- SVETELEKTRO - https://svetelektro.com -

Tlačidlá MEC Unimec spínajú až ôsmimi spôsobmi

Zopnút, rozopnúť, prepnúť, zmeniť polaritu,… to všetko umožňujú 2-pólové tlačidlá série Unimec.

[1] Ak navrhujeme zariadenie s tlačidlami, obyčajne je výhodné ak môžeme použiť rovnaké tlačidlá, nezávisle na tom, či ich v zapojení využívame na zopnutie, rozopnutie, prepnutie,… Navyše, pri modifikácii daného zariadenia, je často vítaná možnosť zmeniť funkciu daného tlačidla bez potreby jeho výmeny za iný typ. Tlačidlá série Unimec [2] s prehľadom spĺňajú tieto požiadavky na univerzálnosť, čo bolo pravdepodobne aj príčinou prečo je slovo „Uni“ aj v názve tejto série. Kvalitu série Unimec garantuje aj fakt, že spoločnosť MEC z Dánska sa už 75 rokov zaoberá vývojom a výrobou špičkových tlačidiel.

Výhody / Vlastnosti:

  1. kvalitné 2-pólové tlačidlá
  2. 250 mA/120V, 9W AC, 6W DC
  3. až 8 možností zapojenia
  4. kontakty so striebrom alebo zlatom
  5. životnosť 5E5 až 10E6 cyklov (podľa verzie)
  6. dostupná aj verzia pre vysoké teploty (do 160°C)
  7. verzia s aj bez aretácie (momentary/ latching)
  8. krytie IP54
  9. hmatníky s aj bez LED
  10. použiteľné aj hmatníky série Multimec (s adaptérom)

 

Tlačidlá Unimec je možné využívať ôsmimi spôsobmi, ako znázorňuje priložená schéma. Unimec sú dostupné s alebo bez aretácie (momentary / latching) a tiež v štandardnej alebo vysokoteplotnej verzii (pre prácu až do +160°C). Unimec sú tiež dostupné s kontaktami na báze striebra (pre prúdy od 0,5 mA) a tiež pozlátené, pre prúdy už od 0,5 uA. Maximálny prúd 250mA (až 500mA v stabilnom stave) dovoľuje univerzálne použitie, vrátane priameho spínania rôznych komponentov ako napr. bistabilných relé [3]. Kvalitné plasty, vnútorné časti vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a krytie IP54 dávajú predpoklad dlhej životnosti týchto tlačidiel.

K sérii Unimec môžete použiť rôzne hmatníky bez aj s indikačnými LED. S adaptérom 16.250 [4] je navyše možné použiť široké spektrum hmatníkov určených pre spínače radu Multimec [5]. Detailné informácie vám poskytne datasheet Unimec [6].

Vybrané typy držíme skladom, na požiadanie vieme dodať akékoľvek ďalšie typy série Unimec. V prípade záujmu prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk [7].

[8]

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)