- SVETELEKTRO - https://svetelektro.com -

UMTS 3G modul Quectel U10 vás ohromí množstvom funkcií

All in one GSM 3G modul Quectel U10 zjednodušuje zapojenie a skracuje čas na testovanie vďaka množstvu zabudovaných rozhraní. Ak hľadáte modul pre prenos dát, hlasu, videa, SMS a MMS, ktorý má všetko možné integrované už v sebe, potom je pre Vás Quectel U10 to pravé riešenie.

[1]

Neuveriteľne veľa funkcií, podporovaných protokolov, zabudovaných interfejsov a iných vlastností poskytuje nový 3G modul Quectel U10 [2]. Vďaka tomu, už vo väčšine aplikácií nie je potrebné pripájať ďalšie rozhrania, čo výrazne skracuje čas vývoja a znižuje výrobnú cenu cieľového zariadenia. Len samotný zoznam vlastností by zabral celý článok, preto spomenieme aspoň niektoré.

Výhody / vlastnosti:

  1. dual mode/ viacpásmový WCDMA a GSM modul
  2. vysokorýchlostný HSPA prenos dát 7,2Mbps (DL)/5.76Mbps (UL)
  3. GPRS & EDGE, multi-class 12
  4. dual SIM
  5. interfejs pre kameru až do 8 Mpx
  6. rozšírený teplotný rozsah od -40 do +85 °C
  7. zabudované mnohé pokročilé protokoly
  8. rozhranie pre SD kartu až do 32 GB
  9. rozhranie USB 2.0 high speed
  10. rozhranie Bluetooth
  11. 3x UART (až 921600 bps)
  12. ontrolér pre nabíjanie Li-ion batérie
  13. ľahko použiteľný pomocou 100 pinového B2B konektora
  14. 2 Mpx kamera súčasťou EVB kitu

Získajte vývojový kit výhodnejšie

  1. Ponúkame vám možnosť zakúpenia alebo zapožičania vývojového kitu za zvýhodnených podmienok.

    Ak máte záujem o vývoj aplikácií s čipom U10, ozvite sa nám na adrese marketing@soselectronic.com [3].

 

Modul podporuje duálny mód a viaceré pásma (WCDMA & GSM) a vysokorýchlostný prenos dát UMTS (HSPA), čo je ďalej podporované aj vysokorýchlostným rozhraním USB 2.0 a tromi UART kanálmi. Rozhranie pre CMOS kameru s rozlíšením až 8Mpx umožňuje priame pripojenie kamery bez ďalších výdavkov. Všetko potrebné je možné uložiť na priamo pripojiteľnú SD kartu s kapacitou až 32 GB. Pre získanie komunikácie cez Bluetooth stačí k U10 už len pripojiť anténu. Modul U10obsahuje aj obvod pre riadenie nabíjania Li-ion batérie, čo je výhodné v mobilných aplikáciách ako aj pri použití batérie ako záložného zdroja. RIL (radio interface layer) driver pre WinCE6.0 a USB driver pre WinCE 6.0, Win7/XP a Linux 2.6. ďalej zjednodušujú komunikáciu a pripojiteľnosť. Výborná citlivosť, pokročilé audio algoritmy a video kodeky prispievajú k univerzálnemu použitiu modulu U10. Aby bolo možné využívať všetky funkcie bez obmedzení, mal by mať daný modul široký rozsah pracovných teplôt – aj toto spĺňa U10 na 100% a má zaručenú funkčnosť v rozsahu -40 až +85°C. Pripojenie modulu U10 k DPS je veľmi jednoduché pomocou SMD konektoru [4] (board to board). Modul samozrejme umožňuje využitie SIM kariet akýchkoľvek GSM operátorov. Pre uľahčenie vývoja je dostupný tiež vývojový kit U10EVB-KIT [5].

Základné informácie vám poskytne špecifikácia modulu U10 [6] a prezentácia Quectel U10 [7]. Detailné informácie vám poskytnú dokumenty U10 Hardware Design [8], U10 AT Commands set [9], užívateľská príručka [10] pre U10 EVB kit a aplikačná poznámka pre videohovory [11].

U10, ako aj U10-EVB kit sú dostupné priamo z nášho skladu. Orientačná cena modulu U10 je 50 Eur pri odbere 1 ks. Presnú cenu pre váš projekt vám zašleme na vyžiadanie. V prípade záujmu prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk [12].

[13] [14]

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)