SVETELEKTRO

14. júna 2015   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

LoRa = RF moduly s dlhým dosahom


SOS electronic s.r.o.

Moderná modulácia s rozprestreným spektrom umožňuje modulom HopeRF LoRa komunikovať aj na veľkú vzdialenosť alebo v nevýhodných podmienkach.

Cenovo mimoriadne atraktívne moduly spoločnosti HOPERF Micro-electronics špecializujúcej sa na RF moduly a bezdrôtový prenos signálov sme vám už predstavili pred časom v článku HOPERF – univerzálne RF moduly za prekvapivé ceny.

Tentokrát prichádzame s novinkou – modulom RFM95SW s príponou „LoRa“, indikujúcou príslušnosť do rodiny „Long Range“ modulov. Dlhý dosah modulov HopeRF LoRa je dosiahnutý modernou efektívnou moduláciou s rozprestreným spektrom, schopnou prenášať dáta aj na hranici šumového prahu.

RFM95W do značnej miery rieši tradičný kompromis medzi dosahom, imunitou (selektivitou) a spotrebou energie pri zachovaní limitov pre použitie vo voľných pásmach.

Modulácia LoRa je značne komplexná a užívateľ má možnosť nastaviť všetky tri hlavné parametre modulácie tak, aby čo najlepšie vyhovel požiadavkám danej aplikácie. Týmito parametrami sú faktor rozšírenia (spreading factor), šírka modulácie (modulation bandwidth) a faktor chybového kódovania (error coding rate). Napríklad ak nepotrebujeme max. rýchlosť prenosu dát, môžeme nastaviť parametre tak, aby sme získali najvyššiu možnú kvalitu a spoľahlivosť prenosu. Nastavením týchto troch parametrov si možno zvoliť optimálnu kombináciu pre danú aplikáciu.

RFM95W je ideálny do OEM produktov s vyššími výrobnými sériami, kde sa náklady na vývoj obyčajne rýchlo vrátia aj vďaka veľmi prijateľnej cene týchto modulov.

Ďalšie informácie Vám poskytne katalógový list RFM95W. Pre uľahčenie vývoja je na objednávku dostupný aj RFDK_RFMxx starter kit.

V prípade záujmu o akýkoľvek modul HOPERF prosím kontaktujte SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

 

Výhody / Vlastnosti:

  1. výkonné RF moduly s dosahom niekoľko 100m
  2. modulácia LoRaTM s rozprestreným spektrom a vysoká selektivita
  3. podporuje aj FSK, GFSK, MSK, GMSK a OOK modulácie
  4. vysoká citlivosť (-148 dBm)
  5. Komunikácia vo voľnom pásme 868/915 MHz bez licenčných poplatkov
  6. široké možnosti konfigurácie pre dosiahnutie optimálnej rýchlosti a spoľahlivosti prenosu

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár