SVETELEKTRO

15. októbra 2012   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Nevyhadzujte 13 kWh ročne! Spínané adaptéry Minwa Vám v tom pomôžu


SOS electronic s.r.o.

Ak porovnáme spotrebu klasických a spínaných adaptérov bez záťaže (standby), dôjdeme k prekvapivým hodnotám. Rozdiel môže byť až o veľkosti desiatok kWh ročne.

Ak si vezmeme ako príklad pomerne bežný 12W adaptér 12V/1A tak môžeme pri klasickom type uvažovať o spotrebe cca 2W v standby režime (bez záťaže). Moderné spínané adaptéry majú túto spotrebu len pod 0,5W (často aj pod 0,3W). To je rozdiel 1,5W, inými slovami vyše 13 kWh ročne. Ak by sme porovnali celkovú účinnosť pri reálnej záťaži, s najväčšou pravdepodobnosťou by sme vypočítali ešte väčší rozdiel, keďže účinnosť spínaného adaptéra je väčšinou 70-90%, zatiaľ čo účinnosť klasického obvodu (transformátor + lineárny stabilizátor) je často aj pod 50%.

Výhody / vlastnosti:

  1. univerzálne spínané adaptéry
  2. nízka spotreba v standby režime <0,5W
  3. vstup AC 100-240V, 60/50Hz
  4. výstup 3.0/4.5/5.0/6.0/7.5/9.0/12V DC alebo fixné napätie
  5. ochrana voči skratu a preťaženiu
  6. malé rozmery a nízka hmotnosť
  7. výhodná cena

 

Z tohto pohľadu, spínané adaptéry Minwa jasne vyhrávajú nad klasickými adaptérmi. Sú dostupné priamo z nášho skladu, poskytujú všetky výhody spínaných zdrojov a sú vhodnou náhradou za klasické adaptéry. V sérii MW3 nájdete typy s nastaviteľným výstupným napätím v rozsahu 3-12V a vymeniteľnými výstupnými DC konektormi. V sérii Nx nájdete typy s fixným výstupným napätím a s pevným výstupným DC konektorom 5,2/2,1 mm. Nové adaptéry sú odolné voči skratu, preťaženiu a spĺňajú najnovšie predpisy o energetickej účinnosti (EuP/ErP 2). Pomerne stabilné – regulované výstupné napätie umožňuje napájať mnohé zariadenia priamo, bez akýchkoľvek ďalších (LDO) stabilizátorov, čo ďalej zjednodušuje návrh cieľového zariadenia. Vďaka malým rozmerom, nízkej hmotnosti, a v neposlednom rade aj pomerne veľmi prijateľnej cene, predstavujú vhodné riešenie napájania pre najrôznejšie prístroje.

V prípade záujmu aj o neskladové typy nás prosím kontaktujte na adrese info@soselectronic.sk.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár