Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Moderátori: psichac, Moderátori

Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod amater63 » 12 Apr 2018, 19:16

Nějakou dobu mám tuhle hlášku.Spíše jak zjistit problém.Děkuji.



!Doplnenie názvu témy a presun do správnej sekcie. upravil: 12.4.2018 mirosne !
Prílohy
20180412_174027.jpg
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1837
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Potřebuji poradit

Odoslaťod maskrtnik01 » 12 Apr 2018, 19:29

Skúste v zariadeniach kde sa to dá(vrátane toho čo vám to ukazuje), pozrieť IP adresu. Alebo vypínaním zariadení vytypovať, pri ktorom to prestane.
maskrtnik01
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 685
Vek: 21.57
Založený: 20.07.2010
Bydlisko: okolie KE
Karma: 2

Re: Potřebuji poradit

Odoslaťod romiadam » 12 Apr 2018, 19:46

Myslim si ze toto je problem routera. Priradi rovnake IP adresy, alebo priradi tu ktora uz je niekde pevne nastavena. Da sa to vyriesit (obist) nasledovne:

V routeri sa da niekde nastavit to aby router pre dane zariadenie vzdy priradil rovnaku IP adresu. On to robi na zaklade MAC adresy. Prezri si podrobne menu, malo by to tam byt. Neviem ako sa to vola.
Treba sa pripojit do siete router to tam hned vidi a je tam tabulka ze pridat a naskoci tam uz MAC adresa a ty len dopises aku ip adresu chces alebo sa pouzije ta ktore bolo pridelene danemu zariadeniu pri prihlasovani.

Niekedy som mal tuto hlasku tiez. Ja som takto pridal vsetky zariadenia TV, mobily, PC a co ja viem co este. Mam tam asi 8 zariadeni a odvtedy sa mi toto nikdy nevypisalo.
Ked pride navsteva a prida si telefon alebo PC, nie je problem to jedno, dve zariadenia tento problem nesposobia.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2092
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Potřebuji poradit

Odoslaťod cool-zool » 12 Apr 2018, 19:50

Príliš málo informácií !
O čo sa jedná PC čo Notebook ???
Pripojenie LAN či WLAN ???
Máš to cez vlastný router ??? , alebo sa pripájaš na free Wi-Fi ???
Koľko zariadení máš ešte pripojených ???
Máš statickú , alebo dynamickú IP ???
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 518
Vek: 48.96
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Potřebuji poradit

Odoslaťod pocitujlasku » 12 Apr 2018, 19:55

Niekde v sieti mas napevno IP adresu, ktora je rovnaka, ako dostane pocitac z dhcp.
romiadam: nie je to tak celkom problem routra, je to problem zariadeni na sieti. bud maju rovnaku MAC adresu, alebo je niekde napevno priradena. Router ma istu dobu po ktoru drzi rezervaciu. Napr. 24 hod. - pocas tej doby dostane rovnake zariadenie vzdy rovnaku IP, po uplynuti casu moze dostat inu, ale tiez rezervovanu po urcitu dobu.
Intel, Nvidia, Ubuntu, Firefox, Asus, Nissan, Jelinek 52%, Metal
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4161
Vek: 35.27
Založený: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 17

Re: Potřebuji poradit

Odoslaťod amater63 » 12 Apr 2018, 20:14

Ano děkuji opravdu všem co jste napsali,Opravdu tomu nerozumím spíše jsem přez drátky.Chci , se toho zbavit,Avast to píše delší dobu.Mám NTB, ( připojenou tiskárnu,a jenom mobily přes wifi) spíše co mne štve jak se dopátrat kdo to je,to že router vyhodím a nahradím není problém..Prostě jak zjistit kdo to je a kde. Alideko by mohl poradit (router -TP-link) Všem děkuji.( není nějaký program aby jsem zjistil ?se ptám. )Ano Wlan ,co to je netuším,snad připojení...
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1837
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Potřebuji poradit

Odoslaťod cool-zool » 12 Apr 2018, 20:25

Ja som si stiahol do mobilu aplikáciu na scanovanie wi-fi a tam mi pekne vypíše ktoré zariadenie má akú MAC adresu aj IP adresu . . Volá sa Net Analyzer . V routri TP linku musíš pozrieť a nastaviť dynamické IP a potom router bude každému zariadeniu priraďovať stále inú IP-čku !!!
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 518
Vek: 48.96
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Potřebuji poradit

Odoslaťod amater63 » 12 Apr 2018, 20:33

Jo je to zajímavé,ale nevím co znamená Mac adresa,a když pišu tak reset routeru a dál-jak nastavím další věci.Opravdu to není poje parketa,to mě ujel vlak..
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1837
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Potřebuji poradit

Odoslaťod elmoto » 12 Apr 2018, 20:43

Tak potom niekoho sikovneho osobne. Takto to bude dobre o drzku.

Viete sa dostat na stranku spravovania svojho routera?
brekekeeee
elmoto
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2904
Vek: 38.69
Založený: 15.08.2011
Bydlisko: ZILINA
Karma: 11

Re: Potřebuji poradit

Odoslaťod cool-zool » 12 Apr 2018, 20:45

No v nastaveniach routru nie som ani ja kráľ , ale videl som na YouTube nejaké návody na nastavenia TP Linku , aký máš presná typ ?!
Mám taký dojem že keď dáš reset routru tak by sa mali rôzne nastavenia vynulovať a mali nabehnúť výrobné nastavenia . . .
Do routru by si sa mal dostať keď zadáš do príkazového riadku internetového prehliadača : 192.168.0.1 , potom už len prihlasovacie meno a heslo . . .
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 518
Vek: 48.96
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Potřebuji poradit

Odoslaťod miroja » 12 Apr 2018, 20:50

Ak ho resetnes, tak nezabudni na to, ze sa ti resetne vsetko do tovarenskeho nastavenia, aj cast, ktorou sa pripajas do netu. Ak tomu moc neholdujes, moze to byt pre teba problem opat to spravne nastavit.
miroja
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 1796
Vek: 56.1
Založený: 01.02.2010
Bydlisko: Liptov (občas Tekov)
Karma: 13

Re: Potřebuji poradit

Odoslaťod amater63 » 12 Apr 2018, 20:54

Děkuj jsem s toho cvok,ale i tak přátelé děkuji.( ano mám jen tískárnu přez wifi,starší H/P )
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1837
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Potřebuji poradit

Odoslaťod cool-zool » 12 Apr 2018, 21:10

Tak na začiatok :
Pripojenie LAN je pripojenie PC , NTB cez LAN kábel a pripojenie WLAN je pripojenie PC , NTB cez Wi-Fi sieť (bez kábla)
MAC adresa je niečo ako kód (zložený z čísel a písmen) ktorý má každé zariadenie (PC,NTB,Mobil,Tlačiareň,atd. pripojené na sieť)
IP adresa je kód (zložený z čísel a bodiek) ktorý prideľuje router jednotlivým zariadeniam pripojeným do siete
Stiahni si nejakú aplikáciu do mobilu na skenovanie WLAN (písal som ti to vyššie ) , po nainštalovaní sa mobilom pripojíš na wifi a dáš scan , tam ti potom vypíše všetky zariadenia ktoré sú pripojené na sieť aj s MAC adresou aj s pridelenou IP adresou . . .
Popozeraj na YouTube (napr. https://www.youtube.com/watch?v=3BCi7C5DMQ0 ) .
Pozor na ten reset , nie na odpojenie napájania ale , reset routeru cez ten skrytý mikrospínač !!!
cool-zool
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 518
Vek: 48.96
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Potřebuji poradit

Odoslaťod amater63 » 12 Apr 2018, 21:23

elmoto napísal:Tak potom niekoho sikovneho osobne. Takto to bude dobre o drzku.

Viete sa dostat na stranku spravovania svojho routera?

Opravdu nechápu.To že se nechci není pravda.Nastavil to syn se kterým se čas nebavím.-On se mnou,máme stejného poskytovatele Inetu,i když každý jinde.Používám 2 NTB,a co jsem psal. Ráno jdu koupit nový .A co koupit-nekoupit se Vás chci zeptat.TP -link nebo něco jiné
.cool-zool,děkuji ti to snad dám,jinak budu škemrat o pomoc.
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1837
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Potřebuji poradit,konfilkt IP adres

Odoslaťod romiadam » 12 Apr 2018, 22:39

amater63,

ak router funguje a nevypadava internet tak netreba kupovat novy, skoda penazi... ale ak ich mas dost, mozes to skusit... dat novy router. Mozno to pomoze, mozno nie.
Ja som mal podobny problem, vsetko som mal nastavane OK, a aj tak mi to obcas vyskocilo.

Treba urobit to co som pisal, to pomoze.Jednoducho povedane aby si tomu rozumel, treba v routeri nastavit vsetky zariadenia tak aby im router prideloval stale rovnake IP adresy. Ak nevies co je to IP adresa, nevadi. Ak to nebudes ty robit, netreba ti to vediet.

