SVETELEKTRO

19. augusta 2012   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

RFID all inclusive – implementujte RFID rýchlo a jednoducho


SOS electronic s.r.o.

ID12 a ID20 sa dajú právom označiť ako jednoducho použiteľné a spoľahlivé RFID komponenty pracujúce na frekvencii 125 kHz.

Oba typy obsahujú internú anténu, preto eliminujú potrebu jej návrhu, výroby ako aj naladenia rezonančného obvodu. Ďalej moduly ID12 a ID20 obsahujú všetku potrebnú elektroniku, preto na výrobu funkčného RFID zariadenia je potrebné len pripojiť tieto moduly k riadiacej jednotke – najčastejšie jednočipovému mikropočítaču. Dá sa povedať, že pre väčšinu aplikácií predstavujú ID12 a ID20 hotové riešenie za veľmi prijateľnú cenu.

Výhody / vlastnosti:

  1. hotové RFID riešenie s integrovanou anténou
  2. kompaktné rozmery
  3. veľmi jednoduché použitie
  4. dostupné viaceré verzie

 

Ak si pozriete doporučenú aplikačnú schému ID12/ID20, zistíte, že je extrémne jednoduchá a zároveň rovnaká pre obidva modely. Hlavným rozdielom medzi modulmi je dosah – ID12 má dosah 12+cm a ID20 má 16+ cm. Korešpondujúc s dosahom, má ID12 menšie rozmery a menšiu spotrebu než ID20.

V prípade, že preferujete externú RFID anténu, môžete použiť modul ID2, dodávaný už s drôtom vinutou anténou, ktorú je potrebné len vhodne umiestniť a pripojiť k modulu. Pre niektoré aplikácie môže byť výhodná verzia ID12 s USB interfejsom – ID2-ID12USB, ktorú môžete pripojiť priamo k PC. V prípade, že preferujete RFID typu Mifare (13,56 MHz), môžete použiť modul ID20MFIA.

Detailné informácie vám poskytnú datasheety ID2-ID20, ID12USB a ID20MFIA.
V prípade záujmu prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. adrese info@soselectronic.sk.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár