Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Picaxe ( hardware not found on com. )

Picaxe ( hardware not found on com. )

V┼íetko ─Źo sa t├Żka mikropo─Ź├şta─Źov + Sekcia Arduino

Moderátori: psichac, Moderátori

Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod Skooty » 13 J├║n 2015, 16:25

Ahoj

M├ím men┼í├ş probl├ęm s moj├şm picaxe mikroprocesorom.
Pri kompilovan├ş programu do mojho picaxe mi v┼żdy vyhod├ş chybu hardware not found on com ... .
Skontroloval som správne zapojenie com portu a aj správne zapojenie obvodu.
Neviete kde by mohla by┼ą chyba ???

─Ćakujem za odpove─Ć.( picaxe m├ím zatia─ż iba mesiac a toto by bol moj prv├Ż projekt na ┼łom tak ─Ćakujem za pochopenie) :D
Skooty
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 11
Vek: 23.49
Zalo┼żen├Ż: 31.05.2015
Bydlisko: Orava
Karma: 0

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod alidedko » 13 J├║n 2015, 16:43

Z tejto defin├şcie probl├ęmu s├║dim len to, ┼że asi m├í┼í probl├ęm kdesi na COM porte alebo v samotnom HW.

Sta─Ź├ş tak?
Motto: Nikto nie je tak velky, aby sa nevosiel do truhly.
alidedko
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3963
Vek: 27.45
Zalo┼żen├Ż: 04.02.2013
Bydlisko: U alibabky v Poprade
Paragraf: 21
Karma: 26

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod Skooty » 13 J├║n 2015, 17:46

no bude musie┼ą :/
Skooty
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 11
Vek: 23.49
Zalo┼żen├Ż: 31.05.2015
Bydlisko: Orava
Karma: 0

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod mclareniak » 13 J├║n 2015, 17:51

Odpory mas spravne? Skus vymenit rx s tx. Vyvojove prostredie ma tester portu skus ist podla navodu na test portu.
Ke─Ć┼że vedeniu f├│ra a niektor├Żm u┼ż├şvate─żom vadil obsah m├┤jho podpisu, bol som po┼żiadan├Ż o odstr├ínenie ur─Źitej ─Źasti. Preto som sa rozhodol odstr├íni┼ą cel├Ż p├┤vodn├Ż podpis.
mclareniak
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 850
Zalo┼żen├Ż: 21.02.2008
Bydlisko: okr. Prievidza
Karma: 9

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod Skooty » 13 J├║n 2015, 18:31

Ano. Odpory mám správne.
Co je rx a tx ?
Tester portu som u┼ż tie┼ż sku┼íal a port sa zda by┼ą v poriadku.
Ke─Ć d├ím s┼ąahova┼ą program do microprocesora tak ledka zhasne. nem├┤┼że to ma┼ą nejaku suvislos┼ą ? alebo ako by som zistil keby bol ten microprocesor zl├Ż ?
Skooty
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 11
Vek: 23.49
Zalo┼żen├Ż: 31.05.2015
Bydlisko: Orava
Karma: 0

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod alidedko » 13 J├║n 2015, 19:23

RX a TX s├║ komunika─Źn├ę linky.

Uk├í┼ż, ako a ─Źo tam vlastne m├í┼í, budeme m├║drej┼í├ş. Sch├ęma, fotka, n├í─Źrt, ─Źoko─żvek.
Motto: Nikto nie je tak velky, aby sa nevosiel do truhly.
alidedko
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3963
Vek: 27.45
Zalo┼żen├Ż: 04.02.2013
Bydlisko: U alibabky v Poprade
Paragraf: 21
Karma: 26

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod Skooty » 13 J├║n 2015, 19:39

tak potom komunika─Źne linky som u┼ż vymenil a nepomohlo.
nap├Ątie som premeral a m├ím 5,25 V ─Źo je v norme ked┼że procesor pracuje na nap├Ąt├ş v rozmedz├ş 5-5,5V

zapojene to mám takto Obrázok
a zapajal som to pod─ża sch├ęmy Obr├ízok
Skooty
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 11
Vek: 23.49
Zalo┼żen├Ż: 31.05.2015
Bydlisko: Orava
Karma: 0

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod alidedko » 13 J├║n 2015, 19:47

A zeme si na tom kontaktnom poli pre─Źo neprepojil? :)

Za predpokladu, ┼że hned├Ż v konektore je zem.
Motto: Nikto nie je tak velky, aby sa nevosiel do truhly.
alidedko
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3963
Vek: 27.45
Zalo┼żen├Ż: 04.02.2013
Bydlisko: U alibabky v Poprade
Paragraf: 21
Karma: 26

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod Pozitron » 13 J├║n 2015, 20:25

Do Tvojho obr├ízku som doplnil ─Ź├şsla pinov na konektore Canon 9, ktor├Ż sa v├Ą─Ź┼íinou pou┼ż├şva na s├ęriov├║ komunik├íciu rozhran├şm RS232. ─î├şsla 2 a 3 s├║ vysielanie a pr├şjem d├ít, 5 je "zem".
Pr├şlohy
PICAXE_rx_tx.png
Pozitron
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 239
Zalo┼żen├Ż: 20.12.2011
Karma: 8

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod lh » 13 J├║n 2015, 20:38

Skooty nap├şsal:
a zapajal som to pod─ża sch├ęmy

Poriadne si to prekontroluj. Okrem toho, ┼że nem├í┼í pripojen├║ zem na MCU, ako p├şsal adidedko, m├í┼í aj pin 2 zapojen├Ż inak ako je v sch├ęme.
lh
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 679
Vek: 41.2
Zalo┼żen├Ż: 23.03.2013
Bydlisko: z ju┼żnej strany Po─żany
Karma: 2

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod Skooty » 13 J├║n 2015, 21:45

Ok diky chalani.
Sta─Źilo prida┼ą jeden kablik a u┼ż to fach─Ź├ş :D

Ozaj sa ospravedl┼łujem ja som z toho elektra jele┼ł. Sn├í─Ć sa to ─Źasom zlep┼í├ş :)
Skooty
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 11
Vek: 23.49
Zalo┼żen├Ż: 31.05.2015
Bydlisko: Orava
Karma: 0

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod 19Nemo79 » 16 J├║n 2019, 19:52

Zdravim, tiez zacinam s picaxe, no a po zakladnom zapojeni pre programovanie mi sice najde mikrokontroler aj vypise firmware, ale ked spustim programovanie tak to haltne hlaskou, ze (6 bodov) kde je aj bod o napajani, ze bud je vyssie, alebo nevyhladene/neregulovane. Mam to zapojene na zdroji pre kontaktne polia (ziadne homemade), ked som meral zdroj dava to 4.5 az 5 voltov. Este zvazujem, ze to hodim na baterie, ale neviem, ci to pomoze...nejake napady?
19Nemo79
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 9
Zalo┼żen├Ż: 14.07.2018
Karma: 0

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod Pozitron » 16 J├║n 2019, 22:18

Zapoj nap├íjanie z 3 ─Źl├ínkov AA, ─Źi┼że x1,5V. T├Żm vyl├║─Źi┼í mo┼żnos┼ą zlej filtr├ície sie┼ąov├ęho zdroja. ─îl├ínky pou┼żi ├║plne nov├ę.
Pozitron
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 239
Zalo┼żen├Ż: 20.12.2011
Karma: 8

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod romiadam » 17 J├║n 2019, 01:56

Nove clanky davaju okolo 1,55-1,6V takze s novymi clankami tam budes mat idealnych 4,65 - 4,8V.
Prep├í─Źte mi za diakritiku a preklepy - v├Ą─Ź┼íinou p├ş┼íem z mobilu a ENG klavesnice.
(v├Żroky nemenovan├ęho ─Źlena f├│ra:) ...z├íklady elektrotechniky ovl├ídam dokonale, tak napr. tak├Ż tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2829
Zalo┼żen├Ż: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 14

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod mclareniak » 17 J├║n 2019, 06:08

Ahoj.
Trosku od temy, ale z vlastnych skusenosti ti odporucam sa vykaslat na PicAxe a prejst na arduino. Ma podstatne vacsiu podporu, na Ali kupis cokolvek k arduinu za par supov a do buducnosti programovaci jazyk Wire je blizsie k C ako BASIC. Ja som davnejsie nieco malo robil s PicAxe a teraz robim malicko v Arduine. Je to neporovnatelne lepsie. Len som mal dost velke problemy prejst z Basic na Wire. Ale pomaly sa do toho dostavam. Ale vazne pomaly, mam uz svoj vek. Hi.
Ke─Ć┼że vedeniu f├│ra a niektor├Żm u┼ż├şvate─żom vadil obsah m├┤jho podpisu, bol som po┼żiadan├Ż o odstr├ínenie ur─Źitej ─Źasti. Preto som sa rozhodol odstr├íni┼ą cel├Ż p├┤vodn├Ż podpis.
mclareniak
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 850
Zalo┼żen├Ż: 21.02.2008
Bydlisko: okr. Prievidza
Karma: 9

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod bum » 17 J├║n 2019, 13:43

Stejn├ę probl├ęmy jsem m─Ťl tak├ę kdy┼ż jsem s PICAXEM za─Ź├şnal a pro jednoduchost ho tak├ę rovnou osadil do kontaktn├şho pole a hned i zapojil to co jsem cht─Ťl pak PICAXEM ovl├ídat. V m├ęm p┼Ö├şpad─Ť jsem to vy┼Öe┼íil tak ┼że jsem si na univerz├íln├ş vrtanou desti─Źku osadil stabiliz├ítor 7805 v jeho katalogov├ęm zapojen├ş, patic├ş pro mikrokontrol├ęr a vyvedl z desti─Źky v┼íechny I/O linky mikrokontrol├ęru PICAXE 08M2. D├íle m├ím na desti─Źce osazen├Ż programovac├ş konektor s juperem kter├Żm po naprogramov├ín├ş odpojim programovac├ş vstup mikrokontrol├ęru. A pak p┼Öipoj├şm k mikrokontrol├ęru p┼Ö├şpravek nebo to co m├í ovl├ídat. V┼íe o ─Źem p├ş┼íi je v zapojen├şch s PICAXE 08M2 a PICAXE 28X2 na m├ęm webu v─Źetn─Ť sch├ęmat z├íkladn├şho modulu, pro PICAXE 28X2 p┼Öi tvorb─Ť program┼» a testov├ín├ş vyu┼ż├şv├ím p┼Ö├şmo AXE-BOARD pro tento mikrokontrol├ęr a pak teprve navrhuj├ş DPS pro navr┼żen├ę zapojen├ş. Jinak k PICAXE tak├ę vyu┼ż├şv├ím moduly co jsou ur─Źeny pro ARDUINO jako WI-FI moduly, moduly pro krokov├ę motorky atd. ale hlavn─Ť si d─Ťl├ím vlastn├ş n├ívrhy co pot┼Öebuji. Je pravda ┼że ARDUINO m├í ji┼ż naps├íno hodn─Ť knihoven kde se ji┼ż pouze mus├ş sledovat aby I/O linky pou┼żit├ę v knihovn─Ť byli shodn├ę s t─Ťmi co jsou pou┼żity v HW a dal┼í├ş v─Ťci tak├ę pou┼ż├şv├ím ARDUINO MODUL. Ale pokud na projekt posta─Źuje PICAXE pou┼żij├ş sp├ş┼íe tento d┼»vody pro─Ź tento nebo tento mikrokontrol├ęr je ─Źist─Ť individu├íln├ş v─Ťc a je na ka┼żd├ęm s kter├Żm mikrokontrolerem se za─Źne u─Źit programovat. Ka┼żd├Ż m├í sv├ę pro a proti a nechci zde v ┼ż├ídn├ęm p┼Ö├şpad─Ť rozv├ş┼Öit diskuzi kter├í by vedla pouze k rozdm├Żch├ín├ş emoc├ş. P┼Ö├ş programov├ín├ş dodr┼żuj├ş ur─Źit├í pravidla kter├í jsem b─Ťhem programov├ín├ş mikrokontrol├ęr┼» PICAXE zjistil a ┼że jejich dodr┼żov├ín├şm programy nahraj├ş hned a bez probl├ęm┼» atd. Hodn─Ť zdaru v┼íem co programuj├ş.
bum
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 30
Vek: 61.89
Zalo┼żen├Ż: 28.10.2016
Karma: 0

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod 19Nemo79 » 17 J├║n 2019, 19:03

Caute, diky za rady a odporucania. Arduino vlastnim tiez a s PICAXE som chcel skusit programovanie cez flowcharty. Ako keby ste niekto vedel o podobnom sw ako flowchart, ale pre arduino, potesilo by. Ja si to skusim najst aj pomocou google, ale dam aj na vase rady.
19Nemo79
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 9
Zalo┼żen├Ż: 14.07.2018
Karma: 0

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod 19Nemo79 » 22 J├║n 2019, 11:17

Caute, akumulatory nepomohli. Daval som aj test kabla, prihlasil sa mi picaxe, ze hello i am your picaxe aj u osmicky aj u strnastky picaxecka, ale ked dam upload vypise, ze hardware not found on com3. Neviem kde moze byt problem, skuste mi dat nejaku radu...
19Nemo79
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 9
Zalo┼żen├Ż: 14.07.2018
Karma: 0

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod Merak » 22 J├║n 2019, 11:54

M├í┼í na nep├íjivom poli pri jednotliv├Żch IO blokovacie 100nF a filtra─Źn├ę 10uF kond├şky? Najide├ílnej┼íie ─Źo najbli┼ż┼íie k nap├íjac├şm v├Żvodom IO.
┼żivot je ako s├şnusovka, raz si hore, raz si dolu, a medzit├Żm si dvakr├ít na nule
pon├║kam na predaj: http://svetelektro.com/Forum/predam-pop ... art40.html
P.S.: sk├┤r som vedel zapoji┼ą vidlicu a z├ísuvku ako rozpr├íva┼ą
Merak
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Moderator
Moderator
Pr├şspevky: 6638
Vek: 39.71
Zalo┼żen├Ż: 10.07.2012
Bydlisko: Bratislava - Vraku┼ła
Paragraf: 24
Karma: 66

Re: Picaxe ( hardware not found on com. )

Odosla┼ąod bum » 22 J├║n 2019, 12:10

M├í┼í na PC a v editoru pro PICAXE shodn─Ť nastaven├ę COM PORTY tedy ne jenom nap┼Ö. Com1 ale i shodn├ę komunika─Źn├ş rychlosti po─Źet bit┼» co ti to p├ş┼íe je problem s COM portem. Pokud m├í┼í na pinu 0 v├Żstup (txd v├Żstup z PICAXE), : pozor jeto jinak PIN 7 p┼Öipojenu nap┼Ö├şklad led diodu tak ji odpoj. Pozor pokud nap├íjec├ş nap─Ťt├ş p┼Öes├íhne hodnotu 5.5V sma┼że┼í si v PICAXE program nahran├Ż z v├Żroby a bude┼í z n─Ťho m├şt oby─Źejn├Ż PIC.
bum
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 30
Vek: 61.89
Zalo┼żen├Ż: 28.10.2016
Karma: 0

Ďalšia

Nasp├Ą┼ą na Mikropo─Ź├şta─Źe

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 2 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.78 sek├║nd