SVETELEKTRO

16. novembra 2014   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Spájkovačka Weller WSD81i nepotrebuje kalibráciu ani po rokoch


SOS electronic s.r.o.

Zároveň si môžete byť istí nastavenou teplotou a dlhodobou stabilitou, preto je výsostne vhodná aj pre najnáročnejšie prevádzky.

Výrobky spoločnosti Weller (člen Apex Hand Tools) predstavujú synonymum pre špičkové spájkovacie stanice určené aj pre 24h použitie. V portfóliu Weller nájdeme niekoľko základných skupín, z ktorých si môžeme vybrať ten najvhodnejší typ pre naše použitie. Medzi špičkové modely patria napríklad série WX, WX2, WXD, ktoré sme vám predstavili pred časom. Tento krát prichádza Weller s inovovanou verziou stanice WSD81 – WSD81i.

Spájkovacia stanica WSD81i skrýva za pomerne strohým klasickým dizajnom špičkovú techniku. WSD81i využíva „Silver line“ technológiu prenosu tepla na pomerne krátky hrot s medeným jadrom, čo zaručuje excelentný prenos tepla a vynikajúcu presnosť teploty. Hroty série LT, použiteľné s WSD81i sú ideálne na absolútnu väčšinu spojov, keďže tu nájdeme tenké aj masívnejšie typy. Vďaka precíznej konštrukcii majú predĺženú životnosť a aj tenké hroty vedú teplo veľmi dobre a uspejeme s nimi aj na spájkovacích plôškach, ktoré sú malé, no napriek tomu vyžadujú veľa tepla (zemné spoje s množstvom prekovených otvorov na DPS apod.)

Platinový teplotný senzor zabudovaný tesne pod výmenným hrotom zaručuje dlhodobú stabilitu, takže stanica WSD81i nepotrebuje kalibráciu ani po dlhodobej prevádzke (IPC compliant).

WSD81i zároveň obsahuje elektroniku kontrolujúcu používanie spájkovacej rúčky a v prípade nečinnosti prejde stanica do Standby módu (nastaviteľný v rozmedzí 1-99min). Ak by sme predsa len chceli zmeniť reálnu teplotu hrotu, môžeme tak urobiť cez funkciu ofset. To môže byť výhodné napr. v prevádzkach, kde boli pracovníci zvyknutí nastavovať povedzme 380°C ale u WSD81i by postačila 360°C (vďaka výbornému prenosu tepla na hrot). V tom prípade pracovník nemusí rozlišovať akú spájkovačku použije a môže použiť jednotné nastavenie pre všetky typy.

Zároveň je možné spájkovačku zamknúť vlastným kódom alebo aj nastaviť „okno“ v akom je možné meniť teplotu.

Porovnanie troch hlavných technológií vyhrievania u staníc Weller a zároveň prehľadný popis jednotlivých hrotov nájdete v brožúre „Weller soldering tips". Detailný popis stanice WSD81i nájdete v užívateľskej príručke WSD81i.
WSD81i je dostupná v 3 základných verziách (80W rúčka + suché/mokré čistenie alebo 65w rúčka + suché čistenie), z ktorých vám prinášame typ T005 32 946 99, t.j. 80W rúčka WSP80 + stojan na mokré čistenie.

V prípade záujmu prosím kontaktujte SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

 

Výhody / Vlastnosti:

  1. profesionálna spájkovačka vhodná aj pre trvalú prevádzku
  2. automatické šetrenie energiou
  3. vynikajúci prenos tepla na hrot + platinový teplotný senzor (presnosť nastavenej teploty +-2%)
  4. veľmi rýchle nahriatie
  5. predĺžená životnosť hrotov (LT)
  6. vysoká bezpečnosť, rôzne možnosti vyrovnania potenciálov
  7. možnosť zamknutia, nastavenia teplotného „okna“ aj ofsetu
  8. zodpovedá IPC, nepotrebuje kalibráciu
  9. kompatibilná s viacerými nástrojmi Weller

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (1)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár