Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Pomoc s dps pre korekcie.

Pomoc s dps pre korekcie.

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

Re: Pomoc s dps pre korekcie.

Odoslaťod maskrtnik01 » 16 Aug 2019, 17:08

ThreatMythic, ak sa dá skús si nainštalovať najnovší eagle ako sa to bude správať.

Josek, nie som síce moderátor, ale aj tak vám chcem povedať, skúste toľko nenadávať. DRC mu podľa printscreen písalo no errors. A minimálne v Eagli 9 drc píše airwires. Pokojne môže byť, že Eagle 7 nemal toľko prepracovaný drc a tak má Threatmythic “mylný” dojem že dps je v úplnom poriadku.
To nie je to isté, ako ignorovanie rád.
maskrtnik01
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1322
Vek: 22.82
Založený: 20.07.2010
Bydlisko: okolie KE
Karma: 6

Re: Pomoc s dps pre korekcie.

Odoslaťod josek » 16 Aug 2019, 17:37

Maškrtník: pokojne definuj jedno neslušné slovo ktoré som použil, aj keď nie si moderátor :thanks:
Všetko čo som napísal okolo príkazu Ratsnest platí čo si pamätám minimálne od Eagle3.5.
Chcel som iba poradiť, aby sa to ThreatMythic naučil robiť sám, ale komu niet rady...
josek
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 668
Založený: 10.01.2012
Bydlisko: PN
Karma: 17

Re: Pomoc s dps pre korekcie.

Odoslaťod maskrtnik01 » 16 Aug 2019, 18:18

No tak som si extra pre tento prípad nainštaloval Eagle 7.6. DRC tam airwires nepíše (motivácia prejsť na 9ku). No a problémové miesta som našiel aj bez toho, aby som u seba spustil ratsnest.

Opraviť sa to dá aj v 7čke. Jedná sa o ľavý aj pravý kanál tesne na vstupnom aj výstupnom konektore. Skry všetko okrem vrstiev pads a unrouted, keď si priblížiš na to miesto, nájdeš to tam.

Josek, vulgarizmy ste nepoužili, to je pravda. Ale nesúhlasím s obvinením, že ThreatMythic ignoruje rady. DRC v 7.6 mu to ani nenájde to som overil. No a s ručným prezeraním vrstvy unrouted, také malé airwire sa dajú prehliadnúť pri troche nepozornosti.
maskrtnik01
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1322
Vek: 22.82
Založený: 20.07.2010
Bydlisko: okolie KE
Karma: 6

Re: Pomoc s dps pre korekcie.

Odoslaťod nalimko33 » 16 Aug 2019, 18:21

to s tou motiváciou si ako myslel????
robím stále v 5.8 a bez akýchkoľvek problémov....
SHARP MZ-811
nalimko33
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4242
Vek: 47.17
Založený: 29.12.2008
Bydlisko: Košeca
Karma: 33

Re: Pomoc s dps pre korekcie.

Odoslaťod maskrtnik01 » 16 Aug 2019, 18:29

Na 7čke som spustil DRC a napísalo no errors, pričom v 19ke som videl tie problémové spoje čo tu riešime.
Na 9ke som spustil DRC a presne mi ukázalo kde to je.
maskrtnik01
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1322
Vek: 22.82
Založený: 20.07.2010
Bydlisko: okolie KE
Karma: 6

Re: Pomoc s dps pre korekcie.

Odoslaťod ThreatMythic » 16 Aug 2019, 20:42

maskrtnik01 mal si pravdu pozrel som to a opravil. Naozaj si vážim tvoju pomoc aj to že si mi veril a netvrdil že kašlem na vaše rady za to K+. Bohužial eagle 9 je iba na 64bit systém a na notebooku mam iba 32bit, a ešte k tomu musel by som hladať cracknutu verziu kedže peniaze na full verziu nemám. Josek aj tvoju pomoc si vážim len netreba hneď obviňovať, ja som tvoje rady bral vážne, tiež ďakujem. Ostatne veci ohladom dps mi odkontroluje Nalimko kedže on je vtom skúsený. Ešte sem prikladám tu opravenú verziu dúfam že tam už naozaj neni žiadna chyba.
korekcie_šimon1.brd
(64.1 KiB) Stiahnutá 11 krát
ThreatMythic
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 254
Vek: 14.21
Založený: 13.02.2019
Karma: 1

Re: Pomoc s dps pre korekcie.

