SVETELEKTRO

8. februára 2015   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Plný výkon Raspberry je dostupný aj v miniatúrnej forme


SOS electronic s.r.o.

Raspberry Pi vo forme tzv. „compute“ modulu poskytuje všetky dobré vlastnosti tohto známeho mikropočítača a dovoľuje zvoliť si, ktoré periférie budete využívať.

Idea Raspberry (RPI) compute modulu spočíva v tom, že sú aplikácie, kde by ste s výhodou využili ľahkú aplikovateľnosť tohto mikropočítača, no jeho rozmery (vrátane rôznych konektorov v pôvodnej verzii) vám to neumožňujú. Pre tieto prípady je vhodný Raspberry compute module, čo je doslova len samotný „výpočtový modul“ v podstatne flexibilnejšej forme. Raspberry Compute modul dáva konštruktérovi voľnú ruku využiť len tie periférie, ktoré naozaj potrebuje, pri minimálnych požiadavkach na priestor (rozmery len 67,6x30mm). Rozdiel vo veľkosti asi najlepšie ilustruje priložený obrázok. Do cieľovej aplikácie sa modul pripojí cez DDR2 SODIMM konektor, napríklad Attend 121A-52A00.

Compute module obsahuje tie isté „vnútornosti“ ako Raspberry Pi (procesor BCM2835 a 512MB RAM) ako aj 4GB eMMC Flash pamäte (ekvivalent SD karty v RPI). S týmto modulom môžete využívať plnú flexibilitu čipu BCM2835 a ešte viac GPIO pinov a rozhraní než v štandardnej verzii. Detailné informácie vám poskytne katalógový list RPI Compute module. Na objednávku je dostupný aj vývojový kit RPI COMPUTE DEV KIT (obsahujúci modul, IO dosku, kábliky pre kameru a displej, 5V zdroj a USB kábel).

V prípade záujmu nás prosím kontaktujte na adrese info@soselectronic.sk.

 

Výhody / vlastnosti:

  1. Raspberry mikropočítač vo forme miniatúrneho modulu
  2. flexibilné použitie
  3. určený na zabudovanie do cieľového zriadenia (embedded)
  4. 512 MB RAM + 4GB eMMC Flash
  5. pripojenie cez DDR2 SODIMM konektor

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár