SVETELEKTRO

20. apríla 2012   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Overená spájkovačka s výborným pomerom cena / kvalita


SOS electronic s.r.o.

Od spájkovačky na každodenné použitie prirodzene očakávame spoľahlivosť a robustné odolné vyhotovenie. Spájkovačka Diametral SBL530.1A je overená spájkovačka spĺňajúca náročné požiadavky profesionálnej výroby.

Mikrospájkovačka SBL530.1A je vybavená plynulou reguláciou teploty pomocou potenciometra. Nastavenie pomocou potenciometra je veľmi rýchle a dostatočne presné, pretože dobre čitateľný LED displej zobrazuje nastavenú aj skutočnú teplotu. Po otočení potenciometrom alebo po stlačení tlačidla, sa na displeji zobrazí nastavená – želaná teplota. Po cca 3 sekundách sa displej prepne naspäť na zobrazenie reálnej teploty. Hrot dosiahne nastavenú teplotu zhruba za 30-120 sekúnd od zapnutia spájkovačky, v závislosti na nastavenej teplote.

Výhody / vlastnosti:

  1. profesionálna spájkovačka pre nepretržité použitie
  2. teplota plynule nastaviteľná v rozsahu 80 – 450°C
  3. 9 typov vymeniteľných hrotov (RoHS)
  4. 230V / 50Hz / 35W
  5. spínanie vyhrievacieho telesa v nule
  6. robustné kovové šasi
  7. možnosť doplnenia vypínacej automatiky
  8. rozmery 92 x 105 x 155mm (V x Š x H)

Pozitívnou vlastnosťou spájkovačky je elektronické spínanie vyhrievania pri prechode sieťového napätia nulou, čo eliminuje možné rušenie alebo iné nežiaduce vplyvy na napájaciu sieť. Na výber je 9 typov hrotov, od tenkých vhodných pre SMD súčiastky, po pomerne hrubé vhodné aj na spájkovanie väčších spojov. Hrubšie hroty oceníte tiež pri spájkovaní súčiastok alebo vodičov k väčším plochám viacvrstvových DPS, ktoré veľmi rýchlo odvádzajú teplo zo spájkovaného spoja. Mikrospájkovačka je umiestnená v robustnom kovovom šasi s povrchovou úpravou čiernou práškovou vypaľovacou farbou – RAL9005. SBL530.1a je tiež vybavená dostatočne dimenzovaným transformátorom pre nepretržitú prevádzku.

K mikrospájkovačke je možné pripojiť vypínaciu automatiku SBL530.1B, ktorá po nastavenej dobe nečinnosti uvedie spájkovaciu stanicu do pohotovostného (stand-by) režimu. To zvyšuje bezpečnosť, znižuje spotrebu a predlžuje životnosť hrotov.

V prípade záujmu prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Komentáre (7)

  1. Kado píše:

    …len keby nebola taka draha…

  2. The_P píše:

    Krasny kousek, mam ji snad uz pres12 let (je to vubec mozne?) a stale slouzi spolehlive a k plne spokojenosti. Nikdy se mi nestalo, ze by jen zazlobila ci nestacila na jakekoliv pajeni, ktere jsem kdy potreboval. Cena je ponekud vyssi, ale rozhodne nelituji a premyslim, ze mozna je na case dokoupit tu automatiku, ciste aby to bylo konecne ‚pohromade‘, tohle je asi nejlepsi nastroj, co jsem si kdy poridil 😉

    • Kado píše:

      my ich mame v praci, pajk. pero je fajn, ale za tu cenu mas pajkovacku s lepsimi funkciami…..a ta automatika bude urcite draha…ako vsetko od diametralu…

      • The_P píše:

        Jasne, mas pravdu i s tou automatikou – ta je za nejakych tusim 800Kc coz na jednoduchy casovac ve stojanku je fakt dost – ale ciste z nostalgie, o nic jineho nejde. Jinak se priznam, ze mam posledni dobou k jakymkoliv zarizenim i ve vyssi cenove take despekt, protoze je to povetsinou to same co levny sunt, akorat prezentovane jako ‚kvalitni vyrobek za odpovidajici cenu‘. Slo jen o to, ze tehdy a snad i dnes je to podle mne proste solidni fungujici vyrobek co vydrzi, coz se o moc vecech dnes rict bohuzel neda. Tot vse 🙂

        Koneckoncu lab. zdroje Diametralu co si tak pamatuji nestoji za moc, nejaky tusim na elektroworldu (ebastlirne) resili vcetne pristupu servisu a nic moc bohuzel.

Pridaj komentár