turistika, kúpanie, návšteva kultúrnych pamiatok, hry s počítačmi.
Pre každú oblasť bude pripravené odborné pracovisko s technickým zabezpečením potrebným pre túto činnosť.

Sústredenie bude prebiehať v priestoroch Strednej odbornej školy elektrotechnickej v Liptovskom Hrádku v termíne od 17. augusta do 28. augusta 2011.Príchod účastníkov je v stredu 17. augusta do 20. hod. a končí sa v nedeľu 28. augusta o 14.00 hod. Strava začína raňajkami 18. augusta 2011 a končí obedom 28.8.2011.

Všetci účastníci dostanú včas pred začatím sústredenia ucelenú informáciu o priebehu sústredenia a pravidlách elektronickou poštou. Súčasťou správy bude aj úvod do táborovej hry, ktorá bude prebiehať počas celého sústredenia.

Prihlasovanie a registrácia účastníkov je na www.lstme.sk/registracia. Účastnícky poplatok je 150,- €. Z toho aspoň 50,- € treba poukázať na účet SSE (UniCredit Bank, číslo účtu 660 103 1002/1111), aby sme záujemcu zaradili do zoznamu účastníkov. Zvyšok je možné uhradiť v hotovosti pri prezentácii. Ako variabilný symbol uveďte svoje rodné číslo!

Webstránka tábora: www.lstme.sk
Facebook + fotky z minulých ročníkov: facebook.com/lstme
V prípade potreby: 0905 521 989, skse@skse.sk

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)
Najnovšie články od zawin (zobraziť všetky)

Komentáre (10)

  1. Pedro píše:

    Na predposlednej foto sú najkrajšie tie pájky 😀

  2. awen píše:

    Len dodám, že registrácia bude zastavená v stredu 10.8., takže kto ma záujem, treba sa čím skôr registrovať na http://www.lstme.sk/registracia

  3. MiloPS3 píše:

    „do 18 rokov “ bohuzel nejak sem se tam nevesel 🙁 , heh prej pajky

  4. cibolm píše:

    cawte chcel by som sa opytat ze kedy budu fotky z lstme 2011 diki

  5. BlackElvis píše:

    Áááá tu som bol, len to sú už strašné roky 😀 Mám taký pocit, že týpa na poslednej fotke tam bol aj vtedy 😀

Pridaj komentár