Obsahuje však sofistikovanú kovovú planétovú prevodovku a malý motorček. Dá sa s ním ručne skrutkovať rovnako dobre ako s inými podobnými manuálnymi skrutkovačmi.

Rozdiel je však v tom, že ak mierne pootočíme prstencom jedným alebo druhým smerom, nástavec skrutkovača sa začne otáčať 2x rýchlejšie, než by bol človek schopný točiť rukou. Keď príde skrutka na koniec závitov, motorizovaný pohon sa zastaví pri hranici točivého momentu 0,4Nm, ktorý bol zvolený zámerne s ohľadom na ochranu plastových častí (zásuvky vypínače,…).
V elektronike je táto hodnota točivého momentu väčšinou plne postačujúca, nakoľko metrická skrutka ide do závitu obyčajne ľahko – dôležitá je tu rýchlosť a cit, ktorý máte so speedE.

 

 

Ak teda zaskrutkujete skrutku so speedE na doraz, potom ju môžete dotiahnuť tak, ako si želáte, a to bez akéhokoľvek prepínania (aretovania) pohonu. Finálne dotiahnutie je už len minimum práce, nakoľko pri metrických skrutkách je to obyčajne do ½ otáčky. Pre citlivé utiahnutie je sada speedE dostupná aj v sade s jedným alebo viacerými nástavcami s definovaným krútiacim momentom.

Znamená to, že motorizovaný pohon sa vždy vypne pri dosiahnutí 0,4Nm a ďalej sa môžete spoľahnúť na momentový kľúč. Momentové nástavce sa dajú objednať aj samostatne. SpeedE nie je určený pre náročné motorizované uťahovanie samorezných skrutiek napr. do dreva a pod. Priložené obrázky a video dostatočne ilustrujú čaro a genialitu práce so speedE.

 

SpeedE ocenia hlavne profesionáli, nielen čo do úspory času pri 2-násobnom výkone voči práci s manuálnym skrutkovačom, ale aj v podobe precízne vykonanej práce s minimálnou chybovosťou. Ďalším veľkým plusom je, že speedE využíva štandardné Li-lon akumulátory veľkosti 18650.

 

Získajte 20 Eur späť za nákup speedE!

 

Ak si u nás kúpite akýkoľvek set speedE v období od 22.11.2018 do 31.12.2018 získate 20 Eur späť od výrobcu. Stačí svoj speedE zaregistrovať na stránke my.wiha.com

SpeedE je novinka dostupná v troch setoch podľa typu a množstva príslušenstva. Dve verzie nájdete v našej štandardnej skladovej ponuke.

Ak potrebujete ďalšie informácie alebo sa zaujímate aj o iné produkty značky WIHA, radi vám poradíme na adrese info@soselectronic.sk