SVETELEKTRO

11. októbra 2011   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Nové spínané stabilizátory Traco TSRN-1 pre kladné aj záporné napätia


SOS electronic s.r.o.

Novinka od Traco Power – spínaný regulátor TSRN-1, ako priama náhrada lineárnych stabilizátorov typu 78xx, ponúka oproti doterajšiemu typu TSR-1 niekoľko vylepšení.

Rada TSR-1 si už našla mnohých priaznivcov vďaka svojím vlastnostiam, ako sú schopnosť priamo nahradiť lineárne stabilizátory, vysoká účinnosť a funkčnosť aj bez vstupných a výstupných kondenzátorov. Novinka TSRN-1 s vylepšenými parametrami, rozširuje možnosti použitia týchto regulátorov (DC/DC modulov).

Výhody / vlastnosti:

  1. spínaný stabilizátor s vysokou účinnosťou
  2. SIP púzdro odpovedajúce rozloženiu vývodov TO-220
  3. priama náhrada lineárnych stabilizátorov 78xx
  4. vhodné pre kladný aj záporný výstup bez potreby oddeleného vstupného napätia
  5. zabudované filtračné kondenzátory
  6. pracovný rozsah -40 až +85°C
  7. nie je potrebný chladič
  8. ochrana proti skratu a prehriatiu
  9. vstupné napätie až 42V
  10. vynikajúca regulácia a presnosť výstupného napätia

Podobne ako TSR-1, ktorý sme vám popísali v samostatnom článku, ponúka TSRN-1 priamu kompatibilitu (pin to pin) za stabilizátory rady 78xx, obsahuje filtračné kondenzátory, nepotrebuje chladič, má ochranu proti skratu a mnohé ďalšie pozitívne vlastnosti. Novinkou je, že oproti typu TSR-1 ponúka plnú zaťažiteľnosť až do +70°C, a zníženú zaťažiteľnosť do +85°C, a navyše

obsahuje tepelnú poistku, takže poskytuje vyššiu ochranu napájaným zariadeniam v prípade nepredvídaného prehriatia zariadenia. Pre niektoré aplikácie môže byť výhodou, že TSRN-1 má tiež širší rozsah vstupného napätia – až do 42V.

TSRN-1 dokáže vyrobiť záporné napätie vďaka princípu spínaného zdroja, takže bez potreby ďalšieho vinutia na transformátore, máte k dispozícii záporné napätie bez ďalších nákladov.

SMD verzia TSRN-1 SM ponúka možnosť nastaviť výstupné napätie a má 1 vývod navyše na ovládanie činnosti (remote on/off) pre zníženie spotreby. Rada TSRN-1 SM sa vyrába v 6 verziách, so širokým rozsahom nastavenia výstupného napätia. Požadované výstupné napätie je možné dosiahnuť viacerými typmi, stačí si len zvoliť, ktorý je pre vašu aplikáciu najvhodnejší, hlavne v závislosti od vstupného napätia.



Nové typy už máme skladom k okamžitému odberu. V prípade záujmu kontaktujte SOS electronic s.r.o., na adrese info@soselectronic.sk.




Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Komentáre (1)

Pridaj komentár