Ale ak niekoho zavolas na to tak mu povedz tuto vetu:
"treba v routeri nastavit vsetky zariadenia tak aby im router prideloval stale rovnake IP adresy."
a on bude vediet co ma robit.

Druha moznost je ze niekomu nazdielas tvoj pocitac napr. cez skype alebo podobny program tu z fora komu doverujes a on ti to nastavi cez internet. Ale otazka je ci tvoj syn ten router zahesloval svojim heslom alebo nie. Ak nie tak sa to da bez problemov urobit aj cez internet, ak zahesloval a nevies heslo tak na routeri treba vykonat hard reset (nebudes mat pripojenie na internet) a znova vsetko nastavit a na to treba niekoho zavolat osobne. To sa cez internet neda.

Snad tomuto akotak teraz rozumies...

Info pre ostatnych:
Ja to mam urobene tak, ze pre moje 6 zariadeni mam nastavene IP od 192.168.1.10 az po 15 a router potom prideluje pre dalsie nove zariadenia (navstevy s mobilmi a PC) od adresy 192.168.1.20 a viac. Od kedy to mam takto nastavene som ani raz nemal konflikt medzi zariadeniami.

Nehovorim ze toto je profi riesenie, ale funguje mi to.
Naposledy upravil romiadam dňa 12 Apr 2018, 22:51, celkovo upravené 2 krát.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2092
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Potřebuji poradit,konfilkt IP adres

Odoslaťod alidedko » 12 Apr 2018, 22:44

Ked to vypise znovu:

Start - cmd - napisat "arp -a" a potvrdit enterom. Vysledok odfotit a zavesit tu na forum.

Nie je potrebna vymena routra.
Motto: Nikto nie je tak velky, aby sa nevosiel do truhly.
alidedko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3693
Vek: 26.36
Založený: 04.02.2013
Bydlisko: U alibabky v Poprade
Paragraf: 21
Karma: 26

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod elmoto » 13 Apr 2018, 08:30

Nemeň router aj tak ho nenastavíš.

Urob to čo ti tu píšeme.
Čo vieme je, že sa nevieš dostať na web rozhranie svojeho routera. To znamená že asi nevieš ani heslo. Edituj si prvý príspevok a doň napíš aký máš názov routera, akú máš pridelenú IP adresu, rôzne obrázky obrazovky čo postupne urobíš. Nech to tu nehľadáme po postoch.

Urob po hláške to čo píše alidedko. Ak nevieš čo napísal daj vedieť. Chalani ja myslím že toto bude ťažký oriešok. Nemáš niekoho z fóra nablízku?

Aký operačný systém máš? WINXP, WIN7, 8,10...
brekekeeee
elmoto
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2904
Vek: 38.69
Založený: 15.08.2011
Bydlisko: ZILINA
Karma: 11

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod romiadam » 13 Apr 2018, 10:45

Ak mu syn nezmenil Default password, tak by to nemal byť problem.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2092
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod amater63 » 13 Apr 2018, 14:52

[quote="amater63"]Nějakou dobu mám tuhle hlášku.Spíše jak zjistit problém.Děkuji.



!Doplnenie názvu témy a presun do správnej sekcie. upravil: 12.4.2018 mirosne ![/ Děkuji.OS Win 7- 32bit, IP -192.168.2.100 ,( ano nevím jak se dostat do nastavení routera..)
Prílohy
20180413_141042.jpg
Router..
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1837
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod romiadam » 13 Apr 2018, 17:12

Parada,
ak syn nezmenil heslo tak ho vieme. Tam je napisane.

Nezda sa mi ta IP adresa .... pises ze IP -192.168.2.100, ta dvojka sa mi tam nevidi... router ma defaultne na tretom mieste 1. Zeby to syn zmenil? Nevadi.

Vyskusaj toto:
Otvor si internet explorer a napis tam (kam pises http://www....) toto 192.168.1.1. a stlac Enter. Ak sa tam objavi okno pre Username a password tak tam napis to co je na routeri. Ak to pusti dalej tak si vyhral.

Ak sa ti neotvori v IE nic tak skus toto: 192.168.2.1 a stlac Enter. Ak sa tam objavi okno pre Username a password tak tam napis to co je na routeri. Ak to pusti dalej tak si vyhral.

Ak ani jedno nepojde, tak bude treba zistit IP adresu routera, ale to je dalsi level.... pockame co odpises.

Daj vediet ako si dopadol.
Naposledy upravil romiadam dňa 14 Apr 2018, 13:27, celkovo upravené 5 krát.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2092
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Ďalšia

Naspäť na Internet a sieť

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.78 sekúnd