SVETELEKTRO

1. marca 2017   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Miniaturizovaný frekvenčný menič Emotron VS10/VS30 s výkonom do 7,5 kW


VENIO

V roku 2016 prišla na trh nová generácia frekvenčných meničov Emotron VS10 / VS30.

Tento produktový rad nahrádza zákazníkmi veľmi obľúbenú sériu meničov Emotron VSA/VSC. Ako jednu z hlavných predností v porovnaní s predchádzajúcim modelom prináša výraznú úsporu miesta
 
 
Nová konštrukcia umožňuje inštaláciu viacerých meničov VS10 a VS30 tesne vedľa seba bez vertikálnych medzier medzi meničmi. Tento spôsob inštalácie je umožnený vďaka efektívnemu pasívnemu chladeniu a vyššej účinnosti meničov. Najmenší menič pre motory do 0,25 kW má rozmery iba 60 x 155 x 130 mm čo je veľkosť ktorá je veľmi podobná bežnému motorovému spúšťaču. Až do veľkosti 0,75 kW využívajú tieto meniče iba pasívnu formu chladenia čo garantuje absolútne tichú prevádzku.
 
 

Napriek zmenšeniu rozmerov nedošlo k obmedzeniu funkčnosti. 
Práve naopak:  intuitívna parametrizácia prináša pre užívateľa jednoduché prispôsobenie jeho požiadavkám. 
Vysoký stupeň flexibility nastavení umožňujú maximálne prispôsobenie pracovným podmienkam. 
 
 

 


Inovované boli tiež všetky svorkovnice, 
ktoré skracujú čas montáže a šetria
tak ďalšie náklady. Svorkovnica pre pripojenie motora a pre napájanie zo siete je odnímateľná čo zvyšuje komfort pri montáži. Pre ovládacie signály je osadená beznástrojová svorkovnica s pružnými kontaktmi. 
Ovládacie signály môžu prichádzať z nadradeného systému, alebo z externého manuálneho ovládania. Takéto diaľkové ovládanie meniča je možné napr. pomocou skrinky diaľkového externého ovládania meniča EOM
 
 
 

Programovacie menu frekvenčných meničov VS10/VS30 je v porovnaní so sériou VSA/VSC tiež vylepšené. Je zobrazované na veľkom jasne čitateľnom displeji a ponúka zlepšenie prehľadnosti a nastavenia funkcií.

 
Novou samozrejmosťou sa stáva pripojenie a parametrizácia meniča cez PC. Toto prepojenie je možné buď prepojovacím káblom alebo bezdrátovo pomocou WiFi modulu. Všetky funkcie meniča tak vidíte a môžete meniť cez PC alebo cez Váš smartfón.
 
Meniče majú integrovaný PID kontrolér pre plynulé riadenie a reguláciu vášho procesu. Vektorové riadenie výkonu je samozrejmosťou.
 
Frekvenčný menič z radu Emotron VS10 je určený pre sieť 1x230VAC s výstupom 3x230VAC. Tieto miniaturizované meniče sú vhodné pre motory od 0,25 kW do 2,2 kW. 
Typový rad frekvenčným meničov Emotron VS30 je určený pre siete 3x400VAC pre motory s rozsahom výkonu od 0,37 kW do 7,5 kW. 
 
Viac informácií a ceny získate v spoločnosti VENIO, s.r.o.
 

 
Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (1)
  • Informatívne (0)

Komentáre (1)

  1. venio píše:

    Stránka bola aktualizovaná, aktuálne informácie nájdete na https://venio.sk/produkty/emotron-vs10vs30/

Pridaj komentár