SVETELEKTRO

26. júna 2013   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Tantalové kondenzátory od svetového výrobcu skladom


SOS electronic s.r.o.

Odteraz u nás nájdete špičkové SMD kondenzátory od spoločnosti AVX.

Tantalový kondenzátor je možno pre viacerých konštruktérov súčiastkou s „nádychom alchýmie“. Nepoužíva sa tak často ako napr. hliníkové elektrolytické kondenzátory, je drahší a pri zlom zaobchádzaní neváha aj vystreliť. Napriek tomu sa používa v mnohých zariadeniach a má viacero predností, ktoré ho predurčujú do mnohých aplikácií.
 

Medzi hlavné výhody tantalových kondenzátorov patria malé rozmery, teplotná stabilita (C vs. t), veľmi dlhá životnosť (samo-opravná schopnosť), pomerne nízky sériový odpor (ESR) a prakticky nezávislosť kapacity na DC napätí. Pre tieto a ďalšie dôvody je ich použitie výhodné napr. v spínaných zdrojoch, v digitálnej technike (procesory), v meracej technike a pod.

Tantalové kondenzátory striktne vyžadujú dodržanie maximálneho dovoleného striedavého prúdu (ripple current) a tiež max. pracovného napätia. Nízky ESR môže byť príčinou extrémne veľkého nabíjacieho prúdu (inrush current) po pripojení k zdroju (napr. k batérii), ktorý dokáže poškodiť kondenzátor. Z tohto dôvodu je dobré navrhnúť obvod tak, aby bol obmedzený tento prúd pri zapnutí alebo nepoužiť tantalové kondenzátory ako prvé – vstupné kondenzátory.
Pri zachovaní týchto základných požiadaviek sa tantalové kondenzátory odvďačia spoľahlivosťou a dlhodobo stabilnými parametrami.

Sme radi, že vám môžeme ponúknuť tantalové kondenzátory od spoločnosti AVX, ktorými nahrádzame tantalové kondenzátory od predchádzajúceho výrobcu. AVX patrí k špičke v tomto segmente a jej komponenty spĺňajú najvyššie kritériá. Pozitívny je aj fakt, že cena týchto kondenzátorov je porovnateľná a v niektorých prípadoch aj nižšia, než u doterajších typov.

Skladom máme univerzálnu sériu TAJ. Na požiadanie vám vieme dodať aj ďalšie série, napr. TPS s veľmi nízkym ESR. Ďalšie informácie vám poskytne datasheet TAJ a mnohé užitočné dokumenty ohľadom max. pracovného napätia (derating) , max. striedavého (ripple) prúdu a zvodového (leakage) prúdu.

V prípade záujmu prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

 

Výhody / vlastnosti tantalových kondenzátorov AVX:

  1. kvalitné kondenzátory od svetového výrobcu
  2. vysoká spoľahlivosť
  3. malé rozmery
  4. stabilné parametre/ dlhá životnosť
  5. výhodná cena

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár