SVETELEKTRO

22. novembra 2011   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Pripojte svoje USB aplikácie k zariadeniam s OS Android!


SOS electronic s.r.o.

Spoločnosť Future Technology Devices International Limited (FTDI) rozšírila podporu svojich USB komponentov aj pre pripojenie k výrobkom s operačným systémom Android.

Prvým príspevkom je vydanie Aplikačnej Poznámky AN_181 o prístupe k módu „Android Open Accessory Mode“ s obvodmi Vinculum-II. Open Accessory Mode je nová vlastnosť OS Android verzie 3.1. umožňujúca pripojiť USB host zariadenie k zariadeniu Android a prenášať dáta z a do Android zariadenia cez USB. FTDI čip VNC-II ako výkonný 16 bitový čip umožňuje pridať rôznym zariadeniam USB HOST vlastnosti a teda umožňuje využívať aj tento mód OS Android. Dokument AN181 ukazuje prístup k Open Accessory módu na príklade kombinácie vývojovej dosky V2EVAL a tabletu Motorola Xoom. FTDI poskytuje plný zdrojový kód ako aj prekompilované ROM súbory.

Získajte Motorola Xoom tablet

    Spoločnosť FTDI organizuje v týchto dňoch na svojich web-stránkach prieskum pre svojich zákazníkov. Ak sa doň zapojíte, máte možnosť vyhrať tablet Motorola Xoom.

Druhým príspevkom je vydanie nových D2XX ovládačov pre čipy FTxxxx použiteľných pre OS Android. D2XX API je spoločné pre všetky bežné OS ako Windows, Windows CE, Linux a Mac OS X. FTDI teraz vyvinul časť D2XX ovládačov určenú pre OS Android vrátane natívneho JAVA interfejs kódu a JAVA triedy. To umožňuje ľahký prístup k ovládaču z Android aplikácie. FTDI zatiaľ označuje tieto ovládače ako beta-verziu a v prípade potreby poskytuje technickú podporu na adrese support1@ftdichip.com. Detailný popis je v technickej poznámke TN_134.

Doplňujúce informácie o pridaní podpory pre VCP ovládače zariadení FTDI do OS Android obsahuje technická poznámka TN_132.

V prípade záujmu o produkty FTDI nás prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. info@soselectronic.sk.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár