SVETELEKTRO

16. júla 2013   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Transformátor aj pre citlivky


SOS electronic s.r.o.

15W toroidný transformátor s malým rozptylovým poľom a vysokou účinnosťou je vynikajúcou voľbou pre audio a iné citlivé zariadenia.

V našej stálej skladovej ponuke nájdete odteraz aj kvalitný malý transformátor 70053K od spoločnosti Talema spĺňajúci aj vysoké nároky pre napájanie citlivých prístrojov. Spínané zdroje sú vynikajúcou voľbou pre väčšinu aplikácií, no pre napájanie vstupných obvodov audio a video zariadení ako aj rôznych meracích prístrojov, AD prevodníkov, … je stále obyčajne najlepšou voľbou klasický transformátor. A ak už to má byť transformátor tak s čo najlepšími parametrami.

V tomto ohľade sú toroidné transformátory o krok vpredu pred transformátormi s plechmi typu EI, C apod. Rovnomerné rozloženie primárneho a sekundárneho vinutia po celom obvode toroidu zabezpečuje výbornú magnetickú väzbu medzi vinutiami a veľmi malé rozptylové pole, ktoré by mohlo ovplyvňovať okolité súčiastky v zariadení.

Transformátory spoločnosti Talema sú špičkové produkty spĺňajúce vysoké nároky na bezpečnosť, spoľahlivosť a nízke straty. Typ 70053K s výstupom 2x15V (2×18,5V naprázdno) je ideálny pre napájanie audio a iných zariadení vyžadujúcich symetrické napájanie +-15V. Pri menších prúdových nárokoch vyhovie aj na napájanie +-18V apod., keďže striedavé napätie sa po usmernení a vyfiltrovaní na kondenzátoroch zvýši.

Transformátor má dvojité primárne vinutie, preto dokáže pracovať pri napätí 115 aj 230V. (t.j. v európskych podmienkach je potrebné zapojiť vinutia do série). Veľkou výhodou je, že sekundárne vinutia sú oddelené, takže v prípade potreby je možné zapojiť ich aj paralelne a získať tak vyšší prúd v prípadoch, kedy potrebujeme len jednoduché napájanie. Použitie transformátoru je veľmi jednoduché – zaspájkovaním pinov do DPS. Pre zvýšenie mechanickej stability má transformátor aj zapustenú plastovú maticu M4x6.

Detailné informácie nájdete v datasheete Talema 70000 ako aj v prehľade série 70000.
V prípade záujmu prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

 

Výhody / vlastnosti:

  1. 15W toroidný transformátor do DPS
  2. veľmi nízke rozptylové pole a nízke straty
  3. vhodný aj pre citlivé zariadenia (audio, predzosilňovače, AD,…)
  4. dvojité primárne vinutie (115/230V, 50/60Hz)
  5. 2x15V (18,5V bez záťaže)
  6. obsahuje zapustenú plastovú maticu M4x6
  7. maximálna teplota okolia až +60°C
  8. 100% elektricky testované
  9. izolačné napätie primár/ sekundár 4kV
  10. rozmery 60 x 60 x 26,3 mm

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár