SVETELEKTRO

13. marca 2019   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Poznáte všetky možnosti montáže batérie do vášho zariadenia?


SOS electronic s.r.o.

Umiestnenie batérie do zariadenia je pre inžiniera – dizajnéra vždy veľkou výzvou. Pripravili sme pre vás zaujímavé video s prehľadom batériových držiakov.

Priestor na umiestnenie batérie musí byť dostupný z vonkajšej strany zariadenia, musí byť mechanicky odolný, ideálne prachotesný a musí vydržať výmenu batérií počas celej životnosti zariadenia.

Ak často stojíte pred takouto úlohou, pozrite si video s prehľadom batériových držiakov od firmy Keystone.

Ponúkajú široký sortiment kontaktov, držiakov a klipov na batérie navrhnutých so špičkovými technológiami tak, aby vyhovovali rôznym typom článkov batérií od známych svetových výrobcov a najnovším chemickým technológiám.

 

 

 

Kontakty pre lítiové gombíkové batérie

obr2272_p09e05fc60ac0.jpgKlasické (THM) a kontakty pre povrchovú montáž (SMT) sú dostupné pre batérie s priemerom 4.8mm, 6.8mm, 11.6mm, 12mm, 16mm, 20mm, 23mm a 24mm. Tieto kontakty umožňujú rýchlu a jednoduchú výmenu a inštaláciu batérií, ktoré sú určené na zálohovanie pamätí alebo napájanie senzorov.

Eliminujú potrebu "spájkovaných" článkov v počítačových, video, telekomunikačných a podobných aplikáciách na DPS. Spoľahlivo nahradia spájkované batérie, pričom na ich výmenu nie je potrebné žiadne náradie.

 
 

Držiaky pre lítiové gombíkové batérie

obr2272_p8a08de72ccbd.jpgKlasické držiaky (THM) a držiaky pre povrchovú montáž (SMT) sú dostupné pre batérie s priemerom 12mm, 16mm, 20mm, 23mm, 24mm a 30mm K výhodám ich použitia určite patrí nízky profil pre zariadenia s vysokou hustotou osadenia DPS. Spoľahlivé pružinové kontakty zabezpečujú nízky prechodový odpor. Pevne držia batériu, aby odolala nárazom a vibráciám. 

 

Výhodou je aj robustná konštrukcia a nízka hmotnosť. Sú kompatibilné s pick&place osadzovacími automatmi. Tieto držiaky majú jasne vyznačené polarity na ochranu proti prepólovaniu. Základný materiál je v súlade s normou UL 94V-0 a je odolný voči väčšine priemyselných rozpúšťadiel.

 

Držiaky batérií pre valcové batérie

obr2272_p0e69b991c8e6.jpg

Patria tu držiaky klasické, pre povrchovú montáž alebo s káblovým vývodom pre batérie nasledujúcich veľkostí: A, AA, AAA, 1/2AA, CR2, CR123A, 1/3N,C, D, N, 12 Volt, 18350, 18650, 26650.

Nájdete tu:
– Plastové, cenovo dostupné držiaky s polypropylénovou základňou a kontaktmi z vinutých pružín.
– Veľmi odolné držiaky s ohybnými pružinami, odolné vysokým teplotám a s nylonovou základňou.
– Veľmi odolné držiaky s vinutými pružinami, odolné vysokým teplotám a s nylonovou základňou.
– Držiaky s vysokou životnosťou, spájkovacie oká alebo držiaky na DPS. 

DPS batériové klipy pre valcové batérie

obr2272_ped9d812aa05c.jpg

Sú vyrobené z pružinovej ocele. Tieto klipy sú navrhnuté tak, aby vložené batérie bezpečne držali aj v nepriaznivých podmienkach pri vibráciách a nárazoch.

Klipy pre povrchovú montáž obsahujú tzv. "Flow Hole" – prvok, ktorý zvyšuje mechanickú odolnosť spájkovaného spoja. Sú dostupné aj verzie pre nízkoteplotné spájkovanie, ktoré sú povrchovo upravené (pozinkované).
THM klipy sú ideálne pre montáž na vrchnú stranu DPS.

Široký sortiment značky Keystone nájdete v našej tovarovej ponuke. Ak potrebujete ďalšie informácie alebo chcete poradiť s výberom, napíšte nám na adresu info@soselectronic.sk

 

Videá

Broad selection of battery clips, contacts, holders and straps designed with leading edge technology in mind to accommodate all major manufacturers' battery cells and the latest chemistries.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár