- SVETELEKTRO - https://svetelektro.com -

LoRa = RF moduly s dlhým dosahom

Moderná modulácia s rozprestreným spektrom umožňuje modulom HopeRF LoRa komunikovať aj na veľkú vzdialenosť alebo v nevýhodných podmienkach.

Cenovo mimoriadne atraktívne moduly spoločnosti HOPERF Micro-electronics špecializujúcej sa na RF moduly a bezdrôtový prenos signálov sme vám už predstavili pred časom v článku HOPERF – univerzálne RF moduly za prekvapivé ceny [1].

Tentokrát prichádzame s novinkou – modulom RFM95SW s príponou „LoRa“, indikujúcou príslušnosť do rodiny „Long Range“ modulov. Dlhý dosah modulov HopeRF LoRa je dosiahnutý modernou efektívnou moduláciou s rozprestreným spektrom, schopnou prenášať dáta aj na hranici šumového prahu.

RFM95W [2] do značnej miery rieši tradičný kompromis medzi dosahom, imunitou (selektivitou) a spotrebou energie pri zachovaní limitov pre použitie vo voľných pásmach.

Modulácia LoRa je značne komplexná a užívateľ má možnosť nastaviť všetky tri hlavné parametre modulácie tak, aby čo najlepšie vyhovel požiadavkám danej aplikácie. Týmito parametrami sú faktor rozšírenia (spreading factor), šírka modulácie (modulation bandwidth) a faktor chybového kódovania (error coding rate). Napríklad ak nepotrebujeme max. rýchlosť prenosu dát, môžeme nastaviť parametre tak, aby sme získali najvyššiu možnú kvalitu a spoľahlivosť prenosu. Nastavením týchto troch parametrov si možno zvoliť optimálnu kombináciu pre danú aplikáciu.

RFM95W [2] je ideálny do OEM produktov s vyššími výrobnými sériami, kde sa náklady na vývoj obyčajne rýchlo vrátia aj vďaka veľmi prijateľnej cene týchto modulov.

Ďalšie informácie Vám poskytne katalógový list RFM95W [3]. Pre uľahčenie vývoja je na objednávku dostupný aj RFDK_RFMxx starter kit [4].

V prípade záujmu o akýkoľvek modul HOPERF prosím kontaktujte SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk [5].

 

Výhody / Vlastnosti:

  1. výkonné RF moduly s dosahom niekoľko 100m
  2. modulácia LoRaTM s rozprestreným spektrom a vysoká selektivita
  3. podporuje aj FSK, GFSK, MSK, GMSK a OOK modulácie
  4. vysoká citlivosť (-148 dBm)
  5. Komunikácia vo voľnom pásme 868/915 MHz bez licenčných poplatkov
  6. široké možnosti konfigurácie pre dosiahnutie optimálnej rýchlosti a spoľahlivosti prenosu

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)