SVETELEKTRO

31. júla 2013   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

UT513 – nastaviť časovač, aplikovať 5000V, odmerať, preniesť do PC …


SOS electronic s.r.o.

Merač izolačného odporu UT513 s USB konektivitou je profesionálny prístroj schopný preveriť kvalitu izolácie inštalácií, transformátorov, súčiastok, …

Merať izolačný odpor obyčajne potrebujú najmä revízni technici , no takýto prístroj nájde uplatnenie aj vo väčších prevádzkach, kde je výhodné mať možnosť pravidelne (často) kontrolovať stav izolácie napr. transformátorov, motorov, pohyblivých prívodov apod. UT513 od spoločnosti UNI-Trend patrí do kategórie profesionálnych prístrojov so širokými možnosťami nastavenia, pričom si však zachováva jednoduchosť použitia a intuitívne ovládanie.
UT513 patrí do trojčlennej rodiny prístrojov UT51x pozostávajúcej z prístrojov UT511, UT512 a UT513. Prístroje sa odlišujú najmä max. napätím pre meranie izolačného odporu (1000, 2500, 5000V) a UT512/513 majú aj USB interfejs na prenos dát do PC (vrátane CD so softvérom).

UT513 si dokáže uložiť do pamäte až 18 meraní . Izolačný odpor je možné merať aj s časovačom (10 sekúnd až 15 minút) a vstavaný časovač umožňuje merať „jedným kliknutím“ aj polarizačný index. Polarizačný index je možno viac známy z optiky, no aby nedošlo k nedorozumeniu :-), v elektronike je polarizačný index (PI) veľmi cenný údaj poukazujúci na stav izolácie. PI má byť obyčajne v rozsahu 2 až 5, t.j. izolačný odpor testovaného zariadenia po 10 minútach (pripojeného k testovaciemu vysokému DC napätiu) má byť 2 až 5-krát vyšší ako pri meraní po prvej minúte (dôvodom je polarizácia molekúl v izolácii).

Funkcia „Compare“ umožňuje porovnávať meranú hodnotu izolačného odporu s predvolenou hodnotou (užívateľom voliteľná) a displej vtedy píše len „GOOD“ alebo „NG“ ako – „not good“. Maximálny údaj na displeji (s podsvietením) je až 9999 a nájdeme tu aj analógový bargraf. Ako sme už pri prístrojoch Uni-Trend zvyknutí, meracie šnúry sú pomerne veľmi kvalitné a robustné a súčasťou dodávky sú aj batérie a sieťový adaptér. Detailné informácie vám poskytne užívateľská príručka UT513.
V prípade záujmu prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.
 

Výhody / vlastnosti:

  1. profesionálny merač izolačného odporu a polarizačného indexu
  2. testovacie napätie až 5000VDC
  3. údaj na displeji až 9999 + bargraf
  4. časovač pre ovládanie merania
  5. pamäť na 18 meraní
  6. USB interfejs + CD so softvérom
  7. automatická voľba rozsahov
  8. napájanie 8xC monočlánok alebo adaptér (súčasťou dodávky)

 

 

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár