SVETELEKTRO

29. októbra 2014   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Piezo bzučiak Sonitron SMA-13LV vyťaží z minima maximum


SOS electronic s.r.o.

80 dB akustický signál pri napájaní len 3V a skutočne miniatúrne rozmery radia tento nový komponent do top triedy.

Belgickú spoločnosť Sonitron a jej špičkové výrobky už pravdepodobne poznáte z našich článkov a z nášho sortimentu v tejto oblasti. Naďalej rozširujeme počet typov, ktoré pre vás držíme ako štandardný skladový sortiment a tentokrát je medzi nimi mimoriadne atraktívny typ – SMA-13LV, zaujímavý hlavne pre nízkonapäťové aplikácie. Séria bzučiakov s označením "SMA" je známa svojou rôznorodosťou, keďže tu nájdeme typy s hlasitosťou 75-98 dB, THT aj SMD verzie, verzie so stálym, ako aj prerušovaným signálom. Rôzne veľkosti od 13 po 30 mm s rozostupom pinov 7,5 až 20,32 mm umožňujú vybrať si ten pravý typ pre danú aplikáciu. Vo všeobecnosti poskytujú väčšie typy aj hlasnejší signál, ale záleží na konkrétnom type. Táto séria je vhodná na všeobecné použitie všade tam, kde treba spoľahlivý bzučiak, vrátane priemyselných podmienok.

Pre úspešné použitie je potrebné len pripojiť vhodné napájacie napätie, ktoré je obyčajne v extrémne širokom rozmedzí, napr. 1,5-24V. V zásade platí, že na hornom konci povoleného napájacieho napätia pre daný typ dosiahneme najvyššiu hlasitosť, a pri nižších napätiach zase vyššiu životnosť.

Veľmi podobná je aj séria SMAT(transducers), ktorá však na rozdiel od série SMA neobsahuje budič, preto potrebuje externú elektroniku.

Pre skutočne ťažké podmienky je vhodná napr. aj séria Sonitron SAP. Sú to bzučiaky určené na rôzne využitie na dopravných prostriedkoch, napríklad ako hlásiče cúvania a teda nebezpečenstva priblíženia. Vynikajú extrémnou odolnosťou, pre čo sa využívajú aj v leteckom priemysle, vojenskej technike a nákladných autách. Séria SAP má špecifické využitie, preto tieto typy máme zatiaľ na objednávku.

Ďalších 13 noviniek v našom štandardnom sortimente nájdete medzi tovarmi pod týmto článkom. Detailné informácie nájdete v katalógových listoch pri jednotlivých typoch a v novom katalógu Sonitron 2014.
V prípade záujmu nás prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.
 

Výhody / Vlastnosti:

  1. špičkové výrobky od výrobcu s vyše 35 ročnými skúsenosťami vo vývoji a výrobe piezo meničov
  2. dostupné rôzne verzie vrátane SMD/THT a nízkonapäťových modelov (LV)
  3. väčšina typov použiteľná v extrémne širokom rozsahu napájacích napätí

 

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár