SVETELEKTRO

15. januára 2016   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Visaton AMP 2.2 – najjednoduchšia cesta ako pripojiť reproduktor


SOS electronic s.r.o.

Ak riešite otázku čím napájať reproduktor, keď nemáte zosilňovač priamo vo vašej aplikácii, máme pre vás riešenie.

Audio zosilňovač – obyčajne jedna z prvých konštrukcií, ktorú chce vyskúšať každý začínajúci elektronik. LM3886, TDA 2030, 2020, tí starší aj TDA810 alebo rovno zopár tranzistorov …

Pamätáte sa na tú radosť, keď to začalo hrať? Lepšie už je snáď len jednoduché AM rádio s feritovou anténou :-). Dnes už samozrejme stačí jeden audio IO a k tomu pár súčiastok a máme hotový koncový stupeň, kľudne aj v triede HiFi / High End. Profesionál by možno pripomenul, že je dobré nezabudnúť na nejaký vstupný filter pre potlačenie preťaženia z naindukovaných vysokofrekvenčných signálov, pridať Boucherottov člen na výstup, oddeliť zeme (gnd) a spojiť ich v jednom bode, atď. Vo výsledku však pridať jednoduchý audio zosilňovač na DPS obyčajne nie je problém.

Ak ale nechcete, alebo nemáte priestor pridávať aj koncový stupeň na vašu DPS, alebo ( a to je možno najčastejší prípad) potrebujete dodatočne pridať reproduktor na miesta, kde pôvodne nebol plánovaný, potom vari neexistuje nič pohodlnejšie a efektívnejšie než použiť hotový modul Visaton AMP 2.2.

AMP 2.2 je solídny stereo zosilňovač v plastovej krabičke so vstupom aj výstupom cez 3,5 mm jacky a s napájaním DC 12V/1,1A (adaptér je potrebné dokúpiť samostatne). Potenciometrom je možné nastaviť výstupnú hlasitosť a to je všetko. Výstupný výkon 2×3,1W/5% z tak malej krabičky je slušná hodnota a pre reálne použitie na ozvučenie rôznych zariadení, kioskov a pod. je to výkon úplne dostatočný.

Zosilňovač má dve príruby pre ľahkú montáž pomocou skrutiek. AMP 2.2 je dostupný v dvoch verziách:
● AMP 2.2 – vstupná citlivosť 60mV (pre plné vybudenie). SNR 61dB
● AMP 2.2 LN – verzia s vyšším odstupom signál/šum (SNR 81 dB) vhodná pre všetky bežné zdroje zvuku s dostatočne silným výstupným signálom. Vstupná citlivosť 700mV (pre plné vybudenie).

V našej stabilnej skladovej ponuke nájdete verziu AMP 2.2 LN ako aj vhodné napájacie adaptéry, napríklad NR120P150PGS/E+ .

AMP 2.2 LN je vhodný aj na napájanie „bezmembránových“ reproduktorov Visaton Exciter, ak nepožadujeme maximálnu hlasitosť akú sú tieto reproduktory schopné dosiahnuť.

Mnohé iné komponenty Visaton držíme na sklade. V prípade záujmu aj o neskladové typy alebo aj repro-kity z produkcie Visaton prosím kontaktujte SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár