SVETELEKTRO

13. apríla 2012   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Nová X-chip séria vás pripojí k USB ešte ľahšie a rýchlejšie!


SOS electronic s.r.o.

X-chip USB séria od FTDI prináša ešte viac funkcií na čipe, vrátane detekcie nabíjania batérií. Urýchľuje vývoj, šetrí miesto a znižuje spotrebu.

Špecialista na USB riešenia Future Technology Devices International Limited – FTDI,

pridal do svojho portfólia produktov pre USB/serial interfejs novú sériu X-Chip. Séria X-Chip, pozostávajúca z 13 čipov (7 typov v roznych puzdrach), dopĺňa existujúce série FT-R a FT-H. Nová séria podporuje široké spektrum typov interfejsov, ako sú základný UART, plnohodnotný UART, FIFO, I2C, ako aj FTDI protokol FT1248 I/O (vrátane vylepšeného SPI).

Výhody / vlastnosti:

  1. USB/ serial interfejs čipy s rýchlosťami až do 3.4Mbit/s
  2. urýchľujú vývoj a vyžadujú len minimum externých súčiastok
  3. 13 verzií čip/púzdro podporujúce: UART, FIFO, I2C, SPI a FTDI FT1248 interfejs
  4. funkcia detekcie nabíjania batérií (BCD, DCP)
  5. interné generovanie hodín, rozšírené taktovacie možnosti
  6. nízka spotreba – typicky 8mA aktívny / 125uA suspend
  7. nízky počet pinov a malé rozmery
  8. konfigurovateľné CBUS piny pre BCD, napájanie LED, hodinový výstup alebo GPIO
  9. vnútorná MTP pamäť pre uloženie konfigurácie
  10. vnútorný konvertor 3.3V
  11. podporuje zbernicou napájané (5V) alebo vlastným zdrojom napájané (3.3V) aplikácie
  12. rozšírený rozsah pracovných teplôt -40 °C až +85 °C

Získajte vzorku breakout modulu zdarma

    Napíšte nám v akej aplikácii by ste chceli použiť tieto nové čipy. Máme pre Vás vyhradených po 4ks z každého zo 4 typov breakout modulov. Vyberieme 16-ich z Vás, ktorým poskytneme vzorku zdarma.



    Ozvite sa nám na adrese marketing@soselectronic.com.

Prostredníctvom X-čipov, majú inžinieri k dispozícii USB 2.0 interfejsové riešenie so širokými možnosťami, malými rozmermi a nižším počtom vývodov. Vysoká úroveň integrácie, vrátane interného zdroja hodín a MTP (Multi-time programmable) pamäte pre konfiguráciu a uloženie deskriptorov zariadenia, rieši hlavné problémy spojené s návrhom DPS, ako je lepšie využitie priestoru a zníženie spotreby. X-čipy zvládajú dátové rýchlosti až do 3.4 Mbits/s, pri súčasnom zachovaní nízkej spotreby, typicky <8mA pri plnej aktivite a typicky <125 μA v suspend móde.

S ohľadom na nedávne dodatky prijaté v USB špecifikácii ohľadom rýchleho nabíjania prenosných zariadení, má X-Chip zabudovanú funkcionalitu na detekciu nabíjacieho portu (battery charging detection – BCD, dedicated charging port – DCP) a iniciuje prepnutie logiky z módu prenosu dát do nabíjacieho módu. Táto vlastnosť znamená, že detekcia nemusí byť vykonaná systémovým mikrokontrolérom, čím umožňuje využívať jeho výkon na hlavné aktivity. Konečným dôsledkom je jednoduchší proces detekcie a schopnosť nabíjať na vyššej prúdovej úrovni, čo skracuje čas potrebný na nabitie batérií.



Čipy série X sú dostupné v kompaktných SSOP, QFN a DFN puzdrach. Každý má rozšírený rozsah pracovných teplôt -40 °C až +85 °C. Séria X-chip series má vnútorný 3,3V konvertor a podporuje 1,8 až 3,3V I/O úrovne. Keďže celá inteligencia potrebná pre podporu USB a premostenie (bridging) je integrovaná a predvalidovaná v týchto čipoch, sú podstatne zredukované náklady, čas a inžinierske zdroje potrebné na zavedenie full speed USB pripojiteľnosti do systému. FTDI poskytuje podporu a zdarma stiahnuteľné ovládače pre široký výber OS: Windows, Android, Mac OS a Linux.

Prehľad všetkých nových typov vám poskytne priložená tabuľka, X-chip brožúra a prehľad X-čipov. Dostupných je 7 základných typov – FT200XD, FT201X, FT220X, FT221X, FT230X, FT231X a FT240X. FT200XD je najmenší, v malom 10 pinovom puzdre DFN. Všetky ostatné typy sú dostupné v puzdrach SSOP a QFN. Detailný popis vám poskytnú datasheety FT200XD, FT201X, FT220X, FT221X, FT230X, FT231X a FT240X. Príklad jednoducho použiteľného I2C/USB slave konvertora ilustruje obrázok nižšie. Ďalšie detaily o nabíjaní batérií môžete nájsť v aplikačnej poznámke AN_175.



Spolu s týmito čipmi uviedla spoločnosť FTDI aj široký výber vývojových modulov. Tiež sú dostupné tzv. breakout moduly, poskytujúce najjednoduchšiu metódu pripojenia k USB host. Na výber sú 4 typy breakout modulov – UMFT200XD, UMFT201XB, UMFT220XB a UMFT230XB. Vývojové (evaluation) moduly sú v porovnaní s breakout modulmi väčšie, ale poskytujú prístup ku všetkým pinom.

V prípade záujmu o akýkoľvek z týchto produktov nás prosím kontaktujte na adrese info@soselectronic.sk.












Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Komentáre (2)

  1. MiloPS3 píše:

    po Xty neco co je na objednavku nebo neni, ani orientacni cena neni uvedena,v dnesni dobe je cena dulezita a pokud neni uvedena, reklama o nicom, jen me to navedlo na jineho prodejce ktery to ma samozrejme na sklade a uvedenou cenu ……;)

Pridaj komentár