SVETELEKTRO

18. februára 2013   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Napájacie konektory NAC3 – ideálne riešenie pre mobilné aplikácie


SOS electronic s.r.o.

Séria NAC3 od spoločnosti Neutrik predstavuje robustné 3-pólové konektory poskytujúce rýchle a bezpečné spojenia až do 20A/250V AC

Spoločnosť Neutrik patrí medzi svetových lídrov v oblasti audio, video, napájacích a iných konektorov. Konektory Neutrik môžeme veľmi často nájsť na profesionálnych audiovizuálnych zariadeniach, ozvučovacej technike a iných zariadeniach, kde je kvalitný a trvanlivý konektor nutnosťou. Precízna konštrukcia a kvalitné materiály sú spoločným znakom všetkých výrobkov Neutrik.

Výhody / vlastnosti:

  1. robustné a spoľahlivé napájacie konektory
  2. rýchly a bezpečný zamykací systém
  3. 3 póly (L, N, PE),
  4. 20A/250V AC
  5. 2 verzie pre power-in a power-out s odlišným kľúčovaním

 

Napájacie konektory série powerCON – NAC3 predstavujú robustné a spoľahlivé 3-pólové konektory (L, N, PE) na káble a na panel. Vďaka veľmi rýchlemu a bezpečnému spojeniu je séria NAC3 mimoriadne vhodná pre aplikácie, kde je treba často zapájať a odpájať viacero zariadení. Asi najväčšou výhodou série NAC3 je, že sa vyznačuje rýchlym a ľahko ovládateľným zamykacím systémom (twist and lock). To znamená, že konektory nie je možné odpojiť náhodným potiahnutím kábla alebo vibráciami. Systém pozostáva z 2 verzií – modrej pre napájanie zariadenia (power-in, NAC3FCA a NAC3MPA) a sivej pre výstup napájania zo zariadenia (power-out, NAC3FCB a NAC3MP8). Konektory sú prirodzene konštruované tak, že je vylúčené spojenie modrej a sivej verzie.
Ak by ste sa dostali do situácie, že vám nepostačuje dĺžka kábla, ktorý máte, môžete použiť spájací komponent NAC3MM-1 umožňujúci spojiť 2 káble (NAC3FCA k NAC3FCB). Zadná časť konektora poskytuje stabilné a spoľahlivé uchytenie kábla priemeru 6-15 mm. Pri montáži konektora je treba si zvoliť bielu alebo čiernu objímku v závislosti na priemere použitého kábla ( 6-11/9,5-15mm).

Konektory série NAC3 sú certifikované ako konektory bez vypínacej schopnosti (IEC 61984/ VDE 0627). Podľa tohto štandardu sú NAC3 konektory, ktoré za normálnej prevádzky nie sú určené na zapájanie alebo rozpájanie pod napätím alebo pod záťažou. Detailné informácie vám poskytne prehľad okrúhlych konektorov Neutrik a príručka na montáž.

V prípade záujmu prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. adrese info@soselectronic.sk.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár