- SVETELEKTRO - https://svetelektro.com -

Skúste ísť ľahšou cestou

Embedded moduly možno prekvapia aj Vás svojím prínosom a celkovou úsporou nákladov.

[1] Ako vieme „embedded module" je dosť široký pojem a môže predstavovať výkonný mikropočítač s vlastným OS, ale môže to byť aj podstatne jednoduchší modul s mikrokontrolérom a perifériami, ktorý však vo výsledku stále dokáže pridať značnú funkcionalitu koncovému zariadeniu.

Typickými predstaviteľmi užitočných modulov, ktoré pridajú veľa, bez veľkých nákladov, sú tzv. quick start moduly spoločnosti Embedded Artists [2]. Ich prínos spočíva v hotovej „odladenej“ DPS obsahujúcej napr. v prípade modulu LPC4088 QuickStart Board [3] (EA-QSB-016) samotný mikrokontrolér (Cortex- M4), pamäť, radič displeja a mnoho rozhraní ako napr. Ethernet, USB, UART, SPI, CAN, PWM, Analog In/Out, I2C, XBee kompatibilný konektor a ďalšie.

Zvlášť pri malých a stredne veľkých výrobných sériách spočíva prínos aj v tom, že ide o skutočne odladené riešenie s garantovaným rozsahom pracovných teplôt, dôkladnou ESD ochranou a hlavne – podporené širokou škálou vývojových prostriedkov (zadarmo). V prípade riešenia problémov, je stále možné kontaktovať zákaznícku podporu spoločnosti a veľa tipov pre úspešné využitie, zdrojových kódov a knižníc je možné nájsť priamo na stránkach výrobcu. Modul LPC4088 [4] nie je len „doska so súčiastkami“. Je to výkonný modul charakteristický aj týmito vlastnosťami:
 

[5] [6] ● platforma open source C/C++ s veľkou komunitou

● online kompilátor

● USB drag-n-drop programovanie

● CMSIS-DAP debug programovanie

● most (bridge) UART/USB


Vo výrobnom portfóliu spoločnosti Embedded Artists nájdete veľa šikovných modulov. V prípade záujmu o akýkoľvek modul od tejto spoločnosti, kontaktuje firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk [7].

 


SOS cinema [8]

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)