SVETELEKTRO

1. marca 2014   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Tlačidlá Marquardt 5000 sa nezľaknú prachu ani vody


SOS electronic s.r.o.

Prečo sa oplatí použiť tlačidlo s deklarovanou odolnosťou voči vode a prachu aj v bežnom prostredí?

V prípade, že je zariadenie priamo v exteriéri, je takéto odolné tlačidlo väčšinou nutné. Čo však v prípade, že zariadenie bude prevádzkované v interiéri, v relatívne „dobrom“ prostredí? Tu už záleží hlavne na voľbe konštruktéra, či použije tlačidlo s lepším krytím alebo nie. Použiť tlačidlo s väčším krytím síce znamená o málo vyššiu cenu, ale poskytuje jednu veľkú výhodu – spoľahlivosť.
Vieme, že aj vo vnútornom prostredí, osobitne vo výrobných halách alebo skladoch je veľmi často vyššia prašnosť a výrazne kolísavá vlhkosť. To sú pochopiteľne podmienky, ktoré neprospievajú kontaktom a tak tlačidlo alebo prepínač s lepším krytím môže znamenať výrazné zvýšenie spoľahlivosti.

V súčasnej „mikroprocesorovej“ dobe, je veľmi časté, že ovládacie tlačidlá spínajú len minimálny prúd, čo má za následok, že v mnohých prípadoch neprechádza cez kontakty ani minimálny doporučený prúd, ktorý zaručuje samočistenie kontaktov, takže tlačidlá „zlyhávajú“ predčasne. Aj v týchto prípadoch je výhodné, keď je tlačidlo odolnejšie vode a prachu.

Tlačidlo Marquardt 5000.0501 je doslova univerzálne, nakoľko má triedu krytia IP54 z oboch strán. Dokáže spínať prúdy 4(2)A/250V AC a plusom je aj vysoká mechanická životnosť – až 200 000 cyklov. Relatívne väčšia sila potrebná na stlačenie a dostatočne dlhá dráha pohybu pomáha aj ako ochrana proti náhodnému stlačeniu.
V prípade záujmu o akýkoľvek spínač Marquardt prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

 

 

Výhody / vlastnosti:

  1. jednopólové tlačidlo (SPNO, momentary) s odolnosťou IP54
  2. IEC 4 (2)A/ 250V AC/ 20E4
  3. vzdialenosť kontaktov > 3mm
  4. PA posilnený sklenými vláknami, požiarna odolnosť UL94-V2
  5. celková dráha (travel) 4mm
  6. postriebrené terminály 2,8×0,8 mm

 

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (1)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár