Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Low Power Timer/Watchdog TPL5010

Low Power Timer/Watchdog TPL5010

Procesory, grafické karty, matičné dosky, pevné disky,...

Moderátori: psichac, Moderátori

Low Power Timer/Watchdog TPL5010

Odoslaťod joži » 13 Dec 2018, 15:24

Zdravím osadenstvo.

Chcem sa spytať niekoho kto kupuje vo farnely, či by mi nespravil laskavosť a nezobral by mi uvedeny obvod TPL5010. Ja kupujem povačšine v mousery, tam ho stale nemaju kupil som miesto neho TPL5111 ale nevyhovuje mi i keď splnil to čo som očakaval ale nie je to ono. potrebujem skor generaor pulzu, nakoľko v danej aplikacii potrebujem zobudzať procesor a v pripade potreby resetovať.

Ak by bol niekto ochotny kto pred vianocami bude odtial brať nech sa mi prosím ozve.

Ďakujem
joži
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 299
Založený: 06.07.2014
Bydlisko: Lazany
Karma: 4

Re: Low Power Timer/Watchdog TPL5010

Odoslaťod deepspace » 13 Dec 2018, 17:17

Škoda, včera večer som odtialto objednával, dnes už to mám doma..
deepspace
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 429
Založený: 18.05.2017
Bydlisko: Bratislava
Karma: 2

Re: Low Power Timer/Watchdog TPL5010

Odoslaťod joži » 13 Dec 2018, 19:22

Prosim ta kolko vyjde postovne ? Minuly tyzden som bral s mouseru vsetky TPL 5010 mali alokovane ako objednane u dodavatela a dneska som pozeral ze 420ks maju volne v prŕedaji. Len sloda ze musim aspon za 50e nakupit aby som mal postovne zadarmo...
joži
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 299
Založený: 06.07.2014
Bydlisko: Lazany
Karma: 4

Re: Low Power Timer/Watchdog TPL5010

Odoslaťod deepspace » 13 Dec 2018, 20:17

Doprava , pokial je to na sklade v UK je 5 Eur, (teda aspon ja som tolko zaplatil vcera, ale to som objednaval len jeden chip), a TPL5010 na sklade v UK maju..
deepspace
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 429
Založený: 18.05.2017
Bydlisko: Bratislava
Karma: 2

Re: Low Power Timer/Watchdog TPL5010

Odoslaťod joži » 14 Dec 2018, 12:27

Ahoj. Tak som objednal s toho farnelu postovne bolo okolo 4,2e . Aj tak vdaka
joži
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 299
Založený: 06.07.2014
Bydlisko: Lazany
Karma: 4

Re: Low Power Timer/Watchdog TPL5010

Odoslaťod joži » 19 Dec 2018, 18:13

Oživujem túto temu za učelom pomoci.
Mám už tie TPL 5010 ale neviem či som nechapajuci alebo niečo robím špatne, no nefunguje mi ten timer ako by som potreboval.
Nateraz nepouživam reset s toho obvodu, využivam iba Wake a Done signaly. timer mam nastaveny tak že generuje pulzy každých 60s.
Signal Wake mam invertovany a privedeny na vstup externeho prerušenia MCU, ten vyvolava prerušenie. po vyvolaní prerušenia procesor odmeria 2x teplotu a 2x ju pošle cez RF modul. po tom vygenerujem pulz pre Done a uspím procesor. Lenže problem je v tom že timer mi nebeží. Ak necham ten vstup DONE v lufte tak spraví cca 3-4 cykly a potom prestane generovať Wake signal. Podla datasheetu som to tak pochopil, že po Wake signale ktory zobudí MCU a vykonaní rutiny vygenerujem Pulz DONE a timer by nemal potom nemal vygenerovať reset ale timer by pre Wake pulzy mal bežať dalej. Lenže mne to nebeží. vie nieto poradiť? prípadne či si niečo zle interpretujem z DS?

Vdaka
joži
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 299
Založený: 06.07.2014
Bydlisko: Lazany
Karma: 4

Re: Low Power Timer/Watchdog TPL5010

Odoslaťod joži » 20 Dec 2018, 11:26

Zdravm.

Tak som to zdarne spravil. Problem bol ten že som Timeru dal po zapnutí skor DONE signal ako sa on inicializoval. Nikde som však v datasheete nenasiel Star up time, čili čas po zapnutí kedy možem poslať inicializačny done. Procesor totiž to hned držal DONE signal v nizkej urovni a preto sa timer nerozbehol čakal na signal od MCU. tak som ho poslal s cca 1,5s oneskorením a potom sa už timer rozubehol korektne.
Nakoľko sa procesor uspal, už další DONE signal nevygeneroval.
Prisiel som na to nahodou ked som manualne ho zobudil a potom už začal cyklicky fungovať. myslel som si najskor že mam kratky DONE pulz ale bol 20ms pr istotu som ho predlžil na cca 30ms
Takže ak by niekto v buducnosti použil tento IO tak aby vedel že treba nejaký čas po zapnutí napajania obvodu ho nechat na "zahriatie".

HW mam v teplomery nasledovny, DS18S20+ LP4052+TPL5010+Hope RFM02 433/S
joži
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 299
Založený: 06.07.2014
Bydlisko: Lazany
Karma: 4


Naspäť na Hardvér

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.35 sekúnd