Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Pomoc v programovacom jazyku Java

Pomoc v programovacom jazyku Java

Kecajte o ─Źom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

Pomoc v programovacom jazyku Java

Odosla┼ąod Freldo_SK » 26 Dec 2018, 12:47

Dobr├Ż de┼ł,

Chcem sa nau─Źi┼ą programova┼ą v jazyku Java. Som e┼íte za─Źiato─Źn├şk a zatia─ż programujem len tak├ę "kalkula─Źky". No ale samozrejme programovanie je profesia kde sa vyskytuje ve─ża probl├ęmov... A na p├ír tak├Żch probl├ęmov som narazil... T├Żmto sa v├ís chcem op├Żta┼ą, ┼że ─Źi by mi niekto vedel pom├┤c┼ą s t├Żmto probl├ęmom:

package com.Kalkula─Źka.main;

import static java.lang.Math.sqrt;

import java.util.Scanner;

public class Kalkula─Źka {


public static void main(String[] args){
Scanner ─Ź├şslo = new Scanner(System.in);
double a,b,c,D,x1,x2,x;
System.out.println("Zadaj a");
a = ─Ź├şslo.nextDouble();
System.out.println("Zadaj b");
b = ─Ź├şslo.nextDouble();
System.out.println("Zadaj c");
c = ─Ź├şslo.nextDouble();
D = (b*b)-4*(a)*(c);

if (D==0) {
x= (-b)/(2*a);
System.out.print("D=");
System.out.println(D);
System.out.print("Kvadratick├í rovnica m├í len jeden kore┼ł, x=");
System.out.println(x);

}
if (D<0) {
System.out.print("D=");
System.out.println(D);
System.out.print("Kvadratick├í rovnica nem├í ┼żiadne rie┼íenie v odbore R!");
System.out.close();
return;
}
if (D>0) {
x1= (-b + sqrt(D)) / (2*a);
System.out.print("D=");
System.out.println(D);
System.out.print("Prv├Ż kore┼ł kvadratickej rovnice, x1=");
System.out.println(x1);
x2= (-b - sqrt(D)) / (2*a);
System.out.print("Druh├Ż kore┼ł kvadratickej rovnice, x2=");
System.out.println(x2);


}
}
}

1. probl├ęm je v tom, ┼że t├íto "kvadratick├í kalkula─Źka" ked dopo─Ź├şta Diskriminant a korene rovnice, tak sa program zastav├ş... Predstavujem si to tak, ┼że v konzole mi to vyp├ş┼íe nie─Źo v tom zmysle ako: Pre dal┼í├ş pr├şklad stla─Źte tla─Ź├ştko "R". Ale zatia─ż mi ten program funguje len na princ├şpu vypn├║┼ą a zapn├║┼ą pre dal┼í├ş pr├şklad...

2. probl├ęm je Export tohoto programu... Netu┼í├şm ako by sa to dalo exportova┼ą na plochu, tak aby mi to fr─Źalo dajme tomu v programe .cmd ...

Moment├ílne s mojimi znalos┼ąami neviem prekona┼ą tieto prek├í┼żky, ale ver├şm ┼że sa ─Źasom zlep┼í├şm... Vopred ─Ćakujem za pomoc :)
Freldo_SK
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 1
Zalo┼żen├Ż: 26.12.2018
Karma: 0

Re: Pomoc v programovacom jazyku Java

Odosla┼ąod maskrtnik01 » 26 Dec 2018, 14:46

Dobr├Ż de┼ł,

K bodu 1, v├Żpo─Źet dajte do cyklu whilehttps://www.tutorialspoint.com/java/java_while_loop.htm . Podmienka cyklu bude odvoden├í od vstupu u┼ż├şvate─ża, ─Źi chce ─Ćal┼í├ş v├Żpo─Źet alebo u┼ż nie.
maskrtnik01
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1700
Vek: 23.64
Zalo┼żen├Ż: 20.07.2010
Bydlisko: okolie KE
Karma: 7

Re: Pomoc v programovacom jazyku Java

Odosla┼ąod peterple » 26 Dec 2018, 15:04

Bod ─Ź├şslo dva je chybne terminologicky pop├şsan├Ż. Potom je probl├ęm n├íjs┼ą rie┼íenie pomocou vyh─żad├íva─Źa. Nejde o ┼żiadny export ale o spustenie prelo┼żen├ęho java programu (bytecode) v behovom prostred├ş (java). Tak┼że na n├íjdenie rie┼íenia sta─Ź├ş vedie┼ą tri k─ż├║─Źov├ę slov├í
cmd java run. A potom u┼ż len ch├ípa┼ą ako funguj├║ z├ístupci na ploche.
https://stackoverflow.com/questions/161 ... on-windows
Uk├í┼ż m├║dremu chybu a on sa ti po─Ćakuje. Uk├í┼ż chybu hlup├íkovi a on sa uraz├ş.
peterple
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2031
Vek: 53.62
Zalo┼żen├Ż: 25.06.2013
Bydlisko: Krajn├ę
Karma: 54


Nasp├Ą┼ą na Vo─żn├í t├ęma

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: Samanko a 8 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.18 sek├║nd