SVETELEKTRO

23. januára 2012   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Merajte SMD súčiastky iba jednou rukou


SOS electronic s.r.o.

S multimetrami VA 503 a VA 505B už nemusíte naháňať SMD súčiastky po stole! Rýchlosť a pohodlnosť merania s týmito multimetrami vás pravdepodobne očaria.

Meranie odporu, kapacity, test diód a vodivosti – to sú úlohy, ktoré zvládajú meracie SMD pinzety VA 503 a VA 505B s ľahkosťou. Prirodzene, všetko toto sa dá pomerať aj s bežným multimetrom, ale s jednou podmienkou – obyčajne na to budete potrebovať obe ruky a aj tak majú drobné SMD súčiastky tendenciu vyskakovať spomedzi meracích hrotov. Pri tomto spôsobe je zároveň zvýšené riziko poškodenia ich jemných pájkovacích plošiek.

Všetky tieto nepríjemnosti eliminujú meracie SMD pinzety VA 503 a VA505B. Na meranie Vám postačí len jedna ruka a meracie hroty sú voči sebe fixované, takže je takmer vylúčené vyšmyknutie súčiastky spomedzi hrotov. Z princípu vyhotovenia prístroja ako pinzeta vyplýva ešte jedna príjemná vlastnosť – meraciu pinzetu môžete použiť zároveň ako „bežnú pinzetu“, t.j. môžete ju použiť na premiestnenie súčiastky hneď po odmeraní – napr. do rôznych organizérov a pod. Meracie hroty sú z kvalitného nemagnetického materiálu.

Výhody / vlastnosti:

  1. SMD meracie pinzety
  2. meranie odporu, kapacity
  3. meranie kapacity až do 60000uF (VA 505B)
  4. meranie diód (@1ma)
  5. test vodivosti (pod 30Ohm)
  6. automatické rozpoznanie typu súčiastky (VA 505B)
  7. manuálna aj automatická voľba rozsahov (VA 505B)
  8. max. údaj na displeji 3999 / 5999
  9. indikácia slabej batérie

Z užívateľského hľadiska je hlavný rozdiel medzi prístrojmi VA 503 a VA 505B v tom, že VA 505B dokáže merať aj v automatickom móde, kedy si nielen zvolí príslušný rozsah, ale aj rozpozná typ meranej súčiastky (R, C alebo Dióda). Zároveň prístroj VA 505B dokáže merať aj veľmi vysoké kapacity – až do 60mF (60 000uF). VA 503 má maximálny údaj na displeji 3999 a VA 505B – 5999. Pomerne vysoké rozlíšenie oboch prístrojov umožňuje použiť ich aj pri triedení súčiastok – napr. pri vyberaní viacerých kondenzátorov alebo rezistorov s rovnakou hodnotou. V tomto prípade, keď nepotrebujeme absolútnu presnosť, ale hlavne porovnanie hodnôt súčiastok, dokážeme pomerne veľmi presne vyselektovať súčiastky s rovnakou hodnotou – napr. pre použitie do rôznych filtrov alebo odporových deličov.

Meranie diód prebieha pri prúde cca 1mA a napätí naprázdno 2,8V, čo umožňuje merať aj všetky druhy bežných LED diód. Prístroje majú funkciu automatického vypnutia. Detailné informácie obsahuje datasheet VA503_505.

V prípade záujmu nás prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. adrese info@soselectronic.sk.





Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Komentáre (6)

  1. radilc píše:

    V prípade záujmu kontaktujte firmu, na stránke stav na sklade 0…. 🙂 hmmm dobréé

  2. Siggi píše:

    Uz mam objednany model 505, tesim sa

  3. smotek7 píše:

    Pinzetu som dostal pod stromcek. Paradna vec. Jedinu vyhradu a tu je kvalita tych meracich hrotov mohla byt vedsia.

Pridaj komentár