SVETELEKTRO

17. septembra 2015   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Zbavte sa nepríjemných pachov jednoducho a efektívne


SOS electronic s.r.o.

Modul USM-MEMS-VOC vyhodnocuje mieru znečistenia ovzdušia látkami ako napríklad cigaretový dym alebo kuchynské pachy a umožňuje ovládať systém vetrania podľa potreby.

Modul USM-MEMS-VOC používa inovatívny a vysoko stabilný MEMS (Micro Electro Mechanical Systems) senzor TGS8100 firmy Figaro. V prítomnosti detekovateľných plynov senzor znižuje svoj odpor v závislosti od ich koncentrácii v ovzduší. Nová technológia umožňuje veľmi rýchlu odozvu na zmeny koncentrácie plynov. USM-MEMS-VOC reaguje do 8s.

Modul vyhodnocuje pomer odporu senzora pri čistom vzduchu (základná úroveň) a odporu pri znečistenom vzduchu a vypočítava kvalitu ovzdušia v rozsahu 0 až 100%. Komunikuje cez rozhranie UART. Okrem toho poskytuje PWM signál (185Hz) so šírkou impulzu úmernou kvalite ovzdušia a tri binárne výstupy ktoré spínajú pri kvalite ovzdušia 25%, 50% a 75%.

Modul umožňuje pripojenie externého I2C senzora teploty a vlhkosti pre potreby merania a kompenzáciu závislosti TGS8100 na teplote a vlhkosti. USM-MEMS-VOC a TGS8100 nájdete v našom skladovom sortimente. V prípade záujmu prosím kontaktujte SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.
 

Výhody/ Vlasnosti

  1. cenovo výhodné riešenie
  2. nízka spotreba <13,6mA
  3. jednoduché použitie
  4. vysoká citlivosť, dlhodobá stabilita
  5. rozmery 17x15x3mm
  6. SMD komponent
  7. rozhranie pre pripojenie externého senzoru teploty a vlhkosti
  8. automatické nastavenie základnej úrovne

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár