SVETELEKTRO

8. decembra 2012   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Už viac nechcete spájkovať vodiče na DPS? Mini DPS konektory to vyriešia.


SOS electronic s.r.o.

Miniatúrne konektory do DPS od spoločnosti Phoenix Contact prinášajú prekvapivo jednoduchú manipuláciu a zaberajú len minimum miesta.

Výhody / vlastnosti:

  1. univerzálne DPS konektory
  2. miniatúrne rozmery
  3. extrémne jednoduché použitie
  4. spôsob použitia výrazne znižuje chybovosť pri zapájaní káblov
  5. 2-8 pólov (PTPM až 10 pólov)
  6. vhodné pre Ethernet (CAT5e), mixed-signal, napájanie a iné
  7. použitie až do 2-6A/160V (v závislosti na type)
  8. SMD aj THT verzie
  9. horizontálne aj vertikálne verzie

 

Získajte vzorku konektorov PTSM a PTQ zadarmo!

Napíšte nám v akej aplikácii by ste chceli použiť tieto nové konektory. Máme pre Vás pripravené vzorky PTSM-0,5/3-2,5-V-THR-R44 a PTQ0,3/2-2,5THR.

Ozvite sa nám na adrese marketing@soselectronic.com.

 

Malé rozmery, spoľahlivý kontakt, jednoduché použitie a prúd až do 6A sú základné vlastnosti nových konektorov Phoenix Contact série PTPM, PTSM a PTQ z rodiny Combicon HD. Najmä pri veľkých výrobných sériách je veľmi dôležité aby bolo zapájanie káblov rýchle, presné a podľa možnosti čo najviac odolné chybám vznikajúcim zo zníženej sústredenosti pracovníkov. Tieto požiadavky spĺňajú nové konektory veľmi dobre a napr. séria PTQ vyžaduje len zasunúť izolovaný drôt a zacvaknúť hornú časť konektora.
Štyri nové série, ktoré nájdete v našej ponuke sú:

 

PTPM – (PTPM-x/x-P-2,5) miniatúrny, len 5mm vysoký konektor typu wire-to-board, pozostávajúci z 2 častí (socket + header). PTPM pripája vodiče bez odizolovania (IDC). Ideálny pre Ethernet káble a iné vodiče prierezu 0,14 / 0,34 mm2 (AWG 22-26) – v závislosti na type. Maximálny prúd 2-4A/160V, rozostup pinov 2,5 mm. Počet pólov je vždy párny (2-4-6-8-10).

PTSM – (PTSM-x/x-P-2,5) konektor podobný sérii PTPM ale pripojenie vodičov je bezskrutkové – nasúvacie (push-in) pomocou pružinového kontaktu. To umožňuje použiť vodiče až do 0,5 mm2 – pevné vodiče ale aj lanká.

PTSM – (PTSM -x/x-2,5-H, resp PTSM-x/x-2,5-V) terminály na priame pripojenie vodiča do DPS (THT aj SMD verzia).

PTQ – IDC konektor typu wire-to-board pre extrémne jednoduché pripojenie vodičov k DPS. Ethernet kábel alebo iný vodič prierezu 0,14 / 0,34 mm2 stačí len zasunúť na doraz a zacvaknúť hornú krytku – bez odizolovania, bez štikania a bez iných nástrojov. Na uvoľnenie vodiča taktiež netreba žiadne nástroje – stačí nadvihnúť hornú časť konektora. Maximálny prúd až 4A/160V, rozostup pinov 2,5 mm, výška 8mm.

Plug-in konektory série PTPM aj PTSM využívajú rovnaké headre (PTSM-x/x-HH-2,5, resp PTSM-x/x-HV-2,5), čo ďalej zvyšuje ich variabilitu. Headre sú dostupné v THT aj v SMD vyhotovení (horizontálne aj vertikálne). Tieto nové miniatúrne konektory sú univerzálne použiteľné pre napájanie, digitálne aj analógové signály, pripojenie LED panelov a ďalšie. Všetky 4 série sú dodávané v pásoch (TR) umožňujúcich strojové osadenie na DPS.

Detailný popis vám poskytne prehľad série Phoenix PTSM a PTPM a Phoenix PTQ, ako aj datasheety pri jednotlivých typoch. Mnohé verzie nájdete priamo v našom sklade, v prípade záujmu aj o neskladové typy, nás prosím kontaktujte na adrese info@soselectronic.sk.
 

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Komentáre (1)

  1. marek181818 píše:

    Dakujem za vzorky, dnes prisli 😀

Pridaj komentár