Odoslaťod maskrtnik01 » 16 Aug 2019, 20:49

Už je to v poriadku, ďakujem za karmu.

Ešte mi to píše tie prekovy na mechanické uchytenie, ale myslím si že to už fakt nie je nutné riešiť. Elektrický spoj na nich nebude. Ak by si to chcel, stačí ich pomenovať GND a dať polygon aj cez nich - len potom pozor na zemné slučky.
maskrtnik01
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1322
Vek: 22.82
Založený: 20.07.2010
Bydlisko: okolie KE
Karma: 6

Re: Pomoc s dps pre korekcie.

Odoslaťod ThreatMythic » 16 Aug 2019, 20:52

Hej to keď tak spravím. A ešte raz ďakujem a velmi si vážim že si mi veril a neobviňoval hneď
ThreatMythic
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 254
Vek: 14.21
Založený: 13.02.2019
Karma: 1

Re: Pomoc s dps pre korekcie.

Odoslaťod maskrtnik01 » 16 Aug 2019, 21:47

Ešte to posledné som nejak blbo napísal.

Ak by si chcel opraviť poslednú chybu drc ktorú mi písalo, tie prekovy pre mechanické uchytenie ďalej od kraja dps. Ale myslím si že to už nie je nutné.

Teraz ich máš nezapojené. Ak by si z nich chcel spraviť uzemnenie, tak ich pomenovať GND a polygon presunút, aby išiel aj cez nich.
maskrtnik01
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1322
Vek: 22.82
Založený: 20.07.2010
Bydlisko: okolie KE
Karma: 6

Re: Pomoc s dps pre korekcie.

Odoslaťod peterhostak77 » 16 Aug 2019, 22:53

Potenciometer Hlasitosti máš zapojený zle rovnako aj vyváženie, každý kanal zapojený inak.
Rovnako sa mi nepozdáva že máš vstup ako neinvertujuci a korekčná časť je invertujúca teda otáča fázu môže to spôsobiť rušenie ale možno aj nie. mal by sa k tomu vyjadriť niekto skúsený. V každom prípade si ale oprav tú hlasitosť a vyváženie.
Tu máš ako treba zapojiť hlasitosť aj vyváženie. Za korekciami by mal byť ešte jeden OZ ktorý otočí fázu do pôvodného stavu. no ako som už napísal mal by sa k tomu niekto vyjadriť.
https://postimg.cc/cgQdJg1q
peterhostak77
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 228
Vek: 41.73
Založený: 23.12.2012
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: Pomoc s dps pre korekcie.

Odoslaťod nalimko33 » 17 Aug 2019, 09:01

s tým vyvážením si dúfam robíš prdel....
takto sa robilo vyvažovanie v sedemdesiatych tokoch - aby cez P3 vznikali presluchy
SHARP MZ-811
nalimko33
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4242
Vek: 47.17
Založený: 29.12.2008
Bydlisko: Košeca
Karma: 33

Re: Pomoc s dps pre korekcie.

Odoslaťod peterhostak77 » 17 Aug 2019, 20:08

Má to zapojené podľa 1 obrázka . Pri tomto zapojení bude pridávať hlasitosť doľava. Balance keď natočí doľava tak bude hrať pravá reprobedňa a naopak. Aj keď tieto chyby opraví (obr2) a zapojí vyváženie správne tak v stredovej polohe Balance príde o polovicu úrovne signálu a zas keď zväčší zosilnenie prvého OZ tak si zhorší odstup. Ja to mám zapojené podľa tretieho obrázka a žiadne presluchy som nespozoroval.
Prílohy
1.png
2.png
3.png
peterhostak77
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 228
Vek: 41.73
Založený: 23.12.2012
Bydlisko: Považská Bystrica

Predchádzajúca

Naspäť na Voľná téma

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: pocitujlasku a 8 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.48 sekúnd